Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rogio

    csendes tag

    válasz hzsolee #1228 üzenetére

    Hehe, sejtettem, hogy st3v3np3t3r előbb utóbb be fog paráztatni valakit, és tessék. :)

    Szerintem (és ez szubjektív vélemény) a legtöbb malaware egy sima adware, vagyis spamprogram. Azért próbál kommunikálni a kínai szerverrel, mert méri, hogy hány reklám jelent meg, mi volt az, stb (mint a google adverts, csak mivel az "google", tapsolva örülünk neki :( ). Ez után kapja a pénzt. Ha meg van fogva, reklám sem jön, és pénzt sem termelsz a Doogee-nak.

    A komolyabb vírusok már más helyzet, azok megpróbálhatnak hozzáférni a telefonkönyvedhez, sms-edhez, naptár bejegyzéseidhez. Ezeket azért kell trükközni rendesen, hogy egy vírusirtó ne szúrja ki (szerintem annyit nem ér a Doogee-nak, hogy ilyet fejlesszen ki), valamint az android is ad ki biztonsági frissítéseket, amelyek levédik a mobilod tartalmát. Csak kár hogy a gyártó még mindig egy tavaly februári biztonsági frissítéssel operál. :(

    Ami tuti biztos, hogy nem ül ott egy kis kínai, egy gép mögött, és nézi, hogy "Hoppá, egy csóka most lépett be az OTP-jébe, gyorsan emeljünk le a számlájáról egy kis pénzt!". Megtörténhet, hogy mégis? Igen. Valóban meg fog történni? Kb. annyi az esély rá, mint hogy egy piros szemű elefánt elbújik a cseresznyefán!

    Szóval, ha törölni akarsz mindent, mert nem biztonságos, akkor szerintem inkább vegyél egy Samsungot, vagy valami olyat ami elsők közt van a biztonsági frissítésekben. Ha megelégszel avval, hogy fönn van egy tűzfal, ami nagy eséllyel megfog mindent, de mondjuk hetente egyszer beszivárog egy reklám, akkor bátran kapcsold vissza a netet, és használd a telefont telefonként. Vagy tedd föl a CM-et...

    Én nem fogom/tudom megmondani mi a legjobb, elég lazán kezelem ezt a "kémkedés" dolgot (szerintem a google százszor többet kémkedik), és szét sem idegeskedem magam. Ha valami olyan durva dolog történik (pl.: valakitől tényleg lenyúltak fontos adatot), az hamar ki fog derülni, és van pár fanatikus tag, akik nem lennének rest egyből meg is osztani velünk. Addig az egyetlen ismert "kár" az az, hogy kéretlen reklámok jönnek, és ez is könnyen orvosolható.

Új hozzászólás Aktív témák