- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz #04441088 #32845 üzenetére
Persze, hogy lehet jó képeket csinálni egy kompakttal is. Nem árt hozzá némi gyakorlat meg felkészültség azért az is igaz.
Kutyás fényképre a válasz annyi a lényeg, hogy nyilván a kutyára fókuszálsz a kutya meg a háttér között próbálsz minél nagyobb teret hagyni.
Ehhez a legjobb nyilván, ha nagyjából vízszintesen a kutya szemmagasságából csinálod a képet. Plusz az sem árt, ha kihasználod azt az 5x-ös zoomot és tele állásban csinálod a képet az optikát pedig a lehető legfényerősebb állásában használod.
Szóval összefoglalva:
--Kutya szemmagasságából,
--bezoomolva,
--optikát letágabb rekesszel használva (f-valamennyi értéket a lehető legalacsonyabban számértéken tartva, ezt mondjuk lehet nem tudod külön állítani ha full automata a gép),
--a kutyust lehetőleg úgy elhelyezve , hogy ne legyen mögötte a háttérben közvetlen semmi, (pl. sima füves mező megfelel, a ház közvetlen közele meg valószínűleg nem)
érdemes próbálkozni.Persze ez amit el akarsz érni pont egy gyenge pontja ezeknek az apró érzékelős gépeknek, de ha ügyes vagy azért elmosottá lehet tenni a háttéret/előteret.
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
válasz #04441088 #32845 üzenetére
Utána néztem ennek a DMC-FS10-nek.
Tele állásban F6.9-es fényereje van csak, az sajna még a kompaktok között is kicsit gyengusz. Azt kell, hogy mondjam még a fentebb írt módszerrel is elég nehéz így szép mosott hátteret varázsolni a képre.Tényleg valami komolyabb kéne inkább, minimum egy bridge gép, amikből a legolcsóbbak tudtommal a FujiFilm és a Kodak megoldásai, újonnan 40k (sőt most nézem 30k alatt is van egy Kodak Z915 nevezetű, bár nem tudom mennyire jó masina) körül már kaphatóak.
Nálam a szintén apróérzékelős, de fényerősebb és jóval hosszabb (140 vs. 465mm) tele állású géppemel (Sony DSC-H7 ez is egy bridge kategóriás gép), már lehet egész szépen használni a technikát amiről írtam.
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, egy ilyen jellegű képem a fotózz.hu-n, ez majdnem maximum zoommal készült és szerintem szépen kiemelkedik a mosott háttéren a főtéma.Nem feltétlen kell azért DSLR, de kétségtelen, hogy azok ilyen (meg más) téren jobbak.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs