Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz bitpork #69627 üzenetére

    Hát hogy a hálózat nem képes nyújtani az ígért szolgáltatást - amit megerősít az is, hogy többszöri hibabejelentés ellenére rendben lévőnek találták így a dolgot. A garantált az a minimum, addig mehet le problémák esetén, de a szolgáltató feladata annak igazolása, hogy a hálózata képes az ígért paraméterek biztosítására. Gondolj bele, ezen az alapon kínálhatnának leharcolt inviteles adsl-en is gigabitet, aztán megvonnák a vállukat, ha csak 2 megabit jön rajta.

    Azért is kellene ilyen esetekkel az nmhh-hoz fordulni, mert most a szolgáltatók békén hagyják azokat a felhasználókat, akiknek a túlhasználatát (pl. torrent szerver) az egész utca fizeti, miközben nekik az ígért sávszélesség töredéke jut.

    13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet
    7.§(2) Internet hozzáférési szolgáltatás esetén a szolgáltató az egyes díjcsomagokba foglalt szolgáltatások vonatkozásában köteles meghatározni a kínált sávszélességre és az ehhez tartozó garantált le- és feltöltési sebességre vonatkozó egyedi szolgáltatásminőségi követelmény célértékeit, Mbit/s-ban megadva (két tizedes jegy pontossággal). A szolgáltatót érintő hatósági eljárásban a szolgáltatót terheli annak bizonyítása, hogy az előfizetői hozzáférési pont alkalmas a kínált sávszélesség elérésére.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák