Hirdetés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- A Z70 Ultra a mobilos Elite új tagja
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Készülőben az Apple AirTag 2
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zhagyma
őstag
válasz attesz_32 #86 üzenetére
Szia!
Keresd például a Samsung német honlapot (a magyar specifikaciós rész gyenge): PS42B430 DVB-T/DVB-C MPEG4 és egyben MPEG2 a visszamenőleges kompatibilítás miatt.
-
stavross
tag
válasz attesz_32 #240 üzenetére
Igen ezt néztem. Vagy megveszem 32.000 Ft-ért vagy bérlem havi 1.000 Ft-ért ( Ez gyakorlatilag olyan, mintha 1.000 Ft-tal több lenne a havi előfizetési díjam )
Úgy nézem akkor éri meg megvenni ha több mint 2,5 fél évig előfizető leszek. Ki tudja mi lesz itt 2,5 év múlva
Ti megvettétek, vagy bérlitek? Vagy vetettek valami más készüléket máshonnan?
Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!
-
zhagyma
őstag
válasz attesz_32 #2402 üzenetére
Már korábban írtam, hogy "buktam" az elméletem. A DIGI bevállalta, hogy a jelenlegi mux-kba is multiplexálja az új HD adókat. Ez azt jelenti, hogy itt vidéken is hamarosan "tesztelhetjük". Mondjuk van bőven bitstream sávszél tartalék, simán beleférnek ...
[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
válasz attesz_32 #2420 üzenetére
hát szerintem ebben a formában ez így nem igaz, nálam például nem lesz.
[Itt van] az Excel táblázat.
Alul a "Digitális műsorok" fülön látható, hogy mi a helyzet:
HD-s NatGeo-k csak az alábbi városokban lesznek:
Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Tatabánya, SzegedTehát nem nyert hangszórót: Nyíregyháza, Nagykanizsa, Várpalota, Komló, Békéscsaba, Szolnok, Győr, Veszprém, Kecskemét, Gyöngyös, Kaposvár, Kiskunhalas
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz attesz_32 #2426 üzenetére
Gyere, vendégül látlak 2 teljes napra, aztán elmonthatod, hogy láttad az összes műsorukat.
Na jó, az első fele csak vicc volt, a második a szomorú valóság. Reméljük ez javulni fog a jövőben.A lényeg, hogy egyenlőre senki ne bánja, a kínálat igen szűkös, és sokszor nem szebb, mint az sd NG vagy Wild.
[ Szerkesztve ]
-
ducsesz
csendes tag
válasz attesz_32 #3410 üzenetére
A b550-es szervízmenűjében a készüléket át lehetállítani b650-re. ekkor a media lejátszóban megjelenik a film mód is. Hátránya,hogy sokkal lassabban kapcsol be a készülék, kb 30 s. A vélemények megoszlanak arról, hogy garancia vesztéssel jár-e.
Valahol talán az első hsz-ben azthiszem van is erről szó.
Bosci nem itt, hanem a samsung tv fórumban.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz attesz_32 #5925 üzenetére
Őszintén mondom engem sem izgat az RTL tartalom, de ez a 4:3-ba ágyazott 16:9 kataszrófálisan néz ki a lapos TV-n.
" ... ne sunyiskodjanak, hogy plusz pénzt kérnrk érte ..."
Ez a kapitalizmus diszkrét bája. Sajnos a kedves médiatörvény megalkotói a tartalomra koncentráltak. Úgy tűnik mondvacsinált technikai innovációból is lehet bevételt teremteni legálisan ... Márpedig ha lehet, akkor nem hagyják ki.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz attesz_32 #5948 üzenetére
Én amikor felprogramoztam a mostani tv-nket, akkor eldugtam a csatornák végére a sok spanyol meg francia csatorna közé. Érdekes, hogy nem hiányzik senkinek itthon 1 hónapja már :-)
Egy kérdés. Van egy Sony 32BX420 LCDTV-m. Ez van rákötve optikai kábellel egy szintén Sony digitális hangprocira (Sony TA-E1000ESD), aminek a DAC-ját használom. Namármost minden tökéletes, kivéve az M1 és M2 HD adás. Ennek hang helyett csak egy morgó valami jön ki. Ez ilyen?
-
gatto_
senior tag
válasz attesz_32 #5992 üzenetére
Ezt szinte biztosra vehető. Lázasan dolgoznak a szakemberek az ügyön. Sőt azt is hallottam, hogy dolgoznak egy olyan megoldáson, hogy ne is lehessen kizoomolni a képet. Estére elkészülnek vele. Jövő hétre pedig beígérték, hogy ha minden jól megy akkor az rtl fekete-fehér lesz.
-
gatto_
senior tag
válasz attesz_32 #6033 üzenetére
Ja... Vége a gyors kapcsolgatásnak. Jól meg kell gondolni, hogy mit néz az ember. Ahhoz hogy az rlt-ről átkapcsoljak a tv2-re, az átváltáson kívül meg kell nyomnom a box-on 16:9-4:3 átváltó gombot, plusz a tv távirányítóján átváltani zoomról normál módba. Kissé macerás.
-
Zlin50
senior tag
válasz attesz_32 #6047 üzenetére
És a magyar 2-es hogy mutat a régi 4-3 tévén? A Tv2 kevésbé érdekel, de mintha még alul-felül csíkkal láttam volna tegnap este torzítás nélkül. Amúgy felhívtam 1272-őt és meg akarták magyarázni nekem hogy elállítottam a képarányt, mert hogy náluk jó az M2. Gondolom digitális tévén nézték meg.
Elképesztő bénázás megy ennél a szolgáltatónál a csatornákkal.[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
-
Zlin50
senior tag
válasz attesz_32 #6064 üzenetére
Hát itt (BP XIX) az M2-őn továbbra is csak a 4-3 jó a 16-9 széltében összenyomott, nem alul felül csíkos. Ja, pálcika emberek. Írtam ám a MTV-nak és íme a válasz:
"Az m2 SD 4:3 (a 16:9-es műsorok „letter-box" formátumú, alul-fölül fekete csíkos) változatának (hivatalos) MTV általi előállítása és továbbítása az év első hónapjaiban, a műholdas kínálatból kikerülve, megszűnt.
Kértük a szolgáltatókat, hogy álljanak át az SD 16:9 változat továbbítására, mert a közvetlen optikai kapcsolattal rendelkezők számára sem tudjuk sokáig biztosítani a „régebbi formátumot” (ami az elmúlt napokban meg is szűnt).
Az „m2 SD 16:9” néven jelzett jel tartalmazza azokat a „formátumváltás-vezérlő kapcsolójeleket”, amelyek az újabb TV-készülékek, illetve a megfelelő szolgáltatói eszközök számára biztosítják, hogy a kiválasztott megjelenítési képaránynak megfelelő formátumú kép „automatikusan előállítható legyen”! (Megfelelő beállítás esetén, a hagyományos készülékeken a 4:3-as adások a teljes képernyőt kitöltik, míg a 16:9-es adások torzítatlanul és csonkítatlanul, alul-felül fekete csíkkal jelennek meg.)
Feltételezésünk szerint, a Digi ezt a jelet „megfelelő műszaki kezelés nélkül” adja az analóg hálózatára, ahol a 4:3-as TV-ken a 16:9-es adások nem alul-felül fekete csíkkal, hanem függőlegesen nyújtva (más megfogalmazásban két oldalról összenyomva) jelennek meg."
Köszönjük Digi.
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
törölt tag
válasz attesz_32 #14610 üzenetére
Nagyon köszönöm!!!
Analóg és digitálisakat összeszedte egyszerre, már csak végig kell egyeséves néznem és a sorrendet beállítanom. És a szuper TV 2 és a digi film is megvan!
Köszönöm a segítséget!A rádiós hozzászólásokat is köszönöm, bár nem értem! (antennát a tv-re???)
:-))))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Z70 Ultra a mobilos Elite új tagja
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Eredeti játékok OFF topik
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eladó egy jó gamer pc! I5 9600KF (3,7ghz),RTX 2060 6GB, SSD 240GB,+2TB HDD, 16GB RAM
- Játszós PC , R5 5500 , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC eladó! Jó áron! I5-9600K, RTX 3060 12GB, HDD 1TB, +240GB SSD, 16GB RAM
- GAMER LAPTOP ELADÓ! I5-12450H, RTX 4050, 16GB RAM, SSD 500GB, FULL HD, 144HZ
- GAMER PC JÓ ÁRON! I5-9600K, 1660TI OC 6GB, 16GB RAM, 250GB SSD, 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest