Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz ImI87 #5749 üzenetére

    Standard DIGI szerelés, jó:

    1. UNIO Tri-shielded kábel. Egyetlen hibája, hogy "átlátszó" a kábelharisnya a ritka szövés miatt. Nálam is ez volt, működnie kell.

    2. Nálam is két splitter (3-s) végén van a TV és a PC-s tuner. Ha a splitterek jók akkor ezekkel is működnie kell.

    3. Az F csatlakozók krimpeltek tehát jók. Az egyik kábel, úgy látom a kép alapján, UPC örökség a préselt PCTV F csati miatt. OK.

    Eddig rendben. Azt kellene tudni, milyen hosszú kábelek vannak. Ha hosszúak a kábelek, akkor elegendő jelveszterséget is okozhatnak egy ilyen hibajelenséghez. Nálam is 2 db 3-s osztó után van az LCD TV és a PC-s tuner (Jelerősség: 100%, jelminőség: 100% (bithiba = 0)). Érdemes megnézni az F csatlakozók krimpelésének a minőségét. Óvatosan próbáld megcsavarni a csatlakozót a kábelen. Ha nem mozdul rendben van, ha megmozdul akkor sajnos újra kell krimpelni mivel jelszintcsökkenést okoz. Érdemes lehúzni a felesleges TV-ket a hálózatról, hátha változik valami. Ha semmire nem változik semmi, akkor a lakásba bejövő kábelre közvetlenül fel kell dugni a TV-t (amennyiben megoldható). Legvégső esetben hívd vissza a szerelőket akik újra átvizsgálják a rendszert és ha szükséges kapsz egy kis kakaót a bejövő jelszintre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák