Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pille69

    tag

    válasz Lesliegold #2884 üzenetére

    Szia!
    Miskolcon lakom én is, és egy bő éve jöttem át az UPC-től.
    A tapasztalataim a következők, nem feltétlenül fontossági sorrendben:
    - Telefon: jobb, mint a korábbi volt. Az UPC-től kapott kis Seiemenst használtam, ki nem álhattam, mert nem nagyon hallottam benne a másik felet. Váltás után ez a probléma megszűnt. :D
    - Internet: Ég és föld a kettő egymáshoz képest. Regisztrálva vagyok több oldalon, a letöltési arányomra a másik szolgáltatónál mindig oda kellett figyelni, most már nem. :D
    - Analóg tv: A képe a korábbi szolgáltatónál jobb volt. Én plazmán nézem, LCD-n még rosszabb lesz. Ha a gyerekszobában nem túl nagy CRT tv van, azon nem lesz ekkora különbség.
    - Digitális tv: Úgy emlékszem, hogy a másik szolgáltatónál jobb volt a kép. :(( De ebben már nem vagyok biztos. Kb. egy hónapja van nálam egy Humax beltéri, addig analógot néztem. Lehet, hogy valójában ez nem így van.
    - TV csatornák: Nézd meg a csatorna kiosztást, lehet, hogy vannak olyan adók, amelyek esetleg hiányoznának. Pl.: DOQ, PAX Tv, FEM3 :))

    Van még néhány dolog, amire fel szeretném hívni a figyelmed:
    1. Amíg bent van az UPC, addig kipróbálhatod a Digit. Addig csak a Tv-t rendeld meg, úgyis a már meglévő benti vezetékre fogják rákötni a Digis vezetéket. Mindenféleképpen legyél otthon! Vigyázz arra, nehogy a mester (paraszt digis kontár) az ajtón kívül az UPC-s vezetéket elvágja. Rakass a digis vezeték végére egy csatlakozót, és akkor csak át kell csavarni a digiről az UPC-ra, vagy fordítva. Lehet, hogy ebbe nem megy bele, mert akkor onnan szomszédba is elágaztathatod, de azt máshogy is megteheted.
    2. Én kb. egy hónapja kértem boxot, egy HUMAXot adtak, rögzíteni nem tud. Azt mondták, hogy jelenleg HD-s csak ilyen van. Bérelni szerintem célszerűbb havi ezerért, mint venni. Így a garancia megoldva, "műszaki amortizáció" szintén kilőve.
    3. A nettel az elején nekem nagy gondom voltak, vírus volt a gépen, ami a tárcsázó programot támadta meg. NODot raktam fel, megoldotta a problémát.

    Kis kitérő, bocs érte. :R Egy másik fórumon elmondtam a problémám. Megszakad a net, újra kell tárcsáznom, szar a Digi. Néhány nap után már újraindítás szükséges tárcsázához, nagyon szar a Digi. Erre tömegesen kétféle válasz érkezett. Természetesen voltak benne végzett számítástechnikusok, (ezt mondták magukról), és voltak olyanok szám.tech-es is, akik ezzel keresik a kenyerüket. (Ők ezt mondták magukról.) Az egyik válasz az volt, hogy rakjak fel tárcsázóprogramot, a másik fele azt, hogy vegyek routert. A munkahelyemen a két számítástechnikusnak mondom, mi történt, erre egymástól függetlenül mindkettő rávágja, hogy vírus.

    4. A számhordozás problémás, erre figyelj! Az UPC-nél van felmondási idő, azt ők kivárják, addig fizetned kell a díjat is. Ha egy számlán van az egész UPC-d, - és ha hűségidő van, akkor ez tuti, hogy így van, - akkor a számhordozásig a teljes díjat kérhetik tőled!

    5. Ha az UPC-nél felmondod a szerződést, akkor meg fognak kínálni egy új csomaggal. Ez egy társasházi csomag, két év hűség, kb. annyiba kerül, mint a digi. Ennél az ajánlatnál én három dolgot mérlegeltem.
    - A Digi netje jobb. Szerintem.
    - A szerelés, kábelezés bosszúsággal jár/járhat.
    - Az ár. Amikor bementem felmondani és bekínálták az új díjcsomagot, akkor felháborodtam. Eddig miért kértek ennyi pénzt? Több volt a rezsijük, vagy drágábban kapták az áramot? Vagy azóta mi történt?
    Az UPC-nél az akkori legdrágább csomagom volt, HBO, stb nélkül. Digital DVR Silver, vagy mi volt a neve. Most ezzel a nettel olyan filmet töltök le ami érdekel, és (általában) olyan felbontásban amilyenben tetszene. Kevesebbet fizetek, a box nem fogyaszt annyi áramot, a gépnek a le- és feltöltésekhez nem kell folyamatosan mennie. :DD
    Röviden ennyi. :K
    Röviden? :P

Új hozzászólás Aktív témák