Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GumpNews

    csendes tag

    válasz torrentszaki #26248 üzenetére

    Hú, jó nyomottak is. - Vagyis nyomott a kép.
    Mire van állítva a képarány? Ha 16:9-re, akkor a kedvemért átállítanád 4:3-ra, hátha azt az értéket mutatja a program? (Ne haragudj meg ezért, csak filózom, mert nem ismerem azt a készüléket, ami Neked van.)

    Nálam láthatólag 4:3 az adás mind az MTV-n, mind a VH1-en.

    Ha úgy mutatom be, ahogy nálad vélem a képarányt, vagyis hogy 16:9-ben van, akkor nyomottak a fejek, de a TV akkor is 4:3-at jelez az MTV-n és a VH1-en is.

    Na, akkor öntsünk tészta tiszta vizet a pohárba:

    Ha rendesen 4:3-ba állítom be, akkor rendes, nem nyomott képet kapok, hiszen az adás 4:3, de az adásban szereplő műsor 16:9, akkor kapok ilyen képet, hogy a mindenhol fekete sáv van fölül-alul, bal- és jobboldalon is. Ezért használom a nagyítás funkciót 4:3-as képek esetén, mert alapból a 16:9-es adások normálisan jelennek meg, a 4:3-asok meg legyenek kihúzva egészen a képernyő széléig, hiszen sok műsor már 16:9es, ha a csatorna nem is, így csak a logóból és az esetleges 12-es karikákból veszítek egy keveset, mint ahogy itt és itt is látszik. Ennek előnye, hogy így megmaradnak az arányok, nincs nyúlás, nyomódás sem sehol. A tegnapi problémám, ami megoldódott, éppen ennek nem tett eleget.

    ...de szerintem ennyi legyen elég, túltárgyalva!

    [ Szerkesztve ]

    https://www.facebook.com/volgyesimatephoto - http://mate.volgyesi.info

Új hozzászólás Aktív témák