Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Matyesz

    csendes tag

    Sziasztok, volna két kérdésem.
    Harmadik Dell gépemet nyúzom egy nemrég vásárolt Inspirion 8100-ast /P3 1Ghz, 384ram/(előtte Latitude CpiA366XT, Cpx J650GT).
    Eleve nagyon nem örültem neki hogy 15-ös kijelzője van, mert nincs szükségem ekkorára, a Cpi 13-asával tökéletesen ki voltam egyezve, mert nagyon jó kis kompakt volt az egész gép -ez így nagy batár, és persze nehéz is. A cpx-nek 14-ese volt, mindkettő 1024x768at tudott max. A probléma az, hogy nem elég hogy 15ös a tft, ráadásul kényeztet is az 1600x1200-as felbontással ami valami ultraisten, annyira miniatűr minden a képen hogy alig látok valamit :( Nvidia Geforce2 Go kari van benne, és nagynehezen vadásztam is hozzá frissebb drivert amiben állítható hogy alacsony felbontásnál nyujtsa szét a képet az egész kijelzőre, mert ugye ha csak simán kicsinyiti a képet az elég gagyi hatást kelt, és nem látszik jobban semmi. Sajnos a kép kinyujtásával nem is igazán a kép let csúnya, hanem olyan lett mintha visszatettem volna 256 szinűbe a kijelzőt. Érdekes módon ha elindítok valami filmet, és leteszem 1-2 perc után tálcára, akkor javul valamicskét a szinek minősége, akkor már csak olyan mintha 16bitben lenne a szín, de szép sosem lesz. Az lenne a kérdésem hogy valaki ismer-e esetleg olyan programot amivel javítani lehet a képSZÍNminőségen kisebb felbontásban is?

    Másik kérdésem hogy van hozzá egy utángyártokk jó akksim, de amivel vettem az is birja még 25-30 percig, de az akksi ellenőrző gomb megnyomásakor az 5 ledből csak 3 villan fel. A gép is jelez egy akksihibakódot müködés közben (narancs/zöld ledek villódznak) Nem tud valaki valami tippet hogyan lehetne életre kelteni a maradék cellákat is?

Új hozzászólás Aktív témák