Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _adaml21_

    őstag

    Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem volna, ami már régóta foglalkoztat, de valahogy sosem értem rá hosszabb ideig foglalkozni vele.
    Van egy Dell Latitude E6530-asom, minden frankó vele, 2 dolgot leszámítva, ebből az első az idegesítőbb.

    1) Ha a BIOS-ban bármit átállítok (pl. akku-töltés menedzsmentet, vagy wake up on USB-t, stb), mentek, és rebootolok, nem hajlandó az SSD-ről bebootolni; azt írja ki, hogy Invalid Partiton Table. Visszamegyek a BIOS-ba, visszaállítom Default-ra a beállításokat, néha működik utána, néha nem. Majd újra át akarom állítani, amit előzőleg, és újra nem működik. Aztán beállítom a SATA módot AHCI-ra (mert ezt a Restore to default elállítja), aztán úgy vagy elindul a Windows, vagy nem. Általában 5-6 ilyen apró bogarászás, újraindítás, restore to default után egyszer nagy nehezen elindul, és megbízhatóan működik is, mindaddig, amíg nem akarok valamit megint beállítani a BIOS-ban. Elég bosszantó dolog, gondolom egy ilyen szintű üzleti gépben jobban kellene működnie a BIOS-nak... Ha van rá valami megoldás, azt szívesen venném! :)

    2) Windows 7-ben volt valami software, ami kijelezte a bill. háttérvilágítás mértékét, ha állítottam, illetve azt is, hogy a touchpad/trackpoint van engedélyezve, letiltva, stb. Windows 8 (8.1) alatt nincs ilyen, vagy csak én nem találom? :)

    Szerk: Ja, van egy harmadik is. Sokszor bekapcsolás, vagy alvásból felébresztés után a wifi adapter nem talál internetkapcsolatot. Ekkor a hibaelhárításra kattintva azt írja a hibaelhárító, hogy a wifi adapternek nem volt érvényes címe, alaphelyzetbe állítással megoldott a problémát. Van valami mód, hogy ezt ne játssza? Ugyanezt mondjuk csinálja az asztali gépem is win8-al, pedig az vezetékesen csatlakozik a routerhez, lehet, hogy egy firmware frissítést kéne nyomni a routerre?? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák