Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • moncsuh

    csendes tag

    Sziasztok!
    A véleményetekre lennék kíváncsi. Laptop vásárlás előtt állok, már nagyon sokat végig néztem és a jelenlegi kiválasztott ő lenne: http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_3537_Intel_Core_i7_4500U_8GB_1TB_AMD_Linux_Fekete_DLL_3537_157813_10201.html

    Az érdekelne, hogy esetenkénti hurcolásra, a mai és jövőbeni játékok futtatására mennyire lenne alkalmas. Mást nem nagyon csinálnék vele, internetezés, filmnézés, semmi egyéb nagyon megterhelő feladat. A processzorról azt hallottam, hogy nem is nevezhető i7-nek ami igazából nem is nagyon baj, hiszen a fent említett használatra úgy tudom nincs is szükség i7-re. Ez proci ami ebben a masinában található egy erősebb órajeles i5-nek felel meg. Nézelődtem, hogy is lenne jó. Esetleg egy i5-4200m ugyan ezzel a videókártyával, mert sok jót olvastam róla, de sehol sem találtam.. 4200m-et csak 8750-el, ami meg elég nagy visszalépés lenne a 8850 után, legalább is ahogyan olvastam különböző oldalakon. Szóval mindenféleképpen a 8850 a legalkalmasabb választás, azt meg ilyen áron nem találok 4200m-el, illetve ha Nvidiát nézzük, akkor a max amit kapok ebben a kategóriában a gt740, ami szintén gyengébb a 8850-nél. Szóval kérdésem lenne sok. Kezdeném is őket: Mennyire érezhető a különbség a 4200m és 4500u között, az utóbbi meghajtja-e rendesen a 8850-t? Esetleg ha valaki találkozott már ezzel a lapossal, akkor a két videókártya között mennyire kell állítgatni, hogy éppen melyiket is kellene használnia, vagy ennél a tipusnál már kiküszöbölték ezt a problémát? Laptop melegedés? Nem szeretném, ha véletlenül szét olvadna a balcsücsök :D
    3 év garancia van rá, ha laptopszalonnál veszem és évente elviszem átnézetni akkor ezt kihúzhatom 4 évre is, ami már gondolom egy elég szép idő, hosszabb távra terveznék vele. Lehet-e egy Dell laptoppal hosszabb távra tervezni? Megbízható lenne?
    Ami még eléggé zavarja a szememet a Linux, nem nagyon ismerem, nem tudom mennyi mindenre képes, és mire nem, de mintha úgy hallottam volna, hogy sok dologgal nem kompatibilis. A másik meg, hogy szükségem van office world, ppt, acces, exelre az iskolai tanulmányaim miatt, meg úgy amúgy is a win op az amit használni szeretnék. Kompatibilis lesz-e a lapos, egy esetleges újratelepítés alkalmával, vagy inkább vegyem meg op nélkül egy másik szalonban?
    Kicsit félek a külső borítástól, műanyag házt kapott, a design nagyon tetszik, de félek, hogy élőben gagyi lesz. :)

    Egyenlőre így ennyi, 190.000 nem kevés pénz, azért vagyok ennyire körültekintő és mivel én ennyire nem értek hozzá, a ti segítségeteket szeretném kérni, hogy a minél megfelelőbb "társat" tudjam kézhez venni.
    Előre is Köszönöm a türelmet, toleranciát és segítséget! :U

    Lenovo Z510

Új hozzászólás Aktív témák