Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nkmedve

    őstag

    válasz SzaboZE #25388 üzenetére

    Az a gond hogy ez igy ebben a formában nem megnyugtató (legfeljebb a gyártónak), a proci nem fog tönkremenni a pillanatnyi 90-100 fokoktól, de hogy egy ilyen gép nem lesz működőképes 2-3 év mulva az majdnem biztos (rossz esetben pont a garancia lejárta után fognak elengedni a cinezések). A proci csak saját magát védi túlmelegedés esetén, minden más felfőhet körülötte, és ezzel van a baj (a szilicium birja a magasabb hőmérsékletet és az ingadozásokat, a nyomtatott áramkör kevésbé).
    A másik dolog, hogy egy gép ne kapcsoljon már le normális használat mellett. Elhiszem hogy ha az ember 40 fokban takarón vagy ölben használja akkor lekapcsolhat, de mondjuk 25-30 fokban asztalon használva szerintem semmilyen gépnél nem elfogadható a lekapcsolás egy kis terhelés mellett.

    Ez ellen csak úgy lehet védekezni ha valaki utánanéz az adott tipusnak melegedés szempotjából és ha nem jók a vélemények akkor egyszerűen nem veszi meg (pl. Inspiront i3-i5 proci fölött és/vagy dedikált GPU-val senkinek nem tudnék ajánlani, esetleg egy eszkimónak).

Új hozzászólás Aktív témák