Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peti78

    őstag

    válasz #33253120 #4538 üzenetére

    Egyhangúbb nem, de bonyolultabb sem. Alapvetően szénhidrát, fehérje, rostok, és némi zsír kell a szervezetnek. Mindezeket a megfelelő arányban. Arról volt szó, hogy megéri-e rendelgetni, vagy inkább készítsük el otthon. Ha milliárdos lennék, túlnyomórészt akkor is otthon főznék, ha nem világkörüli úton lennék.
    Már csak azért is, mert így tudom, mi van benne, mit eszek. (legalábbis jobban tudom, mintha elém tolják az étteremben)

    Idő: Feszeletelek egy kilo csirkemellet (3 perc) beteszem tepsibe (1 perc) fűszerezem mindkét oldalát (2 perc), lefedem (30 másodperc), előmelegített sütőbe teszem (20 másodperc). Megsütöm (30perc). Miután a sütőbe tettem, megpirítom a rizset, felöntöm vízzel, utána vajon párolom a zöldséget. Mire kész a csirkemell, kész a rizs és a zöldség is. Az elejétől a végéig ez majdnem 37 perc úgy, hogy az aktív művelet maximum 15 percig tart. Utána mosogatás 5 perc.

    Mindez belekerül maximum 2 ezer forintba. 5 étkezésre való kaja kész van.

    Persze nagy ritkán mi is rendelünk, mostanában havonta egyszer, mert más projektek fontosabbak.
    A csirkemellet is sokféleképpen meg lehet csinálni, fűszerezés és elkészítési módtól függően. Lehet változatosan étkezni, ami lehet konstans szar is a szervezet szempontjából, de ugye az majd csak akkor derül ki, ha 40 éves korra kritikus a koleszterin- vagy inzulinszint. Remek dolog a hízott máj, de csak libában.

    Pilu-Arany bogaram

    Local1 Ha meg már bolti csirke akkor ugyanolyan mint amit az étterembe készítenek. Az étteremben nem készítenek csirkét. Ha az elkészítési műveleteket nézzük, talán még az sem mutat számottevő különbséget az otthonihoz képest, de az biztos, ha kis szaga van a csirkemellnek, akkor otthon már nem készíted el, viszont az étteremben simán.

    [ Szerkesztve ]

    Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

Új hozzászólás Aktív témák