Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovacs65

    senior tag

    Egy rövidke (nem cikk, hanem mai személyes tapasztalat) szegény szerencsétlen határon túli (ukrán) nemzettestvéreinkkel kapcsolatosan:
    Hosszú sor a nyíregyházi Aldiban. Állunk a sor végén a hétvégére szükséges dolgok kifizetésére várva. A sor áll. Elöl egy 40-50 körüli (üzletasszony-ukrán kofa-bótos) „hölgy”, a bevásárlókocsiján több százezer forint értékű árú. Ordít, vitatkozik a pénztárossal.
    Megérkezik az üzlet vezetője. Kéri, hogy ne kiabáljon, viselkedjen kulturáltabban. Azt szeretné elérni, hogy a ma induló akcióban szereplő (https://www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-06-06-2019/?page=3) Tandil mosószerből ne vigye el az összes akciósat, amely 7 karton. Szépen kéri, hogy legalább kettőt vigyen vissza belőle, hiszen mit szólnak majd a vevők, ha a kezdőnapon már egy darab sem lesz belőle. Erre arrogánsan kiabálva közölte, hogy mit képzel (a vezető), hogy ezt majd a magyarok fogják megvenni, inkább elviszi ő.
    Egyébként az ilyen célú felvásárlásait sem a kisvárdai sem a mátészalkai boltban nem akadályozzák meg.
    Emellett szintén felvásárolta az összes biotej és Kinder csokoládé akciós készletet.
    Végül nagy kegyesen, átkozódva két karton mosószerről hajlandó volt lemondani a nyíregyházi magyarok javára. Majd elhagyta az üzletet, és bepakolt a parkolóban szabálytalanul várakozó, ukrán rendszámú Infiniti terepjárójába.
    A pénztáros említette, hogy természetesen számlát kért mindenről, és a határátlépésnél a 27 %-os ÁFA-t természetesen visszaigényli.
    Eddig is „szerettem” őket, de ezek után…….
    Még mi -a helyi sorbanállók (Magyarországon született magyarok)- éreztük kisebbségben magunkat.

    Elnézést a terjedelemért, nem szoktam ilyen terjedelemben hozzászólni, de ez a mai eset totálisan kiverte a biztosítékot.

    Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?

Új hozzászólás Aktív témák