Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    @mettek : "A Witcherben akkor a hajszáleffekt volt a nagy durranás. Az állatok szőre brutál élethű lett de kb felzabálta a fél vga erőforrást, ugyanaz mint az RTX. Kb használhatatlan volt a funkció emiatt."

    Én anno megjelenésekor játszottam, meg tavaly előtt a GOTY verziót. Szvsz alapból, meg-high beállításokkal se nézett ki rosszul a The Witcher 3 a maga idejében, és minden ultrán pedig még most sem néz ki rosszul. A Hairworks-ot anno eleve kikapcsoltam (AMD kártyám volt, ott még jobban ette az erőforrást), utólag bekapcsoltam, belefért.
    Senki sem kényszerít rá, hogy használd ezeket az effekteket. Az RTX ugyanez. A Control szvsz tök jól néz ki vele, és megfelelő beállításokkal teljesen játszható. Tehát nem használhatattlan. Ha valaki akarja, bekapcsolja, ha nem akarja, nem kapcsolja be. Ennyi.

    @[Prolixus] : "Szvsz sok ilyen future proof featurrel az a baj vagy veszely, hogy annyira rosszul funkcional, hogy nem 1-2 evet kell varni hogy az aktualis GPU vegre ki tudja hasznalni a benne rejlo potencialt, hanem meg tobbet."

    Akkor soha nem fog semmi új grafikai effekt megjelenni, mert nem lesz igény rá. Mondom, most ami az RTX kapcsán ment, az már évtizedek óta megy. Hajdan a 16bit vs. 24/32bit színmélység, az Anisotropic Filtering, majd az élsimitás volt a tényező. Mindig jött egy új effekt, hatás, stb., amit bekapcsolva csökkent az FPS, de jobban nézett ki a játék. Itt a PH!-n is mentek az MSAA képminőség-tesztek. Vissza lehet nézni az ottani hozzászólásokat.

    Nincs új a nap alatt. Az RTX kétségkívül grafikai extrát jelent, jobban néz ki tőle a játék. Ha nem akarod, nem kapcsolod be...

    @[Prolixus] : "Akkor miert is van benne? Hogy olyan screenshotokat tudjanak posztolni amik amugy 5FPS mellett keszultek es soha senkinel nem fog kinezeni ilyen jol a jatek jatszhato allapotban?"

    Anno miért volt benne a Hairworks a The Witcher 3-ban. A TressFX a Tomb Raiderben? Most miért lesz benne az RTX támogatás a CP2077-ben? Mert a videókártya-gyártók ezekkel tudják eladni a videókártyáikat. Nem, nem hinném, hogy "ilyen jól" nem nézne ki mozgás közben.

    Megint a Control-t tudom felhozni. Alapból se néz ki rosszul, szóval hajrá. De RTX-el egy fokkal még jobban néz ki. Csak RTX kártya kell hozzá. A fejlesztőket pedig támogatta az nVidia, hogy építsék bele az effektet.

    Szóval nem találom feleslegesnek. Főleg, hogy várhatóan már jövőre minden új kártya támogatni fogja a DX12 Ultimate-t, vele együtt az Ray-Tracinget. Feltehetően leszünk egy páran, akik újra fogják játszani a játékot. Meg sokan, akik később veszik meg. Nekik ez akkor már egy természetes feature lesz...

    Miért kéne akkor kihagyni?

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák