- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puro
aktív tag
válasz bobalazs #39100 üzenetére
Akkor ha jól értem a 140W TDP mindenképpen meglesz, csak a gyakorlat azt mutatja alacsonyabb fesz+magasabb órajel kedvezőbb az adott FPS eléréséhez pl. bekapcsolt vsync mellett. Próbálgattam most én is RDR2-ben cirka 20W-ot le tudok belőle faragni, bár még mindig szkeptikus vagyok ezzel, erősen jelenet függő a dolog, hogy mennyi kakaó kell Superpositionnal néztem még vsync off mellett, ott viszont elhasal az uv beállítás, egyértelműen oc a nyerő +15FPS.
-
droti25
őstag
válasz bobalazs #39094 üzenetére
Sajnos a legújabb adrenalinnál is, szgép újraindításnál(nem mindig) visszaáll alapbeállításokra(Win 10 pro, RX 7600). Leírás szerint tettem fel a drivert(net kábelt is kihúztam).
Annyi hogy én semmit nem állítottam be külön az adrenalinban de mégis idegesítő.
Azt hol látom hogy az AMD drivere, vagy a Windows saját vga drivere van fent? Kíváncsi vagyok hogy felülírta e az AMD driverét. -
martin66
senior tag
Sziasztok,
A hetekben cseréltem a VGA-t rx 580-ról egy 5700XT Nitro-ra. DDU utána új driver többször is telepítve: 23.10.2, Win nem lett újra rakva, jelenegi verzió: Microsoft Windows [Version 10.0.22631.2506].De folyamatosan hülye hibákba futok bele pl.
- YT lejátszó gombok alatt sokszor nincs árnyék (így nagyon nehezen olvasható)
- Bizonyos web elemek más színben jelennek meg (főleg videó lejtászáskor összehasonlítva egy Surface Laptop 5 vagy egy VM-el).
- De a legidegesítőbb ez, a kis ikon fekete helyett fehér, több oldalnál tapasztalom ezt.
-
M.T.
senior tag
Időről időre azért bebizonyosodik hogy néha DDU-t kell használni driver telepítéskor.
Eddig nagyon ritkán használtam és általában nem volt gondom de kb fél éve kezdödött ha 10 bitre állítottam a monitor panelt akkor visszább vette a színteret RGB ről YCbCr 4:2:2 re majd csak akkor tudtam újra RGBt állítani ha visszavettem a frissítést és vagy 8 bitre állítottam a monitorom. Ez különösebben nem zavart elvoltam 120hz és 8 biten. Próbálgattama Fluid motionos beta drivert is és utána feltettem a 23.11.1 et de valami nem stimmelt pl a Presentmon nem reportolta a GPU mem használatot stb. olvastam, hogy beta driver után erősen ajánlott a DDU így ma megtettem. Minden probléma megszűnt újra van 10 bit 144hz stb idle fogyasztással sincs gond (mondjuk ezzel előtte sem sokáig). -
Askformore
senior tag
Feher cursor bugra ez a megoldas:
1. Open Notebook, and fill it in with the following Code, as shown:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm]
"OverlayTestMode"=dword:00000005
2. Save the file with the format”.reg“, the name is arbitrary, for example as FixCursorBug.
3. Double-click the FixCursorBug.reg, and continue till new Infos are merged into the registry.
4. Restart the OS. -
FoLey-v
addikt
válasz martin66 #39106 üzenetére
Ez nem vram hardverhiva,mert nálam is ilyen a kép alapján. Szintén Chrome böngészővel.
Nekem RX 5700XT Gaming X van.
Szerk.: Ez Chrome böngésző hibája/bug,mert Pulse Browser böngészőnél ezt nem csinálja.
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
R3nts
senior tag
válasz bobalazs #39077 üzenetére
Ezt egy Sapphire Radeon RX570 4GB Nitro OC alá
a) felrakhatom?
b) kifejezetten ezt javasolt felrakni a "sima" 23.11.1 alá?ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Thrawn
félisten
AMD Software: Adrenalin Edition™ Technical Preview Driver for AMD Fluid Motion Frames Version 23.30.01.03
November 9th - What’s New?
- Improvements to driver stability during task switching.
- Improvements to resolve cases of AMD Software: Adrenalin Edition™ intermittently crashing, or failing to display metrics.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
' Tzs ,
senior tag
válasz Breeze #39119 üzenetére
Üdv srácok! Régen nVidia párti voltam, aztán úgy hozta a sors hogy lett egy AMD (RX6600) kártyám. A problémám a következő: a 2022 májusi driver volt az utolsó ami még a régi játékokat is támogatta látszólag. Az azután érkező driverektől (2022 május) a régi játékok csíkoznak, széteső képeket mutatnak. Ha friss drivert használok az új játékok működnek de a régiektől búcsút lehet inteni élvezhetetlenné válnak a fenti problémák miatt. Na most én egyiktől sem akarok búcsúzni (max a kártyától hamarosan) ez a hibajelenség miatt. Mi lehet ez? Az nVidia kártyáknál soha nem tapasztaltam ilyent. Mit gondoltok?
S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/
-
' Tzs ,
senior tag
Sok játékkal nem játszom de az RtCW, Call of Cthulhu, Undying az nagy favorit és Half Life-ok stb. Eléggé idegesítő, hogy ezek mennek a fentebb írt driverrel, de az új gémekkel nem lehet játszani. Fogalmam sincs mi az ok, még nem találkoztam ilyennel, de eléggé idegesít. A kártya kifogástalanul működik jótállásos még, csak ez a gondom vele.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz ' Tzs , #39122 üzenetére
Volt sokféle kártyám és általánosságban mondva az Nvidiákkal sose volt gond, az ATI-kkal meg mindig hegeszteni kellett itt-ott, hogy tökéletesen menjen.
Pölö a régi GTX 1060 6G tette a dolgát, sose kellett semmit se állítani rajta, csak a FAN-stopot kapcsoltam be és ennyi.
A mostani RX 6700 XT (3 ventis) meg túl hangos és túl meleg volt gyárilag, ezért fél nap elment alulfeszeléssel és venti-görbe állítással és azóta is számos esetben felejti el az Adrenaline Edition a beállításaimat és az elmentett finomhangolásomat manuálisan vissza kell töltenem.
Juteszembe, megint megnézem: ééééés megint elfelejtette; tölthetem beA helyedben 2-t se gondolkoznék rajta és már raknám is fel hardwerapróra a kártyát.
Miért szopok az RX 6700 XT-vel? Mert van benne 12 GB ram, FHD-ben mindent maxon visz erőlködés nélkül (azaz fogyasztás és hőmérséklet is alacsony) és amennyiért el tudnám adni, azért max 8 GB-os Nvidia kártyát kapnék és nem akarok rá költeni.
EDIT: most néztem csak, hogy ez az AMD Catalyst™ driverek topikja
Árulja már el nekem valaki, hogy a finomhangolásaimat, amit fentebb taglaltam mi a retkes ****** ******* ****** felejti el totál random időközönként ez a zsák fos Calalyst? Köbö 1 éve van meg a kártya, azóta vagy 4x frissítettem Calalyst-et, de ezek szerint az új verziók nem segítettek.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
PuMbA
titán
válasz SirRasor #39124 üzenetére
Már megoldották, nekem már nem felejti el vagy 2 hete. Frissítsd a Windowst és a drivert is a legújabbra.
"A mostani RX 6700 XT (3 ventis) meg túl hangos és túl meleg volt gyárilag"
Nekem a 3 ventis XFX Merc-em gyárilag halk és hűvös volt. Úgy vettem, hogy tesztekben előtte megnéztem, hogy tényleg a jó fajta kártyák között van-e. Neked milyen van?
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
22H2-n állok és egyéb - itt nem kifejthető biztonsági okokból - nem frissítek.
Fast boot nem csinál ilyet. Egyrészt ki van kapcsolva, másrészt ha be lenne és tényleg az csinálná, akkor konzisztensen elvesztené újraindítás után a beállításokat. De nem veszti el...csak amikor éppen gondol egyetPuMbA köszi a tippet, a legújabb még nem ment fel; mindjárt feltolom. 2023.10.16-os van fent.
Nekem a leghalkabb változat van: Sapphire NITRO+, de elég idegbajos vagyok, ha a PC hangjáról van szó. Nekem kussoljon a gép, így is kb. 0 hangja van (leghangosabb venti a procin van, ami 12cm és kb 500 rpm-el pörög), szóval csak az én fülem miatt kellett még jobban halkítani és amiatt visszavenni a kakaóbólMake Love not war!
-
PuMbA
titán
válasz SirRasor #39127 üzenetére
22H2-n is jónak kell lennie, ha felteszed az összes Windows frissítést, amit ajánl. Opcionálisakat is. Én már 23H2-n vagyok, itt is tökéletesen megjegyzi a beállításokat. Fast boot biztos nem gond. Nekem be van kapcsolva, de semmit nem okozott sose. Rég kijavította már az AMD, amikor volt vele probléma, úgyhogy nem releváns információ, hogy érdemes kikapcsolni.
Asztalon van melletted a gépház? Én is csendmániás vagyok, de az asztal alatt simán elmegy az 1000RPM is, mert kb. hangtalan. Akkor is, ha a házban egy porszem nem mozdul és este van, azaz kintről se jön be akkora zaj.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Na fel is ment, kíváncsi vagyok tényleg jó lesz-e.
22H2 friss ropogós, illetve a biztonsági frissítésekbe raktam egy 7 napos eltolást, mert láttunk már olyat, hogy nem biztonsági frissítést bújtattak bele és valamit haza is vágott, amit pár nappal később visszahívtak, úgyhogy...na.A gépház a monitor mögött van az asztalon és nem akarom letenni, mert iszonyat poros a panel. Fél év aztán csak elköltözünk innen, de addig is ez így marad. Remélem lesz pince/erkély a házban és tuti kirakom a szűrét
Sok-sok éves tapasztalat alapján itt Szegeden, több városrészben több magasságban tesztelve a földön 1 hónap alatt szed össze annyi port, mint az asztalon fél év alatt. Nagyon durva. Elnézést az offértMake Love not war!
-
' Tzs ,
senior tag
válasz SirRasor #39124 üzenetére
Bib, köszi feltettem őket. Most frissíteni kéne a legújabb driverre és próba? Igen a win rendszerem 9-10 hónapos kb, tiszta telepítés igen DDU használat mellett. Ezért pld. a rendszert nem kívánom újra rakni. Szerk: "Most frissíteni kéne a legújabb driverre és próba?" Valszeg mert ezekkel együtt sem indul el az új játék, crash a menü betöltés után. Az új driverrel meg ment.
SirRasor, én pont ezt a hegesztgetést untam meg. Drága volt ez a kártya. Hajszál választ el attól, hogy eladjam. A finomhangolás sem ment tökéletesen nekem se soha, valóban a driver frissítésénél minden alakalommal újra kellett állítani mindent. Az RX 6600 most 50-60 közt megy dobozzal 1 év garival ha jól vagyok informálva.
[ Szerkesztve ]
-
badcoy
csendes tag
Ezzel a hibával találkozott már valaki?
Egy 7800Xt generálja kb 5 perc játék után. Minden gyári, semmi OC nem csináltam vele.
Legfrissebb driverek,frissítések fent vannak.Az AMD driver teljesen szétesik, és bejön a hiba jelentő kis ablak.
Létezik , hogy a VGA hibás?
[ Szerkesztve ]
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
A következő problémába ütköztem. Vettem egy monitort ami tudja a 10 illetve a 12 bites színmélységet. A driver fel is ajánlja ezeket, de hiába állítom be 10 vagy 12 bitre, egy pillanatra elmegy a kép majd visszaáll 8 bitre. 6 bitre és 8 bitre gond nélkül lehet állítani.
Megpróbáltam újra telepíteni a drivert, de az nem oldotta meg.Találkoztatok már ilyennel, mi lehet a gond?
VGA: ref vega 56
OP: W10 22H2
Driver: 23.11.1
Monitor: LG 27GR95QE DispayPorttal csatlakozva"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
PuMbA
titán
válasz McSico #39135 üzenetére
Valószínűleg már nem elég a sávszélessége vagy a Displayport kábelnek és / vagy a VGA-d Displayport csatlakozójának. Állítsd át a képpontformátumot YCbCr 4:2:2-re és úgy nézd meg, hogy megy-e a 10 bit. Ha megy, az attól még nem megoldás, hiszen a képminőség romlik.
12 bitet biztosan nem tudja a monitorod, mert 8bit + FRC van a specifikációjában, azaz körülbelül 10 bit Az, hogy mit tudsz beállítani, abból nem lehet következtetni semmire.
[ Szerkesztve ]
-
McSico
senior tag
Kipróbáltam YCbCr 4:2:2-ben, ott átáll 10 bitre gond nélkül.
Jelenleg a gyári kábelt használom, akkor majd kerítek egy másik kábelt és kipróbálom, hogy azzal változik e a helyzet.
Köszi a tippet."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
PuMbA
titán
válasz McSico #39137 üzenetére
A VGA-don Displayport 1.4a van. Azt kell megtudnod, hogy ez elég-e a 2560x1440 240Hz-hez RGB 10 bit esetén. Itt a 240Hz is fontos, mert az szippantja be a sávszélességet. Ha megfelelő kábellel se megy, akkor Displayport 2.0-ás vagy HDMI 2.1-es VGA-ra kell cserélned.
[ Szerkesztve ]
-
McSico
senior tag
240Hz alatt gond nélkül átvált 12 bit-re.
Akkor tuti a sávszélességgel lesz gond. Majd megnézem másik kábellel is. Ha az sem akkor a vga ennyit tud.
Egyébként a monitoron is 1.4a DP port van. Még lehet HDMi-vel is megnézem a hétvégén."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
beef
őstag
válasz McSico #39139 üzenetére
Nem tud a monitorod 12 bitet 240Hz-en.
https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gr95qe-bMax Refresh Rate Over DP @ 10-bit
240 Hz
Max Refresh Rate Over HDMI @ 10-Bit
240 Hz[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Olvastam a 22H2 frissítésről. Erre mindenféleképpen érdemes frissíteni? Egy 6700XT-nél mit befolyásol?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest