- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
A Borderlands 2 egy cel-shaded grafikájú rpg elemeket tartalmazó fps. A játék folyamán küldetéseket kell teljesíteni (a Pandora nevű bolygón) a kiválasztott karakterrel, egy úgynevezett Vault Hunterrel. Ezek a küldetések lehetnek a főszálhoz tartozóak, illetve opcionálisan teljesíthető mellékküldetések.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz Yutani #11630 üzenetére
Akkor tényleg lehet érdemes lenne váltani, Maya-nak vagy Salvadornak állandóan használnod kell az action skill-jét UVHM-ben (kis túlzással), ha nem akarsz extrém gyorsan elpatkolni.
Az meg kb. lényegtelen abszolút értelemben, hogy mennyi health pontod van meg mekkora a pajzs, ha akkorát sebez OP8-on az ellenfél, hogy egy kisebb bolygót szét tudna szedni vele.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
[Prolixus]
addikt
válasz Yutani #11645 üzenetére
Az a hely jól működik, de általában ott sem lehet végig kihúzni, néha ki kell mozdulni (tud olyan pozíciót felvenni, ahonnan ott is elér a "melee" támadása). Na engem általában mindig ilyenkor csapott le a pályáról, és persze, hogy kezdhettem a nulláról az egészet. A legidegesítőbb persze az volt, hogy erre rendszerint akkor került már sor, amikor a health-je felét, kétharmadát már lelőttem. Úgyhogy ha kiszaladsz onnan, nagyon vigyézz, nehogy lecsápoljon.
-
[Prolixus]
addikt
Valaki HD7770? A 15.7-es új driverrel csak nekem fut csapnivalóan a játék? Vissza kellett állnom a korábbi stabil verzióra, mert élvezhettlen lett tőle...
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Gratula!
Hát lehet tényleg csak kísérletezett Gee-vel a Gearbox, ha megnézed a Sacrlett az egyetlen DLC ahol (nyíltan) van 2 Raid Boss (Dexi eleve titkos, plusz nincs hozzá dedikált küldi és még nem is seraph guardian, szóval yeah, fuck you Dexi), szerintem az sem volt soha véletlen, hogy Hyperius--> Gee a sorrend, nem pedig fordítva.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Amartus #11739 üzenetére
Érdekes? Pedig a Siren-nek alapvetően a support a funkciója. Gyógyíthatja a csapattagokat, instant felszed(het)i őket ha térdelnek, meg phaselock-kal kontrollálhatja (részben) a harcteret. Persze egy Leg. Cat class mod + Sandhawk + valami jó relic kombóval damage outputja is lehet rendesen, de alapvetően/általánosságban nem egy DPS bajnok karakter (szemben a BL1 sirenjével).
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Amartus #11762 üzenetére
Igen, arról a giga-stalkerről van szó.
Chief Ngwatu alig sebezhető a piszok kemény pajsza miatt, de ezt időnként átdobja magára Vorciodus-ra is. Ilyenkor a főnök védtelen, viszont ha kifingik, Vora még nagyobb, meg még erősebb lesz, szóval legit kill-nél lehet érdemes életben tartani. Amíg Vora-n van a pajzs én próbálnék túlélni, amikor nincs akkor meg mindneki támadja a dögöt ezerrel, kb ennyi a taktika.
A főnököt amúgy Tresspasser-rel lehet relítave könnyen kinyírni, ha mégis ki akarjátok (ennke asszem az az előnye, hogy Vora teljesen elveszti a pajzsát, de ebben nem vagyok már biztos), ez egy olyan sniper rifle ami átmegy bármilyen pajszont és közetlen a health-et sebzi. Ngwatu health-je meg elég alacsony, szóval 2-3 lövés és fekszik.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Bár olyan rendszeres játékra, mint amit pár hete nyomtunk továbbra sem vállalkozom, a mai Vora killre én is jelentkeznék! Abból a DLC-ből hiányzik még nekem az a küldi szerintem. Karakter a szokásos, OP8 Maya.
-
[Prolixus]
addikt
Psycho-t nem ismerem különösebben (hátha jönnek akik használják a karaktert), de youtube-on ha beírod hogy Bl2 Psycho melee build, kiad ezernyi találatot.
A Badass Token-ek beváltásával nyerhető extrák nem resetelhetők, csak kikacsolhatók (alapból asszem q billentyű ott ahol látod mennyi a badass rank). Viszont nem karakterhez kötődnek, hanem profilhoz, vagyis minden karaktered megkapja az így megszerzett bónuszokat. Azzal nemérdemes fáradni, hogy specifikusan egy adott dologra gyúrsz (pl crit damage meg damage bonus stb.), mert a játék úgy dobálja fel a lehetőségeket, hogy ha pl. sok damage bónuszod van de semmit nem költöttél még a recoil reduction-re, előbbi fel sem fog merülni lehetőségként, utóbbi meg állandóan ott lesz a lehetőségek között, magyarul kiegyenlítődnek szépen a tokenek beváltásával nyerhető extrák. Illetve minél több a buff, annál kevesebb extra jár, eleinte 0,5% damage bónusz kapsz, később csak 0,4%-ot, még később csak 0,3%-ot és így tovább. Ez persze mindenre igaz akármire is költöd a pontjaidat, nem csak a citált damag bónuszra.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Yutani #11820 üzenetére
De mi értelme lenne az UVHM-nek, ha ugyanúgy zöld meg kék tökátlag cucokkal simán ki lehetne tolni a jtáékot, mint normal mode-ban?
Az teljesen jó, hogy az UVHM nehezebb és itt már normális felszerelést kell összepakolni, ha boldogulni akarsz. Ami igazából gázos, az a health regen, és hogy jelentős részben emiatt a Dot nem ér sz@rt sem. Minél magasabb szintn vagy UVHM-ben a szisztéma probléma egyre "látványosabbak" egyébként. Az alapkoncepció viszont jó.
-
[Prolixus]
addikt
válasz proci985 #11841 üzenetére
Athena nekem is szopás volt UVHM-en. TPS-ben azok alapján amit láttam/játszottam, Athena a leggyengébb karakter általánosságban. Nem csoda hogy Brick fél kézzel elbírt vele a Tales from Borderlands-ben.
-
[Prolixus]
addikt
válasz proci985 #11846 üzenetére
Jah, rekorder mi?
Eclipse&EOS kill with Nisha 2:18 min
Ditto 38!!! sec[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz proci985 #11850 üzenetére
Jogos, akkor itt van egy 30 sec-os Nisha kill. Ahogy nézem a használt fegyverek adatlapját, ez is legit geart használt, persze nyilván glitch segítségével lehet ilyne gyorsan kinyírni a bosst. De ha szétnézel a srác csatornáján, van még pár speedkill, ami ha nincs is stopperrel mérve, erősen közelít az általad linkelthez. Pl. a Clappy-s vidóban 3:45-re már fekszik EOS, míg a te általad linkeltben olyan 3:30-ra vagyis itt is másodpercekkel marad el. Jack kill hasonló idővel.
Szóval ez szerintem nem sokat változtat Athena megítélésén. Legalábbis nálam biztosan nem. Azt tudom, hogy UVHM-ben elég jó gear-rel estem-keltem vele állandóan, aztán váltottam Jack-re, onnan gyerekjtáék volt az egész game, kivétel a voyage endboss, ott szenvedtünk gbors kollégával rendesen. Aurelia-t leszámítva minden karival toltam pár órát, de nem változott a véleményem Athena-t illetően.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Viszont ha végül tetszeni fog a játék, utólagosan megvenni ezeket külön rossz stratégiának fog bizonyulni, hiszen drágább lesz, mintha vennél akciósan egy GOTY-t, vagy egy "házilag összedobott" Complete Edition mondjuk a MacGamestore-ban 15 dodóért (akciósan enyniért szokták vesztegetni). Persze ha nem fog tetszeni a játék akkor a te stratégiád lesz a jobb..... hát, majd kiderül.
Olyan DLC nincs, ami a játék elejétől drasztikusan megváltoztat valamit, bár az igaz, hogy vannak DLC specifikus fegyverek, itemek, amiket csak akkor tudsz beszerezni, ha megvan a DLC (bár azt nem tudom, hogy ha mondjuk elcseréled olyan emberrel az XY DLC-ből származó fegyvert akinek van DLC, de neked nincs, akkor te használhatod-e), nyilván ezeket az alapjáték során is használhatod. A DLC-kben vannka új járművek, de azok csak a DLC-s helyszíneken használhatók sajnos, szemben a fegyverekkel például.
Olyan DLC viszont van, ami úgy mond kibővíti az alapjáték kereteit, méghozzá egy új játékmóddal, az Ultimate Vault Hunter Mode-dal. 2 ilyen UVHM pack van, az elsőt tartalmazza a GOTY a másodikat viszont már nem. Ezek lényegében az UVHM-et teszik lehetővé, ami a játék harmadik végigjátszását jelenti ugyanazon karakterrel. A szintlimitet tolják ki ezek a DLC-k (50-ről 61 az első, majd 61-ről 72+ szintekre a második csomaggal), az ellenfelek keményebbek, meg részben máshogy is reagálnak, pl. sokan pajzsot kapnak, rezisztensek lesznek bizonyos sebződésekre, felértékelődik a slag szerepe, megjelennek a "Super Badass..." és "Ultimate Badass..." ellenfelek, van health regen. stb. Bizoynos képességek hazsontalanok lesznek itt, mások meg felérétkelődnek. Szóval tartalmilag ugyanaz a játék a játékélmény mégis más a kihívás nagyobb.
Ja és persze van 2 karakter DLC, ezeket a GOTY kiadás tartalmazza. Ha pl. egy gigantikus őrült psycho-val szeretnél pont játszani, meg a fejszéjével szétcsapni mindnekit, akkor kénytelen leszel DLC-t, vagy GOTY-t venni. Mondjuk ha úgy vesszük egy új karakter valamenynire más játékmechanika (pl az emlytett Psycho eléggé más játékstílust igényel, mint a többi karakter), szóval itt kicsit ellenmondok magamnak.
összességében azt szoktuk javaoslni, hogy GOTY-t vegyenek, akciósan 1-2 dollár a különbség az alapjáték meg a GOTY között, tartalmilag viszont jóval több a GOTY.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz TESCO-Zsömle #11866 üzenetére
A Twilight sikert aratott, de nem azért mert jó volt (mármint a film, a könyveket nem olvastam, igaz az összes filmet sem bírtam végignézni, csak másfelet), a Hunger Games-ből az első szódával elment, a második rész már elég rossz volt, as harmadik meg egyenesen pocsék (a folytatás nem is érdekel). Szóval ha éppen ezekből indulunk ki, akkor jó esély van rá, hogy a Borderlands film is fostalicska lesz.
-
[Prolixus]
addikt
Lehet hülyeség, de szerintem szerepe van a dologban annak, hogy jön egy rendes R Deadpool film, és bár még nincsenek bevételek, az internetes reakciók eddig elsöprően pozitívak. Wade Wilson hasonlóan hibbant (hivatalosan őrült), a komfortzónát szembehugyozó, brutális és természetesen magát komolyan nem vevő és vicces figura, mint a Borderlands szereplői. Persze ez a feltételezés csak akkr él, ha tisztességes fimet akarnak, nem valami kiherélt agyonpúderezett gumimatracot, amire a gyerekek is ráfeküdhetnek.
-
[Prolixus]
addikt
Ja, Mad Max is jó példa. Ha normálisan lövik be a célközönséget, nem száll el a büdszé, plusz még a film is fogyasztható, szerintem egy világhű R-es adaptáció egyáltlaán nem jelentene instant bukást. Csak felő, hogy a producer urak a könnyebben járható utat választják.
-
[Prolixus]
addikt
Tudom későn szólok, de ma este valakinek nincs kedve Digi-Peak-en lövöldözni kicsit? Op.0 siren már unatkozik és szeretne fejlődni.
-
[Prolixus]
addikt
Óh, én már ennyi játékidő után nem fogok szórakozni a farmolgatással is.
Surveyor prioritás meg ok, de pl. ahol eltűnt, annál a pályarésznél volt az a sok badass robot, asszem ott volt, hogy vagy 2-szer is térdeltem, úgyhogy kb. örültem hogy nem múltam ki, nemhogy még figyeljek is arra, hogy minden surveyor le legyen szedve mielőtt mással foglalkoznék. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy papíron logikus, gyakorlatban nem tudom mennyire megvalósítható. A legnagyobb "baj" az szerintem amúgy, hogy a legerősebb SMG-g pont nem alkalmasak a kis férgek leszedésére. Sandhawk pellet ugyebár lassú, a Bladed tattler meg accuracy-ban gány. Bitch-em van ugyan, de az meg jóval gyengébb mint a másik kettő.
-
[Prolixus]
addikt
válasz proci985 #11891 üzenetére
Ahogy gbors is rámutatott, ez a mozgásfigyelős ügyeskedés kevésbé alkalmas fegyverrel akkor működik, ha nincs már veszélyes játékos a táblán. Viszont ha már nincs akitől fosni kell, akkor meg oly mindegy ha kivárjuk míg egyenként lelockolom őket, nem nehéz elugrándozni ha csak tőlük kell tartani.
Felőlem mindegy milyne taktikűt választunk, csak akkor bezséljük meg előtte. A geart meg felhúztam OP2-re.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Amartus #11899 üzenetére
Bl1-ben is van slag, csak úgy hívják, hogy corrosive. Kicsit máshogy működik, de a szerepe nagyjából ugyanaz, mint a BL2-ben a slag-nek.
Egyébként igen, ezt már itt is beszéltük sokszor, hogy Bl1-ben sokkal jobb a drop rate, valamint a lineáris szinteződés miatt a játék is kiegyensúlyozottabbnak érződik. Ráadásul BL2-ben több legendary szart sem ér kb, sok BL1-ben legendásan legendás rettenet, mint pl a Hellfire vagy az Ogre, Bl2-ben kiherélt kiscica lett csak.
De azért a BL1 szisztéma sem volt tökéletes. Pont nemrég volt szó arról valamelyik topicban, hogy lvl69-en milyen alacsony szintű, de kvázi tökéletes kiosztású Hellfire-rel ment át valaki az ellenfeleken, mintha ott sem lettek volna. Vagy Bl1-ben a Siren volt nagyon OP, Lilith egy jó kiosztású Double Anarchy-val, Mercenary Class mod-dal Crawmerax-ot leszámítva kb. legyőzhetetlen. Viszont egyébként én úgy emlékszem, hogy Bl1-ben csak unique item esett dedikáltan boss-tól, a legendary-k nem szerepeltek specifikusan egyik bossnál sem a loot pool-ban.
Bl2-ben alapvetően szerintem nincsen semmi gond amíg UVHM-be nem téved az ember. Akkor már tényleg fájhat a drop rate, meg a hamar elavuló fegyverek. Ugyanakkor emberek, UVHM már a harmadik végigjátszás, ide már azok merészkednek, akiket tényleg érdekel a játék, nem csak casual játékosok. Itt már szerintem elvárható, hogy a kedves játékos utánanézzen pl. a Bibliában a játékmechanikának, tudja, hogy melyik fegyvert hol találja, melyik fegyverért érdemes küzdeni, melyikért nem stb...és persze elvárható, hogy farmoljon, a loot orientált játékok részben a farmolásról szólnak, ez a műfaj velejárója és kész.Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a Bl2 rendszere jó, de nem ennyire gáz, mint ahogy lefestitek szvsz. Bl1 összességében persze jobb.
Érdekes, hogy a legjobb mégis szerintem a TPS rendszere. Ott anniyt kellene változtatni szerintem, hogy kicsit lehetne jobb a drop rate, valamint minimális eséllyel potyoghatna legendary nem csak a dedikált boss-tól, hanem bárkitől. Ha ezt implementálnák, az én olvasatomban kész lenne a tökéletes loot system a Borderlands játékokhoz, legalábbis a jelenlegi formájukban.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz #75376384 #11904 üzenetére
Csak a legendary drop rate-et növelték meg, minden más sajnos változatlan maradt. Mondjuk néhány napja volt olyan digipeak rununk, ahol egy menetben esett Infinity Doc Mercy-től meg 2 Nukem 2 Black Queen-től. És vagy ugyanabban a menetben vagy korábban, de volt Hellfire is. Szal talán érezhetően is javult a leg. drop, nem csak papíron. Vagy csak nagy mákunk volt.
-
-
[Prolixus]
addikt
válasz [Prolixus] #11917 üzenetére
*here..bazz, most nézem h elírtam.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Yutani #11921 üzenetére
Az biztos, hogy az első játéknak van a legerősebb hangulata. Ha valaki a BL hangulatot emlegeti, nekem is egyből Fyrestone ugrik be. Ugyanakkor mivel kb. az egész játék végéig (kivétel az utolsó 2 pálya) semmi változás nincs, egy idő után totális unalomba fulladnak az ugyanolyan helyszínek. Valahogy a kettő (1-2) közötti arany középutat kellene megtalálni. Az pl. nekem sem tetszett soha, hogy a Tundra express-en 2 méter alatt elfogy a hó, és egy totál más hangulatú pályára kerül a játékos. A helyszínek változatossága nem gond alapvetően (inkább az ellenkezője, pont hogy jó), de az átmenet lehetett volna kevésbé drasztikus, na és persze több pálya lehetett volna klasszik Bl1 hangulatú
A többivel nem értek egyet, a Bl2-vel óriásit lépett előre a játék hangok/zenék/meg a UI+menu terén. A Bl1 fapados volt ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Nekem az elsőből A Krom kanyon, Old Haven, meg Sledge's safe house emlékezetes, a többi tényleg meh. Főleg a Rust commons east/west plusz a Dahl headlands, ezeket kifezetten utálom kínszenvedés azokon a pályákon vánszorogni. A TPS-nek pont az a baja, hogy több ilyen Rust commons féle fantáziátlan böszme nagy pálya van benne, mint pl. a Triton flats.
-
[Prolixus]
addikt
A nagy üres hodályok, ahol sokat kell kocsikázni sosem voltak a szívem csücskei. Mondjuk én csak az alapjátékból indultam ki, a DLC-s pályákat nem vettem számításba.
Bl2 kedvenc pálya: PASSZ Én nem tudok kiválasztani egyet, nagyon sok kiváló pálya van. A rosszakat egyszerűbb felsorolni komolyan.
-
[Prolixus]
addikt
válasz proci985 #11934 üzenetére
Destroyer pálya? AMi egy pucér placc meg pár kődarab?
Kedvenc küldivel mondjuk könnyű dolgom van: Az a küldi, amikor az Eridium blight-ban választani kell, hogy beleugrok a lávába és megölöm magam, vagy sem. AKárhogy választok jutalmat kapok, de Jack mindenképpen jól lefikáz.
Viccen kívül: Megint passzolok, nagyon sok kiváló küldi van. A legemlékezetesebb nekem talán (Bl2 alapjátékból) a Firehawk hunt. A BL2-t a BL1 előtt játszottam (egy darabig, aztán úgy voltam vele, hogy abbahagyom inkább és "gyorsan" kipörgetem az alapjátékot, majd utána folytatom az első végigjátszást), szóval totál nem volt fogalmam arról, hogy Lilith az akit keresek, nem valami valódi antagonista. Plusz jól eltévedtem azon a térképen (szinte mindent végigjártam csak azt a részt amit kellett volna nem) plusz szinte csak tüzes vegyvereim voltak normálisak, úgyhogy a tűzre rezisztens lángszóros nomad-ok jól megszívattak. Ezt tetézte a finálé a leugráló badass psycho-kal, akikkel szemben eléggé underlevel voltam akkor (badass bar is szűz volt még szinte ugyebár, első playtrough révén), nem volt egy könnyű meccs. Aztán a küldi végi poén, hogy kb. 2 méter sikerült elteleportálnia Lilith-nek, no meg a legendary shield reward összességében elggé fasza volt első vágigjátszásom alkalmával.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
A 2 nevesített SMG-n kívül még a Hyperion plasma clusterek is jók (főleg bone of the ancients cuccokkal), meg a Bitch-ek, ha tudod lőni a criticalt könnyen. Legjobb SMG persze a Sandhawk.
SMG-s buildhez mindenképpen Legendary Cat class mod kell, az specifikusan az SMG damage-et boost-olja. Plusz olyan szempontból nem jó a build-ed, hogy az Immolate totál értelmetlen, ha van Sustenance, mert az automata health regen miatt az Immolate effektíve nem működik. Illetve szerintem a Blight Phoenix egy teljesen haszontalan skill. Ezeket leszámítva az enyém is nagyjából így néz ki, mint amit linkeltél.
-
[Prolixus]
addikt
Csak megerősíteni tudom az előttem szólót, egyáltalán nem rossz csúzli egy Hyperion Plasma cluster, főleg ahogy írtam, bone of the ancients relic-kel. Nyilván nem egy Tattler, vagy egy Sandy, de op szinteken így is a top5-ben lévő SMG. A Bone shredder van még ott, de az csak közelre használható.
"Yah, rémlett, hogy valamelyik class mod add extra SMG damage-et, de én eleve nem tartom életszerűnek az SMG-fókuszt, kivéve a Beehawkolást, ahhoz viszont sztem jobb a Legendary Siren a +4 Ward miatt."
nein. nein. nein. nein, nein! Bee nélkül, megfelelő Bone of the ancients-el, plusz Leg Cat. Class mod-dal szvsz. a Sandhawk SMG a Siren legpusztítóbb fegyvere. Nálam gyorsabban kifingik így mindneki, mintha Interfacert vagy akár DP Haroldot használnék (esetleg akkor nem, ha közvetlen közel van a célpont, akkor talán pariban van a Harold + leg siren kombóval, mivel utóbbinál minden pellet talál. Nyilván ha lenne olyan siren leg class mod, ami a pisztolyokat boostolná, akkor a Harold lenne a jobb kétség nélkül, de így szeritem nem). Nemtom figyelted-e amikor közösen játszottunk, de én a legtöbbször Sandy-t használtam, nem véletlenül. Harold-ot meg Interfacert csak azért használtam olykor, hogy azokból is menjen a skuló, különben tényleg minden percben ammo regenre szorultam volna, nem csak minden ötödikben."Sorolnám a Cataclysm tree szerintem teljesen haszontalan skilljeit: Flicker (UVHM-ben), Immolate, Helios, Chain Reaction, Cloud Kill, Bakckdraft, Blight Phoenix."
Immolate és a Chain reaction kivételével igaz. Előbbi brutális tud lenni, ha tüzes bone of the ancients van fent, plusz tűzre nem rezisztens az ellen. De még bone sem kell feltétlen hozzá, nagyon érezni a különbséget, ha mondjuk egy robot, vagy egy nomad ellen próbált meg felállni. Amúgy vágom persze, hogy akkor kapcsol ha térdelsz, mégis, ha Sustenance aktív, akkor azt úgy érzékeli a játék FFYL-ban is, mintha regenerálódna health, emiatt nem tud aktiválódni az Immolate. Szóval a kettő üti egymást, vagy ezt választod, vagy azt, mindkettőnek együtt nincs értelme.
A Chain reaction is nagyon jó tud lenni, ha sikerül összerántani egy kupacba az ellenfeleket. OP8-on pl. amíg az egyik Torch-ot leszedtem (solo-ban), a másodiknak már félig lelőttem az életét, csak a Chain reacion miatt. Zárt terekben meg különösen jól működik.
Én ilyen buildet használok az esetek 99%-ban[link]
A siren a legfontosabb support karakter, de szvsz összesen egy skill miatt (ha a phaselock-ot nem számítom, amiből végülis mindencsapattag profitálhat), ami nyilván a Res. A többi support skillnek OP szinteken már nincs nagy jelentősége szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz [Prolixus] #11947 üzenetére
Na közben meglestem az Immolate skill kártyáját és realizáltam, hogy másodjára is ugyanazt mondtam mint elsőre, és ha elsőre nem volt értelme, valszeg második nekifutásra sem.
A dolog szerintem úgy működik, hogy a Hoplite+Immolate glitch óta tudjuk, az Immolate akkor aktiválódik (legalábbis akkor biztosan), ha 0-as health-et regisztrál a játék a playernél. Nagy valséggel a FFYL konkrét triggere az, ha 0-ig lemegy a játékos health-je (a játékmenet alapján persze ez kézenfekvő, de én úgy értem, hogy magában a programban is valahogy így van megírva az iteráció). A hiba ezek alapján ott lehet, hogy ha Sustenance aktív, akkor a játék úgy érzékeli FFYL módban is, hogy az életerőd regenerálódik, ergo nem 0-as health-ed van, ergo nem aktiválódik az Immolate (pontosabban szinte azonal inaktiválódik).
Én egyébként az egyik veterán BL2 youtubber videójában értesültem erről a dologról (konkrétan itt), aztán amúgy magam is kipróbáltam és tényleg. Valszeg eleve szerinted azért értelmetlen az Immolate, mert mindig úgy játszottál, hogy volt pontod a Sustenancen is, ami kilőtte az Immolate-et.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Ahogy írtam nem egy Sandy vagy egy Tattler, de azért el lehet lenni vele. Én is próbáltam, de pl. a linkelt siren op8 solo run without spec. gear videóban is Plasma clustert használ a srác a legtöbbször.
"OK, akkor az Immolate-es dolog egy bug, de az akkor nagyon gáz - így nem csak a Sustenance problémás, hanem a team összes transfusion gránátja és bármelyik team health regenes class mod is (esetleg relic is van ilyen?)."
Nemtom, lehet csak a Sustenance ilyen. De a kérdést sem értem teljesen, hogy jön ide a transfusion gránát meg a class mod-ok? Ha FFYL-ban is regenerálódik életed ezekből az csak jó nem?
"Sztem supportként hasznos a 3 health skill (Sweet Release, Restoration, Elated), ha a többiek health regen nélkül vannak, különösen a magas OP szinteken - sokszor pillanatok vannak csak arra, hogy a health gate fölé menjenek, mielőtt jön valami újabb atomcsapás, ilyenkor minden jól jön."
Papíron mindenképpen, a gyakorlat viszont szerintem kicsit más. A Sweet release nagy baja, ahogy minden tf gránáté, hogy az orbok ritka hülyék, totál benne van a pakliban, hogy a távolság/mozgások miatt nem érik el a célszemélyeket. Az Elated hibája meg az, hogy csak Phaselock idején aktív, szóval itt nagyon fegyelmezetten kell játszani, hogy minél tovább legyen phaselock-olva egy enemy (minál tovább legyen aktív az Elated), ez megint sokszor nem kivitelezhető. Nameg lehetne kicsit jelentősebb a regen, még kimaxolva sem pörgeti olyan gyorsan fel az életerőt, ahogy nekem szimpi lenne. De ezek persze nem haszontalan skill-ek (nem is ezt mondtam, csak hogy eltörpül a jelentőségük a Res mellett), a buildemben is rakok 2-2 pontot rájuk. Co-op-ban esetleg fel lehet őket tolni kicsit a Ward kárára.
A Restoration meg csak akkor lehet jó, ha ki van maxolva a Chain reaction/olyan ellent lősz aki visszaszórja a skulókat ÉS közel van a teammate (direkten a csapattrásat lőni szerintem nagy luxus azért, egy jó build-del meg gear-el azért a siren sem rossz DPS-ben). Most ez nyilván vagy egy melee karakter lehet, vagy egy Gunzi. Ugyanakkor Zero op szinteken eléggé karcsú, alig használva valaki, Krieg meg pont hogy visszafelé sülhet el, ahogy te is írtad. Kb. marad a Gunzi aki komolyabban profitálhat belőle. Nekem itt már túl sok a HA, az az igazság. A heatlh boost meg tényleg nem ér lópukilát sem.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Hahh, szóval notóriusan rosszul írtam. Fuck me, köszi a javítást.
Plasma caster: Értem én mit mondasz, de nem fair ha egy Interfacer-rel vagy egy DP Harold-dal hasonlítod össze a dolgot. Persze hogy szenvedett Saturn bácsival, de vele kb. a 3 legjobb DPS gunnal nem szenvednél, minden mással igen. Azt tudjuk, hogy a Bl2-ben nem rossz kategória az SMG (szinte minden assault rifle-lel, szemben például, de említhetném a snipereket is), ezen belül a Hyperion Plasma caster top5-ös stukker. Az, hogy Op8-on a nagy boss-ok ellen még ezzel is szenvedsz az Op "erejét" mutatja, no meg a játék kiegyensúlyozatlanságát, hogy a Top1-2 SMG jelentősen (kevésbé diplomatikus fogalmazva, aránytalanul...) jobb, mint a top5 SMG, vagy hogy a csúcs DPS fegyverek számára még az egyik legerősebb SMG is csak kispályás ellenfél.
Szóval amit mondnaki akarok: Szerintem nem a Plasma caster szar a fegyverek átlagához képest (pont ellenkezőleg), hanem a Sandhawk, az Interfacer vagy a DP Harold aránytalanul jó. És nézzük reálisan a dolgot: DP Haroldot még csak lehet farmolni/venni, de trükközés nélkül csak egy Sandhawk szerezhető egy playtrough-ban, az Interfacer-ek beszerzése is nagyon nehéz Op szinteken. Szóval egy totál "clean" player számára a relatíve könnyen beszerezhető Plasma casterek bizony érétkes fegyverek lehetnek.
"Ha FFYL-ben regenerálódik az életem, az jó, de ha a Sustenance kikapcsolja az Immolate-et, akkor ezek is, nem?"
Értem már mire gondolsz. Passzolom a kérdést. Én soloban nem vettem észre, hogy a TF gránátból jövő orbok miatt ne lenne Immolate, de ezt persze lehet a rossz megfigyelőkészség, vagy annak számlájára is írni, hogy nem fordult még elő velem a releváns szituáció (pont akkor kaptam volna orbot amikor FFYL-ban voltam és pont olyan ellenfelet lőttem ami Immolate érzékeny).
"A Restoration a magasabb OP szinteken jó - persze, ha el kell kezdened valakit másodpercekig sorozni, akkor az úgy nem hatékony, viszont pl. egy DP Harolddal elég csak kikacsintásként elereszteni egy skulót, és máris jelentősen egészségesebb a kolléga. Ill. harcok közötti regenre is hasznos."
Már ha éppen eltalál a pellett vagy elér a splash. Harcok közötti regen szerintem értelmetlen, bőven találni utánpótlást drop vagy ládák révén. De legyen, talán tényleg nem teljesen értelmetlen skill. (az említett 3 közül akkor is a legszarabb szerintem )
10-től nekem is jó.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Yutani #11959 üzenetére
Assault rifle senkinek nem válik be (max Axton), harmatgyengék, critical amplifier nem működik náluk megfelelően (max 1,5x miközben minden más fegyvernél minimum 2x), DPS-ben crit. hit nélkül is alulmaradnak az SMG-kel szemben. Szóval ez nem meglepő.
A jó shotikkal viszont nekem nem volt bajom UVHM-ben.
-
[Prolixus]
addikt
"Értem amúgy kb., Te onnan jössz, hogy rengeteg (sokkal) szarabb fegyver van nála (fair enough), én meg onnan, hogy találok bőven jobbat, ami viszont jellemzően nem SMG."
Hát nemtom, ha számszerűleg összehasonlítanánk az említett jó fegyvereket DPS-ben, lehet veszítene a Plasma, én ilyet sosem csináltam. Tudván, hogy egy jó SMG, de nem a legjobb (közel sem), én elégedetten használtam UVHM-ben is (ha nem a mókolt karakterrel mentem, aminek vagy 63 fegyver van a hátizsákjában, 5 féle tökéletes Sandy, Interfacer, Norfleet és hasonlók)
Lehet igazad van, de hogy mindkettőnknek az legyen , az egész "vita" onnan robbant ki, hogy Siren-nek kértek SMG buildet. Lehet hogy általánosságban igazad van a Plasma clastert illetően, de DPS orientált sirennél, Leg. Cat class moddal, plusz Bone of the Ancients relic-kel továbbra is úgy gondolom, hogy jöhetsz oda Quad Jacobs shotikkal meg lila Torgue pisztolyokkal, a Plasma nem fog szégyent vallani.
UVHM-ben a Pimpernel meg a Lyuda lehet jó, a többi snipert el lehet felejteni. Torgue csúzlikkal is tök egyetértek, a splash damage nagyon megdobja őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest