Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    válasz vasq #40497 üzenetére

    Üdv!
    Akkor leírom az én történetemet ezzel a kártyával. Kb. egy hónapja vettem meg ezt a kártyát. Ami azonnal feltünt, hogy a kártya terheletlenül nem veszi vissza az órajeleket, ami azt eredményezte, hogy 45-47 fokos volt a GPU. Akkor az R7 260X-es topikban próbáltunk rájönni, hogy mi lehet a gond az órajelekel. Terhelve nálam is előjöttek olyan dolgok, hogy BF4 multi alatt, a távoli tereptárgyak belilutak, villodzott néha a kép, illetve a kép alján néhányszor előjött egy kb. 15 cm hosszú, 2 cm széles fekete-fehér kockás csík, pont úgy nézett ki, mint az a zászló, amivel leintik a Forma-1-et. Pénteken kaptam kézhez a kártyát, hétfőn jeleztem a cég felé a gondokat, kedden már vittem is vissza. Ott megnézték a BIOS-t, és az derült ki, hogy gyárilag az ASUS eleve így adta ki, hogy folyamatosan maxon járjanak az órajelek, mert szerintük ez így stabil.
    Ezt egyébként egy másik ASUS-os nak írta vissza a support, amit megosztott a topikban. Az üzletben egyébként az ASUS honlapjáról felraktak egy korábbi BIOS-t ehhez a kártyához, és azzal már szépen visszaálltak az órajelek.
    Elmondta továbbá az eladó, hogy már más ASUS-os kártyatulaj is panaszkodott textúrahibákra. Szerintük a gond az, hogy ennél a kártyánál a memóriák elhelyezkedése olyan, hogy könnyen túlmelegednek és ez okozhat textúrahibákra utaló jeleket. Javasolták, hogy vegyem vissza a memória órajelét, a referenciakártya órajelére, ez megtörtént, és valóban megszűntek a textúra gondok.
    Csak akkor a költői kérdés, milyen OC-s kártya is ez akkor?
    A lényeg, hogy pár nap után megegyeztem a céggel, hogy kicseréljük a kártyát, egy hasonló teljesítményű és árú nVidiás MSI GTX 750Ti-re, ennek kb 3 hete, és azóta ezzel a kártyával tökéletesen meg vagyok elégedve.
    Egyébként meg feltétlen javaslom, hogy olvass vissza az R7 260X-es topikban, kb. egy hónapra visszamenőleg, többen leírták a gondjukat, illetve, hogy miként reagált az ASUS.

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák