-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruszki
senior tag
válasz wolfman #6250 üzenetére
Üdv!
Jó lenne egy pontos típus.
Akkor már többet lehet mondani!
Az,hogy a BIOS-ban lassú az meg érdekes.
Ha nem garis és szét lehet szedni akkor szedd szét húz le minden hardvert(HDD,ODD,esetleg wifi,klavi)
Aztán nézünk így egy BIOS-t.
Hátha valamelyik hardver "haldoklik".Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Adódott egy Albacomp V7 (M660SU) típusú veszedelem.
A procija egy t7200-ra lett cserélve egy t2130-ról, és a meglévő 1 gigás memória mellé, még 2 gb lett hozzácsapva.
A problémám a következő lenne, amiben a Ti szíves segítségeteket szeretném kérni:
Hol találok MŰKÖDŐKÉPES videokártyadrivert a termékhez, vagy valami megoldást találni, amivel normálisan működőképessé tehető a videokártya?Akárhány félét letöltöttem, és kipróbáltam egyik sem hajlandó működni.
64 bites Windows 7 oprendszer van a gépen.
(320, 301, 317, 292, 17?) típusú drivereket próbáltam, sikertelenül.
Eszközkezelőnél, egy sárga felkiáltójel van az ikon mellett (8400m g)
továbbá annyi tájékoztató információt nyújt a leírás, hogy valamelyik erőforrás miatt, nem indítható el a kártya.
Az Nvidia vezérlőpult pedig annyit ír ki, mikor el szeretném indítani, hogy: "Jelenleg nem csatlakozik megjelenítő az NvIDIA GPU-HOZ". Az eszközkezelőben már letiltottam a webkamerát, kártyaolvasót, modemet, de sajnos valahol még így is ütközik.Válaszaitokat előre is köszönöm!
"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.
-
wolfman
veterán
Alienware M9750 (talán R1)
Kipróbálom amiket mondtál, aztán mondom mi van.
(Azt elfelejtettem mondani még nektek, hogy volt már egyszer szervizben, ott megatrollok megszerelték (nem kapcsolt be) most meg már megy, de a hűtőventi forog folyamatosan maxon)
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Bedibeni
csendes tag
Sziasztok!
Ezen a héten vásároltam egy Samsung 530U3C típusú ultrabookot. Érdeklődnék, hogy a töltést azt, hogy végezzem. (töltőről vagy aksiról, ha aksiról meddig merítsem le stb.)
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Dell XPS
veterán
válasz BullZeye #6244 üzenetére
Köszi a választ! Mivel a fő problémád nem a piros megjelenítésű LCD, így jó esélyt látok a "lekapcsolgató" inverter kicserélésével a helyzet megoldására. Viszont az osztott képet nem biztos, hogy megoldja, mert azért más hardver a felelős, ezért kérdeztem. Remélem történik változás, majd jelezzél vissza!
(#6248) karakpecze21: nem sok lehetőség maradt, ha nincs változás, akkor vizsgálni kell az alaplapot. Lehet BIOS probléma is, nem biztos, hogy meghalt valami az alaplapon.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Impressa
őstag
-
karakpecze21
senior tag
válasz Dell XPS #6241 üzenetére
Szia.
Kipróbáltam, sajnos nem segített.Teljesen halott.
Elvileg van egy led, aminek kéken kellene világítania amikor a töltőt bedugod, de az sem világít.
Pedig az alaplap több pontján mérek feszültséget, de meg sem nyikkan.
Hát szerintem erre a hibára nem fogok rájönni.Pedig olyan a gép mint egy vadonat új.
-
Swami
senior tag
Alig egy hónapja vettem egy Fujitsu AH532-es gépet egy angol internetes áruházból, lévén, hogy Dublinban élek és ez volt a legjobb ajánlat a környéken ([link]).
Néhány nappal ezelőtt, bekapcsolás után azt tapasztaltam, hogy nem működik az E, D és X billentyű. Nem öntöttem bele kávét vagy ilyesmit, tehát nem ez a baja, amit az is bizonyít, hogy kicsivel később magától megjavult. A következő bekapcsolás után szintén ez a probléma merült fel, amit csak a Win8 frissítésével tudtam orvosolni. Tegnap szintén felmerült ez a probléma, amikor is újratelepítettem a rendszert (teljes visszaállítás). Ma reggel bekapcsoltam és megint. néhány perc múlva azonban működni kezdett.
Nem értem, hogy mi lehet a baj, hiszen nem logikusan ismétlődő hiba és azt sem értem, hogy egy idő után miért javul meg...
Van valami ötletetek??? Köszi!Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Dell XPS
veterán
válasz karakpecze21 #6259 üzenetére
Közben válaszoltál is, tudni valamit a hiba előzményéről? Vagy egyszer csak nem lehetett bekapcsolni?
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz karakpecze21 #6263 üzenetére
Sajnos ilyen hiba a zsír gépeknél is előfordul (este még semmi baja nem volt, és reggel ..), nem ismerem a lehetőségeidet, de alaplapjavítással foglalkozó egyént vagy szervizt kellene megkeresned, ahol átvizsgálják alaplapot. Nyilván valahol van oka, amiért megszűnt a teljes kommunikáció és nincs életjel.
Üdv, Dell XPS
-
ddkkpc
csendes tag
Hi, kis segitséget szeretnék kérni, vagy tanácsot.
MSI CX700 laptop billjével van probléma, végre sikerült szétszedni. A probléma az, hogy állítólag kifolyt valami a billentyűzetre és most Windowsban, a Z, J (meg még lehet több) billentyűk bevannak ragadva, de emiatt vagy lehet egyébként más okból de a többi használhatatlan, ergo a billentyűzet így nem reagál semmire.
Mit lehetne ezzel kezdeni? mert hát a gombok alatt lehet a probléma... szedegessem ki őket és tisztítsam meg?
-
ddkkpc
csendes tag
Közbe a Z-t kiszedtem és a gumiba semmi folyadékot nem latok stb.
viszont ha megfordítom az egész billentyűzetet, a hátulja eléggé foltos. gyanús. maga ez az alu lap vagy mi, de hát az csak nem ázik át.
Ehhez hozzáféri meg pfff nem is látni rajta semmit. -
Dell XPS
veterán
Szia,
Nagy esély van rá, hogy sérült már a billentyűzet (a lenyomott karakterek egymás mellett helyezkednek el), de természetes egy kísérletet mindenképpen megér. Elég "babra munka", de egy nagy tisztítást próbálj meg rajta elvégezni izopropil-alkohol segítségével, de ha lenne féktisztító az megkímélne a teljes szétszedéstől elvileg. Egy külső billentyűzettel mindenképpen ellenőrizd le a laptopot.
Üdv, Dell XPS
-
ddkkpc
csendes tag
Köszi a választ.
Hát ismerősé, és azóta lett ilyen, hogy ráöntött véletlenül valamit.
Kiszedtem a J-t is, ott se láttam semmit, kifújtam ilyesmi (hátha majd segít) de nagyobb, vagy a teljes szétszedés hogy müködik?
Az érzékelő panelhez kéne hozzáférnem, ha van ilyen stb., illetve amiket mondassz tisztítóanyagok azok hol, vagy hogy érhetőek el (ill. mibe kerülnek?)
Köszi előre is. -
Dell XPS
veterán
Érzékelő panel: vezetősávokkal tarkított fóliaréteg van alatta, ami előszeretettel tűnik el pl: szénsav vagy más, nem semleges kémhatású alkoholos-cukros vegyületek hatására (Cola). Szóval ez nemigen javítható, bár vannak akik megpróbálják fűtőszál javító anyagokkal, eszközökkel a megszakadt vezetősávokat helyreállítani. Féktisztítót javaslom (1500Ft), ha nem sikerül, akkor egyszerűbb egy használt billentyűzet után nézni, akár itt a HA-an is.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Van itt nálam egy Asus F3J lapos.
Van benne 1GB Elpida 800MHz ram.
Gondoltam veszek bele 2GB-os 800MHz-es CSX ramot de nem indul el vele a gép kifagy!
Szerintetek Ram hiba vagy nem szereti a lapos ezt a Ramot!?
Üdv!ui.: A ram az garis egy hete vettem.
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Dell XPS #6272 üzenetére
Üdv!
Mindkettőben sajnos!
DE lehet Ram hiba(alaplap nem szereti).
A ventik felpörögnek de a power led csak villog.
Van itthon egy samu azzal megy!
Most sajnos el kell mennem de este többet írok majd!
Azért egyenlőre köszönöm!
BIOS-t nem próbáltam frissíteni!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
ddkkpc
csendes tag
Hát ezt nem hiszem el.... összeraktam, visszakötöm billentyüzetet, vagy fél óra míg összecsavarozom.
És elindul van kép meg minden, de win betöltése közben kikapcsolt, jó kellett egy kis idö mig ujra belehetett kapcsolni, kb 10 másodperc.
És mivel a win nem indult el rendesen, feldobta a választó opciós lehetőséget. A billre meg se mozdult, de kikapcsolgatott.
Párszor néztem, de fél, 1 perc után kikapcsol. Aksit kivettem, tápkábel rajta (aksi amúgyis szar már) de semmi, kikapcsol.WATTAFAAAAAAAAAAK
ne szopasson már áááh. nem is meleg, hátul szinte hideget fúj stb. mi a fasz, semmi kattogás, se sípolás sesemmi...csakúgy leáll.
Mielőtt szétszettem pár órája (bár nem is szettem szét teljesen, mert én hülye akk még nemtudtam h billt anélkül is kilehet venni és hozzáférni) még ez a probléma nem volt h kikapcsol meg ilyenek. Winbe is simán lehetett kalamolni, csak a bill volt szar[ Szerkesztve ]
-
ddkkpc
csendes tag
Érdekes...a ledek is kicsit össze vissza világítanak alul.
Készenléti jel (hold ikon) világít, meg asszem hogy rávan dugva a kábel és annyi -
ddkkpc
csendes tag
Sajna nem vágom az összes ledet. Most aksit visszatettem, kikapcsolt állapotban a töltés is világít, szal az jó.
Rákötöttem usb-s billt az is jó, de BIOSba vagyok és kikapcsol (egyébként jó semmilyen egy biosa van)Minden rá van dugva, levettem hátlapot, semmi hibát nem látok.
A bill kavar be v mi a fakk?+ mikor bekapcsolom, felpörög, megindul, de utána visszacsendesül és mintha átváltana nem is tudom mire. 1-2 led is váltakozik, megindul és adja a képet, aztán meg ugye cumi.
Annyi volt még, hogy az előlapi panelt nehézkesebb volt visszapattintani, de a képernyőt nem, vagy csak nem nyomta ki. Annak a vezetékei sincsennek sérülve (meg akkor kép sem lenne) annyi volt h kicsit feszítette mikor szétnyitottam mert középen puklis, de aztán minden rendesen (az egész csík, balról jobbra) a helyére került rendesen.
Vagy valami melegedés, vagy áramköri a dolog. de rohadtul nem tetszik ez így, meg eddig ilyen baja nem is volt.
[ Szerkesztve ]
-
ddkkpc
csendes tag
update: most vna igazán szopacs, kijelzö jobb alsó sarka, 2-3 cm szélesre szétpattant, a műanyag. minden ok nélkül. miliméteres hézag volt, összepattintom, oké, felhajtom a kijelzőt erre kinyomja. ááá
szedhetem szét az egészet a ge*be de áá. összepattannak azok a krva fülek, és de kinyomja a nagy semmi. és mi a szartól kapcsol ki már megint[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
Alig tudom követni az eseményeket... Az a baj, hogy nem kaptál infót a beleöntött folyadék mennyiségéről, így nagy valószínűséggel szét kell szedned és teljesen kitakarítani, ill. átmosni az alaplapot. Szóval ezért is láttad inkább a billentyűzet alját gázosabbnak, mert annál tovább is ment a folyadék, ergo az alaplapra.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
ddkkpc
csendes tag
Megpróbálok csinálni képeket mindjárt.
-
ttomi1985
csendes tag
Sziasztok!
Öcsémnek most vettünk egy Acer Aspire V5-121 netbookot. Gyárilag Linsus Linuxal van ellátva. Windowst szeretnénk rá telepíteni pendriveról, de nem engedi. Azt írja, hogy az op rendszer hiányzik. Mi tévő legyek? Kérlek segítsetek. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv Tomi
-
-
S-IW
tag
válasz ttomi1985 #6283 üzenetére
Szia!
Próbáld meg így. -
ddkkpc
csendes tag
http://data.hu/get/6722077/laptop.rar
Pár kép amit csináltam. Aki ért úgy hozzá pls nézze meg, hátha lát rajta valamit.
-
ddkkpc
csendes tag
Ez is jó... ki van esve a jobb oldali fémtengely, és a müanyag elülsö borítást lekéne venni hogy visszatudjam rakni, egyáltalán nem csavaros, még se jön. Tutorialba is fogta és simán levedte, kicserélte a kijelzöt és visszaragta rá
-
Dell XPS
veterán
Mindenképpen volt értelme, mert így még egy billentyűzet cserével megúszhatja az ismerősöd a kalandot. Egyébként is alap, hogy ilyen esetben átnézzük a laptopot, főleg a hibajelenség után. Az hogy szemmel nem látni elsőre semmit, az még nem jelenti, hogy nem okozott zárlatot, vagy egyéb helyre befolyva okoz hibás működést - pl: kikapcsolgatást. - Mi ment bele egyáltalán? Nézem a csomagot!
Üdv, Dell XPS
-
ddkkpc
csendes tag
Na ennyi volt. a kijelző jobb oldali lehajtója teljesne tropa, becsavarozni nem lehet, a kezem már szét ment, az előlapi keretet kijelözöl nemtudom felszedni. látszik h pattintós, de akkor se érek rajta körbe. Szétszakítani még jobban meg nem akarom.
A belső kijelző vázához vagy vázából áll ki a csavarrögzitö foglalat amibe megy az ami ki volt nekem esve, de már ott nem stimm valami.
ALig birtam összerakni, egész napom ráment, elegem van
és most megy (nem kapcsolt ki ameddig néztem) de kép meg nincs vagy vmit nem dugtam jol össze v nemtom (bár vgat nem is lattam nem h még hozzányltam volna) vagy a kijelző ugyeés most viohetem igy vissza, és én leszek a szarban.
[ Szerkesztve ]
-
ddkkpc
csendes tag
-
Dell XPS
veterán
Jól belenyúltál a típusba, a GPU-t biztosan nem felejtetted el (mert olyan nincs), legfeljebb az LCD kábel alaplapi csatlakozója nem stimmelhet. Nézd meg külső monitoron, biztosan lesz megjelenítés! Arról meg nemigen tehetsz, hogy kókányolták már a zsanért és széthullott. Ment pü..
Üdv, Dell XPS
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz Impressa #6258 üzenetére
Üdv!
A haverom úgy érti, hogy ha otthon használja a notit, akkor töltőről mennyen vagy a beépített aksiról?! Melyik az a módszer amivel kevésbé romlik a teljesítménye?
Én beállítottam neki a Samsung Settings programmal, hogy max 80%ig töltse fel az aksit, és mondtam neki hogy havi 1x azért merítse le 15-20%-ig.Így jó lesz szerintetek?
-
Ruszki
senior tag
válasz Dell XPS #6272 üzenetére
Üdv!
Na volt egy kicsit több időm foglalkozni a dologgal!A laposon van két DDRII slot.Az egyikben volt egy 1GB-os modul.Gondoltam veszek nekik bele egy 2GB-os modult(CSX talán többet soha).
A szitu az,hogy a másik slot nem is működik(legközelebb mindig kipróbálom azzal az egy memóriával ami benne van)
A CSX modult betettem abba a slotba ami jó és sikerült lefuttatni egy memtestet de kb. olyan volt minta piros hó esett volna!
Szóval holnap viszem vissza a boltba!Megjegyzés:
A boltban 3 vagy 4 alkalommal vettem memóriát de a memtest abból eddig kettőt cserére ítélt, de a bolttal semmi gond!
Mindig cseréltek!
Remélem most is fogják!Üdv,Ruszki!
-
ZeTE
tag
Üdv!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy, Albérletbe lakom és kaptunk egy új lakótársat.
Van netem wifi... mindíg minden géppel jól viselkedett a router.
Na most neki van egy asus laptopja. felcsatlakozunk rendesen fel is csatlakozik de az írja hogy: nincs internetelérés Telefonnal csináltam hot spotot arra egyből felcuppant a laptop.
Az én laptopom és telefonom simán csatlkazokik a routerhez.
Biztos valami beállítás kérdése kérlek segítseket. köszi.
Ui: WIN7 rendszer van a gépen."Ha másokat felvidíthatok attól vagyok én is igazán vidám...." ZeTE Krónikája
-
Impressa
őstag
válasz mAtThEw0319 #6294 üzenetére
Szia!
Ha otthon használja a notit, akkor teljesen jó az, amit beállítottál neki ( akkuvédelem mód)
Igen, a kalibrációt érdemes időnként elvégezni. (1-2x)Érdekességképpen:
A kapacitás csökkenés oka( idővel), az akkumulátorban lévő elektrolit folyamatosan oxidálja (korrodálja) a katód felületét ( kalibrációtól függetlenül ), ami tovább rontja (csökkenti) az élettartamát. Szóval igazából bármit tehetsz nem tudod ezt a kémiai folyamatot leállítani, max csökkenteni.
Ettől nem kell megijedni, mert ez évek alatt fog bekövetkezni. "Legideálisabb" állapot ha 40%-os töltöttségi szinten, száraz helyen és 0°C-os hőmérsékleten tartod. Így meg értelme nem lenne.#6296) ZeTE Hali!
Meg kellene nézned milyen csatornára van állítva a noti wifi-je ( persze a routeren is nézd meg ) szerintem, csak ezzel lesz gondod.[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
mAtThEw0319
senior tag
-
Impressa
őstag
válasz mAtThEw0319 #6298 üzenetére
Jajjj, na azt nem szabad, hűtőbe rakni. Nem kell kivenni, jó helyen van a gépedben. Mivel ki van véve, ezért elvész az a funkciója is, ami áramszünet esetén jól jönne + a hálózati ingadozásokat, zavarokat sem "fogja" meg, ami + 1 védelem lenne a géped számára.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Lenovo Ideapad Flex 5 akkumulátor, használt, 80%-os állapotú!
- Asus Tuf Gaming F15 FX506LU Gamer Notebook
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- 984 Eladó Hp 15-DA0035NH i3 7 gen laptop 128SSD 1TB HDD 8GB RAM Akku csrés
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 - i7 - GTX 1650Ti - IPS 120hz kijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest