- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ath3sz
újonc
Sziasztok! Kb. 1 hónapja vettem egy Dell 7559-est és igyekeztem a lehető legjobban vigyázni rá, de sajnos fent a webkamera melletti résznél (valószínűnek tartom, hogy az órám a vétkes, elég éles a széle) lett egy szép karcolásnyom, amit szeretnék eltüntetni minél hamarabb, mert elég szőrszálhasogató ember vagyok, meg ha már van ilyen szép laptopom akkor 1 hónap után ne legyen már rajta semmilyen karc...
Mutatom képen is:
https://p1.picsto.re/KleEb.jpgPróbáltam volna mikroszálas kendővel leszedni, de nem használt. Mit lehet ezzel kezdeni? A szervizben letudják fújni festékkel vagy valami? Esetleg vízpapírral megpróbáljam "megcsiszolni"? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Predator2
addikt
Teszek itt is egy próbát, hátha van valakinek valami ötlete:
Helló
A segítségeteket szeretném kérni.
Anyumnak van egy Asus A9T notebookja, akadnak a böngészőn keresztül nézett videók a gépen. A normál (avi) filmek viszont nem, vagyis én azokon nem veszem észre.
Újratelepítettem az egészet, de így is, ami nekem azért fura, mert ezt kb 1-2 éve csinálja, előtte jó volt.
Csak böngészésre van használva a gép, videók/filmek nézésére, semmi hardver igényes dologra.Csináltam pár Aida riportot, hogy lássátok milyen hardverek vannak a gépben:
Hardver: [link]
Sebesség tesztek:[link]
Szoftver: [link]Gyanakszom, hogy a túl régi vga driver-hez van köze, viszont a legutolsó van fent az asus oldaláról, ha tudnátok nekem linkelni újabbat azt meghálálnám.
Hajlandó vagyok némi tuningra is, hogy megoldódjon/mérséklődjön a probléma. Vagy esetleg egy linux telepítés?
Ha más topicban érdeklődjek akkor egy linket ugyan csak megköszönnék.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Spet
addikt
válasz Predator2 #28203 üzenetére
Próbáld meg a linuxot hátha. De sajnos eljárt felette az idő. Integrált CPU, VGA (ráadásul maximum directx 7-re képes) max 1gb memória. CPU-t nem lehet húzni.
1-2 év alatt történtek változások, amikkel úgy néz ki a gép már nem képes megbirkózni, akárhogy fáj túl kell lépni rajta.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
bakter24
őstag
válasz Predator2 #28203 üzenetére
Sajnos maximálisan egyetértek az előttem szólóval, van egy hasonló felépítésű, régi Celeronos, DDR-2 es notebookom. Semmi baja, de a youtube már 360p-ben is akad, win7-el használhatatlan, XP-vel meg már a nagyobb böngészők élből nem is települnek. Szóval vagy linux, vagy a nyugdíj. (nekem a műhelyben arról szól az mp3, és ennyi kb )
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
kromatika
veterán
Sziasztok.15.6 os notim fedlapjara szeretnék venni valami folia szerű skint.mert mert az esetleges karcoktol meg szeretném védni.Hol talalok ilyet?
-
Spet
addikt
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Van egy 8560P gépem. És egyszer csak eltűnt az 1TB-os másodlagos HDD-m a Windowsból!
Ötlet? Lemezkezelés se látjaTigris, tigris, csóvafény...
-
kromatika
veterán
Sziasztok.remélem jó helyen kérdezek. 3 genes,i5 ös notira,8gb ram mellé,ajánlott telepíteni a win,10-et?Vagy ahhoz már túl régi a vas,és jobban passzol a win 8.1?
-
Norbika88
senior tag
Üdv!
Vettem egy Lenovo Z51-70 noteszt, intel gr. hd 5500 valamint Ati R9 m375 kártya van a gépben.
Felraktam minden drivert, ati driveren belül azt írja hogy az ati kártya le van tiltva.Eszköz kezelőben érdemes letiltani az inteleset? Vagy akkor elsötétül minden vagy átugrik automatikusan az atira?
Köszi -
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a Thinkpad T430-ban az msata SSD-met átrakni a merevlemez helyére. Ugyebár ehhez kell egy msata to sata 2,5" átalakító. Néztem hozzá egy ilyet. Szerintetek mennyire lenne egészséges az SSD-t belerakni ebbe a házba? Tönkreteheti esetleg az SSD-t?
-
_Berci_
aktív tag
válasz Norbika88 #28216 üzenetére
Szia
Ha letiltod az Intel kártyát, akkor az amd se fog menni, mivel azon keresztül megy a jel.
Javaslom, hogy távolítsd el mind a kettőt és szedd le a legfrissebbeket, és elsőnek az Intelest, madj restart és utána az amd kártya driverét tedd felNagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
sagesz93
addikt
Sziasztok,
adott egy lenovo thinkpad(de szerintem ez lényegtelen), és menne hozzá egy headset, amin a hang és a mikrofon külön jack-en van. Viszont a thinkpaden csak 1 jack van. Erre van megoldás?
-
tjokai
senior tag
Sziasztok
Ha jól tudom megszűnt a beárazós topic, azonban én szeretnék egy árat kérni erre:Lenovo ThinkPad Helix:
11,6 hüvelykes FullHd IPS kijelző touch + gyári aktív ceruza
cpu: Intel Core i5
ram: 4GB
hdd: 128GB SSD
vga: Intel HD 4000
portok: 2db USB 3.0, + MiniDisplay
Wifi Intel Dual Band Wireless+ GPS
Webcamera 2Mpx/5Mpx webcam
Bluetooth Bluetooth 4.0
Audió HD Audio, Realtek, sztereo hangszórók (Dolby Home Theater v4 )
3G GSM modul + NFC
Intel vPro, az AMT technológia, a BIOS titkosítás, a Kensington Lock port, a TPM chip és a Computrace támogatás
Kártyaolvasó: MicroSD
billentyűzet: cseppálló angol (matricával magyarítva)
Garancia: 1 hónap
2 éves lesz a gépMi a véleményetek erről a típusról? Ismeri valaki a hibrid gépeket? Mennyire használható a mindennapokban? Nem játékra kellene, csak videóra és zenére, 1080p videókat azért ne diafilmként játsza le az a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
amdathlonxp
aktív tag
Sziasztok
Tud valaki ajánlani vga hdmi konvertert ami használható,ha van ilyen ....Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
_Berci_
aktív tag
HY
Ha jól sejtem akkor HDMI > VGA-t szeretnél
Ami 99,99%, h működik az a Fujtsu üdvöskéje kb 30k
De a DeLockra se volt eddig még panasz kb 6k
[ Szerkesztve ]
Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
bakter24
őstag
válasz amdathlonxp #28224 üzenetére
Nekem is Delock van, Raspberryhez használom, semmi gond vele.
Szerk.: Ez hangot nem visz!
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
jokerone
tag
Sziasztok!
Egyik haverom vásárolt Angliában egy notit - TERRA 1415 - (ott is használja), és egy idő után a következő problémái adódtak:
A gépe bizonyos esetekben -ha töltőre teszi - elsötétedik, és a kijelzőn bizonyos szögből csak a kép kontúrjait látja. Aztán ha kihúzza a töltőt, megjelenik minden rendesen.. az az érdekes, hogy nem mindegyik konnektornál csinálja ezt.
Visszavinni már nem tudja az üzletbe ahol vette, mert már eljött onnan.Még egy apróság:
"Mialatt sötet a képernyő, egy halvány árny úszkál jobbra-balra.."Van ötletetek mi lehet a probléma? Köszi szépen előre is a tippeket!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tjokai #28221 üzenetére
Szia! 5db ilyenem volt. 4GB nem bővíthető, így gondold át elég lesz-e, ugyanúgy processzorral. Aktív használat közben nem melegszik, elég korrekt szerkezet. Gorilla Glass kijelző. Könnyen csatlakoztatható, leválasztható. Ceruza pontos. A cseppállóságot nem teszteltem. Ez is ThinkPad, szériaszámot nézd meg, hogy nemzetközi garis-e még. Nálam 9-ből 10 pontot kapott ^^
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
CtiveR
tag
Helló, adott egy gép Samsung NP300A5Z, windows 10 van rajta, újra szeretném telepíteni, ismételten 10-et raknék rá. Régebben simán ment a telepítés dolog, de most viszont nem tudom elérni a BIOS-t, nincs Samsung logo, se boot képernyő ahol nyomkodhatnám az F2 F8 F12 Del stb gombokat.. egyből a windows kezd el tölteni, próbáltam már FN + F2 és a többit.. Valakinek valami ötlet, hogy érhetem el a biost? vagy esetleg a boot menüt?
Aláírás.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz bakter24 #28227 üzenetére
_Berci_: ilyesmit néztem ki csak azon egy külön vezetéken megy a hang a fülesből az adapterbe és elvileg úgy megy a hang is ,mert az nagyon fontos lenne (haveromnak kell filmezésre)
köszi megpróbálom valamelyiket
CtiveR Nem rég valaki hetekig szívott ezzel, én csak ugyan azt tudom javasolni ,reset,ha az nem segít vedd ki a hdd-t és úgy lépj be biosba majd ha be állítottad a dolgokat hdd vissza és mehet
[ Szerkesztve ]
Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz jokerone #28228 üzenetére
Én másik adapterrel is ki próbálnám ,valami zárlat vagy tápellátási zavar lehet, töltő az 1 számú gyanúsított szerintem .Bár fogalmam nincs milyen elektromos hálózat van Angliában de gondolom annak megfelelő adaptert adtak .
-
jokerone
tag
válasz amdathlonxp #28232 üzenetére
Köszi, átadtam..
-
tjokai
senior tag
válasz Bluesummers #28229 üzenetére
Szia
Először is köszi az infókat
Tehát akkor azt mondod h nem lenne rossz választás egy mezei júzernek, Youtube videókra, böngészésre, filmekre egy külső HDD-vel párosítva. Féltem tőle h ez is valami gagyi hibrid gép, ami semmire nem jó igazából csak arra h bosszantson a mindennapokban a sajátosságai miatt. Utánaolvasgattam, nem olvastam rosszakat róla, és te sem (mint volt tulajdonos) írtál róla rosszakat, így jóval pozitívabban tekintek rá.Üdv!
-
tjokai
senior tag
válasz Bluesummers #28229 üzenetére
Még annyit kérdeznék, h mit mondasz, szerinted mennyiét érhet jelenleg az általam leírt gép, mennyit szabad érte maximum adni? Nem akarok árat írni szándékosan, ne legyen befolyásoló tényező, kíváncsi vagyok h mennyire reális az ár, amennyiért hozzátudnék jutni...
Üdv!
-
törölt tag
Sziasztok!
Fel merült a kérdés bennem mi az előnye a cserélhető processzornak?
Cserélhető vs integrált processzor?
Most egy T4400 van a laptopban, amire kell úgy érzem megfelel és esetleg
ha le szeretném cserélni milyen hátrányom lehet egy integrált processzoros
laptop vásárlása esetén a processzor erősítésén kívül? -
_Berci_
aktív tag
válasz #63761920 #28237 üzenetére
Szia
Tudtommal a procik közt nem lesz difi, csak annyi, hogy egyiket könnyű cserélni, a másikat nem
Sok gép ment át már a kezem alatt, és nem vettem észre differenciát
Max annyi, h vékonyabb tud lenni a gép ezáltalNagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz #63761920 #28237 üzenetére
Helló
Most egy T4400 van a laptopban, amire kell úgy érzem megfelel és esetleg
ha le szeretném cserélni milyen hátrányom lehet egy integrált processzoros
laptop vásárlása esetén a processzor erősítésén kívül?Eggyel több bga van a lapon igy eggyel több a hibalehetőség ...nem tartom jó megoldásnak az integrált procit. és van is velük probléma , mikor eléri azt a pár éves életkort amire tervezték .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz amdathlonxp #28241 üzenetére
Szia!
Mi a megnevezése a cserélhető processzornak?
Vagy hogy lehet megtudni az újonnan kiadót procikról
hogy integrált vagy sem?
Megköszönném az infót! -
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron N5110-es laptopom. Sajnos az adaptere megadta magát, szeretnék újat vásárolni hozzá.
A gyári 19,5V - 4,62A -es. A gép akkumulátora mögött egy ilyen feliratot találtam: 3,34A/4,62A/6,7A
Ezek szerint 19,5V - 3,34A-es adaptert is használhatok hozzá? Van még valamilyen paraméter amit figyelembe kellene vennem? Előre is köszönöm a válaszokat!“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
törölt tag
Nézegetem a Skylake HQ; U; H; processzorokat,
Ezek között van olyan ami nincs integrálva az alaplapba? -
őstag
válasz tjokai #28236 üzenetére
Szia! Egy fontos kérdés még, hogy ez az első generációsról beszélünk, ugye? Akkor olcsóbb, 120.000-140.000Ft-nál többet nem érdemes rá kiadni már (én itt a 100%-os állapotúakra értem, amik vitrin mögött álltak, max 5% akkuveszteséggel). Az i7-es 256GB és 4GB verziókért, amikre nálam voltak fél év garancia, azok kb. 160.000Ft-180.000Ft körüliek voltak. Helix 2-t szerintem még használtan sem lehet 200.000Ft alatt beszerezni.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz #63761920 #28244 üzenetére
https://www.quora.com/What-are-the-differences-between-U-M-QM-MQ-and-HQ-processors-of-Intel
U=Dual Core
M=Socketed
Q=Quad Core
H=SolderedHa ezt a betűt látod a proci megnevezésében, akkor az bele van forrasztva szépen alaplapba ... ez egy baromság, nem tudom mire jó ... hogy 1mm-t vékonyabb legyen a notebook? :S
-
netzoli
tag
válasz #63761920 #28244 üzenetére
Én javaslom az intel oldalát, ahová beírod a megfelelő cpu modellt, majd kicsit legörgetsz és megkeresed a 'Sockets Supported' mezőt és megnézed mi van odaírva. Pl. [link] ebben az esetben egy I7-5500U-ról van szó és itt a FCBGA1168 szerepel, ami bizony forrasztva lesz. Tapasztalataim szerint, ahol 'U'-ra végződik a CPU modell, az nem cserélhető.
[ Szerkesztve ]
Notebook DC és USB aljzatok >>> www.dcjack.hu <<<
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest