- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz dokee78 #22349 üzenetére
Nem azt írtad, hogy már új korában is lassú volt, hanem hogy 2 hónap alatt belassult. Ennek semmi köze ahoz, hogy 32 vagy 64bites kiadást futtatsz. Az meg természetes, hogy egy szűz rendszerhez képest valamivel lassabb(kevésbé reszponzív), mint egy belakott. Ott van a csomó rezidens updater, "gyorstöltő(flash, adobe reader, beépülő,...)
Rosszul gondolod. Attól hogy 64bites, nem eszik több memóriát. Memóriát nem az op.rendszer zabálja, hanem a rajta futó programok.
32bites rendszer alatt is levesz a GPU.Valóban érdemes lenne a RAM-ot bővíteni, de a lassúságba még belejátszhat a lassú merevlemez is. (Ráadásul a kevés memória miatt a lassú merevlemezre swappol. Ez tényleg be tudja húzni a kéziféket.) Egy SSD is opció lehet, ill nézd át miket telepítettél. Lehet valamelyik mostanában telepített program tett fel valami huncutságot. Furcsa dolgokat művelhet a rendszer akkor is, ha "túloptimalizáltad".
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Írtam az ASUS-os topicba is, de nincs nagy aktivitás, ezért megpróbálom itt. A problémám a következő:
A napokban vásároltam egy ASUS X71SR notit egyik ismerőstől. Működik, tudom is használni, viszont a BIOS le van jelszavazva, ezért a gép indítása macerás: rá kell nyomni az alap beállítások visszaállítására, ezután kéri a jelszót, ezt 4x el kell rontani, és utána indul csak a rendszer. Éppen meglennék vele így is, de jobban szeretném, ha ezt valahogy ki lehetne pöckölni belőle.
A noti nem lopott, a jelszót az előző tulaj se tudja, ő is így használta, szóval nem warezolni akarok, félreértés ne essék!
Amiket próbáltam: BIOS elemet kivettem, de ezzel annyit értem el, hogy az órát elfelejtette, de a jelszó maradt. Próbáltam kivett elem és kivett akksi mellet nyomva tartani a bekapcsoló gombot, de úgy sem felejtette el a jelszót. Találtam valami KillCMOS nevű progit neten, ezt végig is csináltam, látszólag minden frankó, de a jelszó ugyanúgy benne maradt. Hiren's BootCD-vel is próbálkoztam, eredménytelenül.
A következő lépcső a BIOS frissítése lesz, de az olvasottak alapján ez sem fog segíteni, mert nem a BIOS tárolja a jelszót. Persze ez is macera, mert ahogy gondolom, BIOS-ból kellene frissíteni.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok! Alaplapot nem akarok vásárolni bele 30.000-ért, ezt már az elején elvetettem.
Igazából már az elég lenne, ha az indulásnál nem kellene nyomkodni, mert szerintem amúgy sincs túl sok beállítási lehetőség a BIOS-ában, de így kicsit körülményes a start.
Köszönöm az ötleteket előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Valed
tag
Van egy 6 éves Toshiba laptopom, ami egyszer csak elromlott. Bekapcsoláskor szaggatva csipog, rákeresve a csipogások típusára a net szerint memória gond lehet. kipróbáltam másik működő laptopból átrakott memória modullal, de azzal is ugyan ezt csinálja. A bios bejön rajta de ott nem látok semmi rendelleneset.
Mi lehet a baja?[ Szerkesztve ]
-
Ha a BIOS-ba be tudsz lépni, nagy baja nem lehet. Pendrive-ról/CDről beröffen egy live rendszer?
Winyóval minden okés? Van a BIOS-ában beépített memória/merevlemez/rendszer diagnosztika?csabyka666
Márkaszerviz törli a jelszót, ha igazoltad hogy tényleg te vagy a tulaj. De hogy ezért mennyi pénzt kérnek...Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
Ha ez nem működik, akkor:
Ki kell pucolni a gépet, valószinű hiba: a felgyülemlett por miatt az ACPI nem érzi megfelelőnek a hűtést.
Ezt is megnézheted: How to Isolate Linux ACPI Issues
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Because
őstag
helló!
lehetséges 1600-as és 1333-as RAM-ok keverése? (HP)
-
nagyúr
Bocs, marhaságot írtam, hiszen GRUB csak telepített verziónál lesz!
Mindenképp a kitakarítás legyen az első, 6 év alatt rengeteg por jutott be, szerencsére annyira fejlett az energia gazdálkodása, hogy nem engedi elindulni, így megvédi a hardvert az apci.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Valed
tag
válasz ubyegon2 #22360 üzenetére
Vigyázva volt használva egyáltalán nem volt sose forró a gép. A por amennyire lehetséges időnként ki lett fújva belőle. Sajna elég nehéz megbontani a billentyűzet felől kell szétszedni amíg nem muszáj nem állnék neki. Most elindítottam egy win8 telepítőt rajta. De mikor particionálós részhez ér ezt írja: "Nem találtunk meghajtót. Tároló-illesztőprogram betöltéséhez kattintson az illesztőprogram betöltése lehetőségre." Lehetséges hogy a merevlemez ment tönkre?
-
csabyka666
veterán
-
Gerzsi
tag
Minőségi sorrendbe raknátok ezeket a márkákat? Acer, Asus, HP, Dell
-
sanzi89
addikt
válasz Gerzsi #22366 üzenetére
Ilyen sorrendet lehetetlen felállítani. Szerinted melyik a jobb minőségű lapos, egy 300k-s Acer vagy egy 100k-s Dell? De írhattam volna fordítva is...
Adott árkategóriában, adott felszereltség esetén lehet valamiféle sorrendet felállítani, de ez is teljesen szubjektív, mert kinek ez, kinek az a fontos."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Adott egy HP Pavilion dv5 (1160us) típusú laptop. Windows Vista volt rajta, unokatesóm évek óta így használja, tele volt szemetelődve, ezért gondoltam, hogy mivel egy 2 magos proci, és 3 gb ram van benne, felrakok rá egy Win 8.1-et, hátha jobb lesz a felhasználói élmény.
Particionáláskor minden particiót (így a Recovery partíciót is) töröltem, és létrehoztam 80 gigát a rendszernek, a maradék meg az adatoknak volt. Igen ám, fel is települt a Win, de az első újraindításnál a telepítés vége fele nem volt hajlandó elindulni a gép. És innentől semmi. Amíg a vinyó benne volt, odáig jutott, hogy kiírja, hogy HP, és ennyi. Nem tudok még a biosba sem belépni. Ha kiveszem a vinyót, akkor minden boottal kapcsolatos dolgot elérek, be tudok lépni a biosba. Másik géppel megy a Win, tehát a merevlemeznek nincs baja.
Mit tudtok erre mondani? Bios reset volt. Nem lehet, hogy abból adódik a probléma, hogy a Vista és a 8.1 között nagy az ugrás, és valamit át kéne állítani a biosban? -
csabyka666
veterán
válasz csabi94 #22373 üzenetére
Üdv!
Én ránéznék HDSentinel-lel a vinyóra, ha nem 100/100-as, elkezdenék gyanakodni.
Ha már a post képernyőnél befagy, és a HDD-t kiszedve nem problémázik, akkor sanszos, hogy a HDD-vel valami nem oké. Figyeld meg azt is, hogy másik gépre dugva elindul-e rendesen, nem kattog-e.Ezen a szinten még teljesen mindegy az oprendszer, ha a vinyón nem lenne semmi, akkor is el kellene mennie addig, hogy kiírja, "OS not found", vagy valami hasonlót.
A notik BIOS-a amúgyis elég szegényes, max a SATA vezérlőt tudod IDE vagy AHCI módba tenni, ezzel esetleg lehet próbálkozni, de szerintem már előbb elakad a történet.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabi94
őstag
válasz csabyka666 #22374 üzenetére
Nem találtam ilyen beállítást, azt kerestem, mert erre gyanakodtam én is. Ráadásul ugye csak akkor jön be a bios, ha kiveszem a vinyót.
Létezik, hogy egészen eddig tökéletesen működött a gép, annyi, hogy lassú volt, most meg pont egy ilyen telepítés óta nem megy? -
csabyka666
veterán
válasz csabi94 #22375 üzenetére
Ha lassú volt eddig is, az lehetett épp a vinyó miatt. Tedd be egy másik gépbe, és telepíts egy HDSentinel-t, az megmondja, mi a helyzet a vinyóval.
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek sajnos megfelelő topikot nem találtam így itt tenném fel a kérdésemet.
Van a barátnőmnek egy Sony Vaio SVE1512E6EW ami a mai nap során szó szerint zúgott egyet (táska füle nem bírta a súlyt...) és az sérülést szenvedte el a betonon.
Kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint mennyiről indulna a külső panelek cseréje a szervizben, illetve érdemes-e vele foglalkozni még?
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Beárazós topciot sehol sem találtam, így itt érdeklődnék, hogy egy alaplaphibás
Sony Vaio PCG-5K1L (Core 2 Duo 1,83GHz, 2GB, 14'1) akksi nélküli notebookot mennyiért lehet eladni?(a gép nagyon extravagáns, gyári krokodilbőr házzal rendelkezik)
Köszi!
-
Valed
tag
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
D-SUB (VGA) kimenet van a laptopn és annak a képét szeretném átvinni egy olyan TV-re amin viszont csak HDMI bemenet van. Próbáltam olyat, hogy HDMI - D-Sub átalakítót kötök a TV-be (két különbőző fajtával is próbáltam) de nem működik. Van vkinek vmi ötlete erre?
-
Aflamin
tag
Üdv!
Mi lenne a legjobb megoldás egy régi laptop rossz RJ45 csatlakozójának "helyettesítésére" ?
USB>RJ45 vagy USB WiFi ? -
vnonoo
csendes tag
Sziasztok!
Dióhéjban: Acer Aspire 7520G,szalon !!! álapot,de döglődő nVIDIA GeForce 8400M G...
Az új kártya egy kisebb vagyon,de...!!!...és itt a lényeg: esetleg hozzá férnék ATI kártyához (Mobility Radeon HD...)
Bele tehetem ebbe a masinába???
Köszi Mindenkinek,aki ebben kiokosít!!!
Thermaltake View27 + 5x DF ARGB / Chieftec CFT-750 / Gigabyte B450 Aorus Pro / AMD Ryzen 7 3800X + Wraith Prism RGB / 32GB Aorus ARGB / Asus ROG Strix RX480 8GB ARGB / 400GB SSD + 4TB HDD
-
törölt tag
Üdv!
A barátnőm két hetes Toshiba Satellite Skullcandy laptopja ma reggel "nem kapcsolt be".
Indításkor sötét képernyőt kapunk - tényleg semmit nem látunk már a bekapcsolás pillanatától kezdve -, de azt észrevettük, hogy pl. az SSD megy benne, a LED-ek világítanak.Tegnap este egyszerűen lehajtottuk, a töltő be volt egész éjszaka dugva. Ezt a megoldást találtam a problémára, de mikor ki akartam venni az akksit, rájöttem, hogy csavarozni kellene... Én kicsavarozhatom belőle a garancia elvesztése nélkül?
Tudtok esetleg valami másik megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
tuborggreen
csendes tag
Sziasztok!
Alig 7 hónapos, még garanciális. Lenovo ideapad Z510. Kb. 1 hete, ha csatlakoztatva van a töltőre, minden előjel nélkül kikapcsol a gép. Valamikor több óra használat utána sem, de megesik, hogy 15 perc utána kikapcsol. Szerintetek a telep ment tönkre vagy más hibája lehet? Mielőtt felhívnám a szervizt, hogy érte jöjjenek, szeretném tudni, hogy mi lehet a hibája, nehogy becsapjanak.
[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz tuborggreen #22389 üzenetére
Egyik fórumtárs sem Hudíni, kicsit jobban járj utána.
-aida stressz teszt
-stressz teszt akku nélkül
-stressz teszt akkuról, töltő nélkül.
Emelgesd-forgasd egy kicsit a gépet (de az istenért, nehogy rázzad!), és gyere vissza, ecsetelve felénk hogy mit tapasztaltál.És erősen figyelgesd a hőfokokat. Aztán memtest, HDD sentinel mit ír (kezdésnek mondjuk nem rossz, bár nem a leg megbízhatóbb progik egyike...) stb.
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
-
akos3
addikt
Sziasztok
Elég furi problémával állunk szemben
Adott egy Fuji laptop ami egyik napról a másikról érdekeset művel. Wifin nem töltődnek be az oldalak annak ellenére, hogy fogja a jelet. Ha átmegyünk egy másik szobába ott jó, de a jel ugyanolyan erős ott is. Utána ha visszajövünk akkor 1-2 oldalt betölt random majd megint nem. Ha kikapcsoljuk a wifit és újra be akkor megint az első pár oldalt betölti aztán megint nem...Ugyanitt ugyanezzel a ruterrel ugyanilyen wifijellel eddig minden OK volt, nem értjük mi lehet a baj. Hibaüzenetnek mindig mást ír ki (pl Time out)
Remélem érthető voltam valamennyire és tudtok segíteni. -
Martin97
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lenovo g500 (i5, 8570m) típusú laptopom, amit suli miatt vettem.
Egy radeon 8570m típusú vga van benne. Ahogy néztem órajelen kívül minden tulajdonsága megegezik az r5 m240-m255-el. Asztali gépek esetében ezt meg lehet tenni (7790-->r7 260x).Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e rakni a 8570m-re az r5 m255 (később esetleg m350) biosát, hogy nyerjek vele némi teljesítményt?
Ha igen akkor milyen programmal?
Nem zavarna be a bios cserében az, hogy a vga csak játékok alatt kapcsol be, vagy ez már önmagában lehetetlenné teszi a dolgot?
Az igp-t le tudom tiltani erre az időre?
Ha nem lehetséges a bios csere akkor van valamilyen program, amivel tudok neki plusz feszt adni, hogy megemeljem némileg az órajelet?Előre is köszönöm a segítséget.
Martin97[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
"Wifin nem töltődnek be az oldalak annak ellenére, hogy fogja a jelet. Ha átmegyünk egy másik szobába ott jó, de a jel ugyanolyan erős ott is. Utána ha visszajövünk akkor 1-2 oldalt betölt random majd megint nem. Ha kikapcsoljuk a wifit és újra be akkor megint az első pár oldalt betölti aztán megint nem...Ugyanitt ugyanezzel a ruterrel ugyanilyen wifijellel eddig minden OK volt, nem értjük mi lehet a baj."
A WiFi mar csak ilyen.
Sajnos a 2.4 GHz-es ISM savot nem csak WiFi celra lehet hasznalni, igy akar Bluetooth eszkozok, vezetek nelkuli billentyuzet/eger, vagy az ebben a savban dolgozo video-atvivo eszkozok is kepesek zavarni az atvitelt, amit a WiFi adapterek nem jeleznek jelszint csokkeneskent. -
FuckeR19
senior tag
Sziasztok
Egy elég idegesítő dolgot produkál az új laptopom.
Lenovo Z70 a delikvens, benne egy 120as SSD és optibay keretben pedig egy 1TBos HDD.
A gond hogy néha a rendszer nem látja a HDDt, újraindítás után pedig van hogy visszajön.
Találkoztatok már hasonló hibával?hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
cod2gamer
csendes tag
Sziasztok van egy HPG 62 laptopom es egyszer csak lefagyott kockas lett a kep, ujrainditottam es azota sotet kepernyo, rakotottem egy monitort es most csikozottan elindul a windows betoltokepernyoig. Videokartya hiba lehet? Esetleg tudnek valamit csinalni itthon vele? [url=http://kepfeltoltes.hu/view/150508/IMG_20150508_210310_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/150508/IMG_20150508_210310_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
[ Szerkesztve ]
-
harley
őstag
üdv
adott egy HP pavilion win8-al.
HDMI kábellel összedugtam tv-vel és átvetítette a képet.
most ha összedugom semmit nem csinál, a tv azt írja nincs jel, a monitor meg elfeketedik.mi lehet a gond?
eddig jó volt"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- SAIJI notebook laptop asztal 60x45 cm könyvtartóval,tablettartóval,dobozzal,összecsukható, állítható
- HUAWEI Matebook D15 Ryzen7-3700/8GB/512GB
- ÚJ, BONTATLAN, Midnight Black MacBook Air 2024 15" M3 CHIP 8/10 / 8GB RAM / 256GB SSD
- Dell Latitude 3590, 15,6" FHD, I5-8350U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- ASUS ROG STRIX G15 G513IE (R7 4800H, 32 GB DDR4, 3050Ti, 512+512 M2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs