-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitchins
őstag
Sziasztok.
Van egy toshiba a200 laptopom
http://www.edigital.hu/Notebook/Toshiba_Satellite_A200-1IW_notebook-p45539.htmlKb 4 eves es hdd ugy nez ki cserere szorul.
Akksi mar nem jo, es a ventit is tisztitatni kellene.akksi nelkul kb 20-25, akaival 40-45e kellene ra koltenem
mondjuk otthon hsznalom szoval akksi nem lenyeg...Az lenne a kerdesem, hogy erdemes lecserelni, vagy meg erdemes rakolteni egy enny idos gepre.
100k koruli belepo gepek ehhez kepest tudnak valami plusszt felmutatni egy atlag user szsmara?
(mert ennel tobbet most nem szanok erre)Igazabol a fo dolgokra megfelel net, office, filmek
de egy ket dolog hianyzik, pl hdmi kimenet -
senior tag
Üdv.
Ma felhívtam az egyik közeli szervizt az ügyben, hogy vállalják-e garancia alatt lévő Toshiba L850-13M laptop tisztítását és pasztázását. A kérdésre kérdéssel feleltek, mégpedig valami ablak felől érdeklődtek, hogy van-e rajta a tisztításhoz. Na erre nem tudtam felelni így azt mondtam, hogy megérdeklődöm. Valaki érti, hogy mi a kérdés egyáltalán?
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
őstag
Sziasztok.
Adott egy lenovo e320 as es egy 520as noti. Az 520ban lévő 500gb os hdd átakartam rakni a 320as 60gb ssd helyére de nem lehetett mivel vastagabb volt a hdd és nem oda esett a csatlakozó. Most akkor nem csak az számít hogy 2.5" legyen meg a csatlakozó?vastagságot sehol nem lehet olvasniMost akkor milyen hdd vegyek a 320as notiba?Még az érdekelne,hogy a dell az jónak számit laptop terén?mert elég olcsón lehet már i5 ös gépeket is kapni ezért a kérdés. Köszi.
-
Dell XPS
veterán
válasz crysis88 #11300 üzenetére
Kénytelen voltam rákérdezni, mert elég sok fejtőrést okoznak (nem csak telepítéskor (!), napi szinten találkozni vele. Elég egy pár sorral feljebb olvasni; hdd driver és társai: odd illesztő, stb.. Ha ezt kizártuk akkor ez nagyon is illesztő hibának tűnik, ilyen esetek nem konfigurálható (CCC), illetve nem működik a dGPU.
Azért nem találtál hozzá Win7 támogatást, mert nem jelent meg a modell az OS -al, így ez nem számon kérhető, nem kell biztosítani. Az eszközállomány alapján elvileg lehetne hozzá keresni illesztőket, akár más HP típus alapján is, de gondolom Te ezt megtetted, végigjártad (ID). Nem ástam bele magam, feltételezem Pár esetben az volt tapasztalható, hogy csak akkor működött normálisan vagy egyáltalán a diszkrét GPU, ha az IGP le lett frissítve a gyártói oldalról.
Mivel a géppel nagyon nincs tapasztalat, és a support oldali támogatással mindenképpen működnie kell a gépnek, azt javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a HP -val. Régóta járod a fórumokat eredmény nélkül, így ez lenne a megoldás szerintem, ha nem lenne változás.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz hitchins #11302 üzenetére
Szia,
Érdemes lecserélni a laptopot, akár egy gyári garanciás használtra is, azaz lépni egyet. 2009 -es és a mai gépek között ég és föld a különbség, arról nem beszélve, hogy a fejlesztése, szinten tartása kidobott pénz. Bármennyit költesz rá, a meghibásodási kockázata napról-napra növekszik. Egy esetleges vezérlő, vagy GPU hiba könnyen tönkreteheti az eredeti elképzeléseket.
Nem állítom, hogy a noti nem felelne meg az általad támasztottaknak, de a fentiek tükrében szerintem nem érné meg. Itt is tudsz véleményeket kérni, akár a 100K-120K- ás gépekre vonatkozóan is: [link]
Üdv, Dell XPS
-
-
poncso6
tag
Hello!
Van egy Lenovo G570 -m ami tökéletesen működik viszont a kijelzőt mozgató egyik zsanér eltört. Érdekelne, hogy valaki tud-e pesten, olyan szervizt ahol Lenovokon ilyen hibát tudnak javítani?
-
shuttle
tag
sziasztok !
adott egy ACER EXTENSA 5220 noti
tegnap egyszercsak inditásután kiírta hogy nem talál rendszert .benéztem a bisba de sem a winyot sem a dvd-t nem látja .
kivettem a hdd-t megnéztem másik gépben az kifogástalan.
csináltam egy live windows-t pendriveröl megy szépen a masina és ott látja hdd-t de a dvd-t nem .szerintetek mi lehet a baja , alaplaphiba ?
– A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! – Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG. Hofi
-
shuttle
tag
usb az megy mind,a wifit nem látom még villogni.
a bisban visszállitottam a beállításokat alapra de semmi.vagy mire gondolsz rendszer elem ki-be ? hát ahhor darabokra kell szedni de gondoltam én is rá.
[ Szerkesztve ]
– A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! – Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG. Hofi
-
-
shuttle
tag
válasz shuttle #11318 üzenetére
hát sajna semmi , kivettem a rendszer elemet is 10 percre és vissza de ugyanaz a hiba .
érdekes hogy telepíteni lehet rá a windows-t, de amikor onnan kéne idulni akkor megint azt irja hogy nincs telepitett rendszer.– A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! – Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG. Hofi
-
félisten
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 1,5 hónapos Dell 3537-em. Otthon Magyarországon családi lakásban be volt dugva konnektorba tökéletesen ment minden, semmi hang stb. Erre itt vagyok másik helyen és ha a töltő be van dugva, annyira nem is halk zúgást vagy ciripelést lehet hallani. Ha a töltőt kihúzom megszűnik. Az tuti, hogy nem a venti az.
Lehet e ebből bármilyen baja a gépnek? Illetve mitől van ez?
-
demars
addikt
Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem... most készülök lapost venni!
Mi a különbség a két VGA között?
Intel HD3000
Intel(R) HD4500Laikusként arra gondolok, hogy a 4500-ás jobb...
De sajnos nem értek ehhez, ezért kérdezem!Köszönöm a válaszokat!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
The Exiled
tag
Sziasztok, van egy Acer Travelmate 2493WLMi laptopom, ami érdekes hibát produkált. Reggel pár órás használat után hirtelen leállt az egész, mintha asztali gépet hirtelen kihúznám a 230-ból. Újraindítottam, u.e történt még bootolás közben, majd winbe való belépéskor. A kábeleket leellenőriztem, be volt dugva, telep is a helyén volt. Arra gondoltam zárlatos lehet a telep, azt kivettem, belépett winbe, majd 5 perc után megint meghalt. Most áthoztam máshova, telep kint, rádugva áramra ,és winrarral tömörítek, hátha sikerül kicsit megizzasztanom, hátha rossz hűtés miatt állt le, de nem melegszik, és a hűtése is működik, pár hónapja lett takarítva szóval még tiszta is. Ötletek?
-
NEMO1968
őstag
válasz The Exiled #11330 üzenetére
Szia!
Első körben kipróbálnám egy másik másik töltővel,akksi nélkül.
Ha van multimétered,kimérheted a jelenlegit.
Lehet hogy csak a vezeték tört meg valahol.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
NEMO1968
őstag
válasz The Exiled #11333 üzenetére
X akta .
Egy SM-bus reset azért nem ártana.
Akksi ki,töltő ki,bekapcs. bomb nyom 1-2 percig,indítás töltőröl,akksi nélkül.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
szergej
tag
Sziasztok !
Légyszi segítsetek egy picikét. Vettem annó egy Toshiba Portégé M200as tabletet [link], szépen felfejlesztettem de lassan itt az idő a fejlesztésre/cserére. Méretre teljesen megfelelő, közben kiderült hogy a tablet funkcióját nem használom ki abszolut.
A kérdésem az lenne, hogy szétnéztem és megtetszett a Dell e4200/e4300-as széria és minimális ráfordítással kis előrelépés lehetne számomra. e4200 / e4300
Végülis nem tudom általános használatnál mennyiben lehet fürgébb ez a két masina, de pl az én gépemnél már nem kell a YouTube videót kirakni teljes képernyőre ...A gépet netezésre meg képszerkesztésre, általános dolgokra használom esténként, csak már kezd idegelni hogy a neten se lehet böngészni egy egymagos cuccal a sok flash miatt...
A másik dolog, hogy most felröppent hogy az új Haswell Atom elég combos lehet, gondolom jövőre érkeznek az ilyan Asus T100as tablet-laptop kombók. Inkább spórolás és egy olyat kivárni ?
Köszönöm a segítséget !
Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et
-
FlashLed
senior tag
Sziasztok!
Radeon HD 8850 vagy hasonló laptop vga-t honnan tudnék keríteni?
The Mechanic
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Kínomban már ide írok.Adott a probléma: húgom egy Packard Bell Easynote boldog tulajdonosa, viszont bizonyos játékok esetében egyszerűen nem lehet az erősebb dedikált vga(nvidia 620m) kártyát használni(hozzáteszem, eredeti játékoknál sem). Adott a WoT, Skyrim, ami játszhatatlan Intel integrált karival, viszont a dedikáltnak vinnie kellene, legalább minimumon.
BIOS-t néztem, de a GPU-t csak Integrated(Intel) vagy Switchable(progi specifikus) módban lehet használni.
Eszközkezelőben, msconfig-ban nem tiltottam le az intel driver-t, mert csak többet eszik az nvidia(akkor is, ha szabályozza az üzemi feszültségét, magfrekveciáját).Kérdezném, hogy talált e valaki valami értelmes megoldást a dual graphic
bugfeature kiaknázására?Válaszokat előre is köszönöm!
-
NEMO1968
őstag
válasz Poultier #11341 üzenetére
Szia!
Sz.v.sz szerint BIOS-ban engedélyezned kéne a progispecifikus beállítást.
NVIDIA vezérlőpulton is kutakodhatsz kicsit,ott is lehet állítani,hogy melyik progi melyik kártyát használja.
Ezenkívül játszani csak töltőről játsz.
Lehet hogy akksi módban felülbírálja a beállításokat az akkuidő hosszabítása érdekében.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
fsanyi 76
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni hogy érdemes e megvenni az alábbi laptop ot, hirdetve van sajna csak ennyit tudni róla a segítségeteket előre is köszönöm.
IBM 1500MHZ 1gb ram 40Gb winchester wifis dvd-írós 2 órás akksi eredeti töltöjével karcmentes hibátlan állapotban xp-vel frissen telepítve van!!!
-
félisten
-
fsanyi 76
újonc
válasz szabonagyur #11345 üzenetére
Hello! 20 000 Ft ért és böngészés, letöltés, dvd nézés. cd hallgatás.
Sajnos garanciát nem adnak hozzá az mennyire baj? -
FlashLed
senior tag
válasz donjohnson #11343 üzenetére
Köszönöm.
Ha működne az üzenetrendszer,amióta ez az új kib@..ott prohardver van semmi sem működik,csak erőltetik a népre a kakit.
Mindenesetre amint sikerül neki írnom rákérdezek!The Mechanic
-
félisten
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Egy érdekes dolgot szeretnék veletek megosztani. Adott egy Samsung i3-as noti. Már reggel óta azon vagyok, hogy kiderítsem, miért akadozik a net ezen a gépen. Telefonon, PC, netbookon minden ok.
Próbálkoztam mindennen, router beállításaival, driverekkel, windows beállításokkal, antivirus programokkal stb.
Tudjátok mi volt a gond? Én nem hittem el... Ha ECO módba van a gép, akkor szakadozik az internet... amint átrakom Teljesítmény centrikusra, akkor minden ok...
Ti találkoztatok ilyennel?
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Új Acer Nitro V 3év garancia, i5-13420H, 16GB, 144Hz IPS, RTX 4050 6GB, Windows 11 Home
- Kensington Laptop Locking Station 2.0 K64453WW
- Acer 5750G csere vgara
- 88.000 ft -tól vihető. TOP ÁR. Részletfizetés - Bankmentes & Kamatmentes! I5 , 512 GB , 16 GB
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest