Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz Hi!King #29351 üzenetére

    Szofvertől is függ, hogy miből profitál többet. Luminar, Affinity

    Én azt mondom, hogy erre a feladatra alap az SSD és a 16GB RAM. Prociból lehetőleg minimum egy újabb, erősebb négy-, vagy inkább hatmagos, plusz egy középkategóriás videókártya, minél több memóriával. Nem teszteltem, de az Intel IGP szerintem sokat nem tesz hozzá a teljesítményhez.

    Két dolgot kellene szerintem eldöntened: Mennyit szánnál a fejlesztésre, és mennyire fontos, hogy hordozható legyen a munkaállomás.

    Én a helyedben laptopból egy használt/felújított workstation-t néznék (pl. Dell Precision, HP Zbook), 150-200k körül már elég komoly példányokat ki lehet fogni, notikhoz képest egész jó kijelzővel.

    Ha jó lenne a PC is, akkor meg valami erősebb brand gépet, szükség esetén kibővítve memóriával, SSD-vel, videókártyával. De ha jól gondolom, akkor még monitort is kéne venned. Ami meg minimum 50k kalibrálással együtt.

    Bár most már 150-200k körül elég jó új gépeket is össze lehet rakni. Max. a GPU-t használtan veszed bele. Azon lehet talán a legtöbbet fogni.

    Ez már lehet, hogy erős OFF, de pl. egy B450 lap + Ryzen 1600AF + 16GB RAM + 256GB SSD + táp + ház megvan kb. 140 ezerből. Ehhez nézel valami használt 4 gigás GTX970-et 40-ért, vagy 6 gigás GTX1060-at 50-ért, és van egy árához képest elég állat géped. ;]

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák