Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz vond #28633 üzenetére

    Nem az obi szar...
    Köszi Ropi, hogy bevállaltad Dr. Genyát, ha tudtam volna, hogy közben esküvőket is vállal, lehet, hogy én sem írom át a hsz-em elküldés előtt.

    Süti, a ghosting egy teljesen más fogalom, ami erős fénypontok középpontosan szimmetrikus vagy sugaras becsillanása a lencsetagokon (az, hogy ezt a fogalmat ide kevered, elég árulkodó felületes féltudásról). Mint mondtam, jobb alul a virágok élesek. Tehát vagy a.) a gép azokra fókuszált, vagy valószínűbb b.) a gép a közelebbiekre fókuszált, de a fókuszálás és az expo között előre mozdultál 1-2 centit, és ezzel az éles fókusz is. Amit itt most halo effekttel maszatolsz, simán csak az éles fókusz tartományon kívüli elmosódás.
    Remélem esküvőfotósnak jobb vagy, mint a technikai ismereteid.

    S ha már esküvőfotósok, egy aránylag friss sztori jut eszembe. Elmentem egy barátom esküvőjére, és mivel sok ismerős volt és szép helyen rendezték, nem tudtam megállni, vittem magammal kompakt, minimális cuccot (a régi A7-et Z 16-35 f4 és T 28-75 f2.8-cal, valamint Godox TT350-est). Az esküvő-fotós csaj megjelent egy belépőnél talán egy fokkal feljebbi crop Canonnal, 18-135-össel és egy vakuval. Már akkor pislogtam kicsit; de hátha ügyes, megfelelő tudással abból is ki lehet hozni jó dolgokat, láttam már gyenge géppel is jó esküvői fotókat, gondoltam jóhiszeműen. Előadta magát, pózolt látványosan géppel a kezében, sürgött-forgott, de amikor a násznépet a közös képhez nehezére esett okosan elrendezni vagy a helyzetet kreatívabban megoldani (semmi olyasmi, hogy család-rokonok hova álljanak, többiek közül magasabbak hátra - csak "álljon mindenki arra a 3 lépcsőfokra", ahova el se fértünk, miközben pár lépésre ott volt egy domboldal is), az már fura volt. Utána a lagzin sem tűnt úgy, mintha nagyon jó képeket lőne.
    Az esküvőn nem akartam zavarni (mégiscsak násznépként voltam ott), a lagzin is csak minimálisan lőttem pár képet, talán ha 50-et, de 100-nál biztos kevesebbet, azt is inkább a hangulatról, haverokról, tehát nem a sztenderd esküvői képek (meg hát, lagzi, haverokkal, tehát ivás és dumálás ment nagyrészt). Ezekből jobban sikerült és számukra is érdekes kb 15-20-at elküldtem nekik kb rá egy héttel.
    Nemrég jártam a barátoméknál (külföldön élnek), nagyon köszönte a képeket, mondta, hogy azóta is azokat mutogatják az ismerősöknek - mert az "esküvőfotós" csajszi azóta sem készült el a képekkel... Még ha el is készül, abban szerintem nem lesz köszönet. Félelmetes, hogy ilyen kóklerek esküvőfotósnak hirdetik magukat, és ezért pénzt kérnek.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák