Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz Uzmany #1665 üzenetére

    Jól gondolod, hogy már a kép készítésekor gondolni kell rá. Alul és/vagy fölül kell egy kicsit ráhagyni, azt az oldalát kell megvágni.
    Szerény véleményem szerint a méretét nem ajánlatos növelni. A csökkentés is torzít és életlenít valamennyit, de a méret növelése elég katasztrofális minőséghez vezethet, már kis mértékű is. Persze kérdéses, hogy az eredeti kép milyen minőségű. Gondolom 2megapixeles gép az vagy baromi régi (pl HP 635) és azok közül is kompakt, vagy a baromi régihez képest is régi de valami jobbfajta tükörreflexes az elsők közül de azoknak a szenzora még nem állt a helyzet magaslatán, meg azok 3:2-esek, vagy telefon, ami kb. a régi kompaktok szintjén van. Akárhogy is, ezek jó termetes pacákat tudnak a képre tenni (kis felbontásban a képzaj szörnyűséges látvány) ami felnagyítva csak még torzabb lesz.Vagy csak levetted a felbontást, ez esetben javaslom, hogy tedd feljebb és inkább lefelé méretezz át mint fölfelé. Esetleg gyárts neki valami hozzáillő keretet amit elfogadsz a képernyődön, így átméretezni sem kell és üresen sem marad a fennmaradó terület. Jó minőségű kép jobban viseli a csesztetést, ugyanakkor bosszantó lehet, hogy eddig tűéles volt most meg nem az.

    Szerk: közben adik is válaszolt :)

    Kötve hiszem, hogy létezik 16:10-es képarányú fényképező. 4:3-as és 3:2-esek szoktak lenni, utóbbi még távolabb áll attól ami neked jó.

    [Szerkesztve]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák