Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz jjeahh #15328 üzenetére

    A gyors vaku szinkront az összes általam eddig használt Pana váz (G1, G3) tudta. Viszont ebben az esetben az hogy a váz ezt támogatja az önmagában édeskevés, kell még hozzá egy olyan rendszer vaku is ami szintén támogatja ezt és képes a gyors vaku szinkronra. Ezt jellemzően csak az erősebb és jobban felszerelt vakuk tudják.
    Gyors vaku szinkron esetén nagyon komoly szinkronizálást végez a váz és a vaku egymás között, így távvezérlés esetén ezt a lehetőséget szinte biztos hogy bukod. Ha a TTL vezérlést nem viszi át akkor biztosan elfelejtheted.
    Ezen felül még egy apró kiegészítés, napsütésben eleve rengeteg a fény így egy sima derítéshez is igen erős villantás kell. Azaz ilyen mókákhoz azért nem árt egy erősebb vakut beszerezni.
    Pont emiatt az ND szűrő is egy elég necces megoldás itt. ND szűrővel tágabb rekeszt tudsz majd használni (kisebb mélységélesség), de így a vakunak még nagyobbat kell majd villantani.
    Akkorát, hogy napsütésben ND szűrő mellett jó eséllyel már egy erősebb rendszervaku se tud majd kellően nagyot villantani.

    Mondjuk szerintem mind anyagilag, mind végeredmény szempontjából jobban jársz ha az ilyen napsütötte témákhoz első körben vaku helyett inkább egy derítőlapot szerzel be. :)

Új hozzászólás Aktív témák