Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz Eastman #38373 üzenetére

    Röviden: A QR kód a megjeleníteni kívánt szöveg vagy link telefonnal (vagy más géppel) könnyen értelmezhető formája. A szöveg nem változik.
    Hogy 5-10-20 év múlva is életben marad-e, az rajtad vagy az adott tartalmon múlik, a QR kód maga nem romlik el. Az 20 év múlva is ugyanazt a szöveget fogja jelenteni/tartalmazni.
    Csak amit te latin betűkkel elolvasol a szemeddel, a telefon kamerája nehezebben olvassa, ezért át van fordítva QR kóddá. Ez szabványos, nem változik, fix marad.

    Ezért írtuk korábban, hogy ha hosszútávon szeretnél működő linket, akkor olyat tegyél a QR kód mögé, ami link/weboldal működni fog 5-10-20 év múlva is legalább vagy van ráhatásod.
    Ezt megoldhatod vagy egy rövid url szolgáltatóval (de ahhoz, hogy tartós maradjon, tuti valami fizetős megoldás kell) vagy egy saját domain vagy saját szerver, amit aztán oda irányítasz, vagy olyan tartalmat tárolsz rajta, amit csak akarsz.
    És célszerű nem túl specifikus linket tenni. Mert ha olyasmit teszel, mint a fenit példád, https://logout.hu/tag/philoxenia.html?cpt_code=28f132dc3e34fb7b ,
    akkor az jó eséllyel az első PH motorfrissítéskor más struktúrájú lesz. Bukta.
    Vagy a reklamozottceg.hu/kampany/anyagok/kezdoldal.html sem a legjobb, mert ott is egy site-frissítés után lehet, hogy átkerül máshova, és buktad a linkedet.

Új hozzászólás Aktív témák