- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Van itt valahol csok-os vagy lakáshiteles topic?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Töprengek egy kérdésen, és már fáradt vagyok tőle. Márkanév önvédelem kontra közösségi nyitottság.
Készül egy facebook alkalmazás. Közösségi hype lesz. Név jegyezve, domain jegyezve. Az alkalmazás koncepciója a jövőben igényelni fogja facebook page létrehozását (a facebook fizetés szabályzata kötelez rá), szóval page név bejegyezve. A alap gondolat nem igényli sem twitter, sem instagram, sem youtube felhasználását. Ha a nevet azokon bejegyzem, az alkalmazás körül esetleg gyülekező aktivitást fogok vele csírájában elfojtani, mert nekem nem lesz sem időm sem energiám (sem ötletem) azokkal foglalkozni. Viszont ha nem jegyzem be, esetleg rosszízű pletykák kerülhetnek ki azokra. Gondolok itt szándékos lejáratásra. Tudnak ám genyó népek lenni neten. Hogy annak veszélye mekkora, azt nem tudom megítélni. Ha utólag jogi lépéseket kell tenni, fogalmam sincs, mennyire tudnak macerásak lenni, és hogy halála lehet-e egy szép reményű project-nek, hogy nem X-eltem ki minden támadási lehetőséget előre.
Ha valakinek van elég közösségi tapasztalata átlátni érveket / ellenérveket, vagy csak van egy tehetséges meglátása a kérdésben, örülnék bármilyen friss gondolatnak. Ha valaki találkozott már netes bloggal a témában, elkérném a linket.
Köszönöm
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Hahóka,
Vonatkozó(bb) topikot nem találtam, szóval megkérdem itt, hátha: tudtok ajánlani valami olyan minihűtőt (elsősorban italok hűtésére), ami nem nagyobb 6-10 literesnél, nincs elszállva az ára és nem zúgbúghörög állandóan, mint aki kivégzésre vár (értsd normálisan lehet aludni mellette a helyiségben)? Az sem volna hátrány, ha legalább egy darab, 1,5 literes palack beférne a kisebbek mellé.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Inhouse
őstag
válasz Synthwave #34905 üzenetére
Jellemzően nem a literrel arányos a hűtők ára, mivel egy működtető egység mindenképpen kell bele (kompersszor, hűtő, stb...vagy abszorpciós hőszivattyú), a többi már csak purhab, vékony porfestett lemez, meg műanyag. A borhűtők, italhűtők meg külön kategória, szeretnek flancolni üvegajtóval.
Ha csendes kell akkor az abszorpciós a nyerő. Az ára relatív lehet csak olcsó. Mihez képest?Üdv Inhouse
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát igazából zajtalanok az abszorpciósak de azok drágák. Szóba jöhet olcsóbb variációként az autós hűtő. Italt hűteni viszont simán hűtőtáska és jégakku akár, mint legolcsóbb...
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #34908 üzenetére
A peltier esetleg még szóba jöhet, nekem a fagyi hűtőm olyan, simán hűt -10°C-ra is, de az is roppant zajos a keverője miatt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Synthwave #34905 üzenetére
Nézegettem ezt: [link] A magyar vélemények jók róla, de cseh oldalakon nagyon lehúzzák. A 30dB helyett inkább 40-50dB-ről írnak, és a hőfok is bőven 10°C felett van órákig, ha nyitogatod. Nem tudom, hogy ez alapján meg lehet e ítélni ezt a kompresszor mentes műfajt, de minimum az az érzésem, hogy drága lesz, ha ilyenből akarsz jót.
Buliban hasznos! =]
-
válasz inf3rno #34910 üzenetére
#34907: Igen, nálam is ez az indíttatás. Mondjuk télen még nem volt akkora probléma, mert gyakran szellőztetek, nyitva van a bukóablak és ha a tövéhez odarakok pár lötyit, akkor azokat zsírul lehűti a beáramló levegő, de nyáron ez halott ügy.
-----------------------------------------------------------------------------------
#34910: Ez nagy, meg drága is sajna. Ilyen 30-35 körül jó lenne, ha megállna, azért is mondtam olyan kis térfogatút.
Bár ahogy most néztem, igazából lehet, hogy a legjobb (ár szempontjából is) egy 220V-ról üzemeltethető hűtőtáska lenne.Ebből tud valaki olyat, ami tényleg halk és megáll mondjuk max. 30k-ban?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
törölt tag
sziasztok. segítséget kérnék: ilyen powerbankhoz (Xiaomi Redmi Fast Charge 18W 20000mAh)
mindössze annyit kérnék, hogy tudna vki linkelni 1 oldalt, ahol lehet hozzá venni hozzá 12v 1,5a tipusú adaptert ?
-
válasz philoxenia #34914 üzenetére
Felent.
Az abszorpciós verzió ugye eleve kizárva, mert nagy és drága, a másik meg ugyan két hűtőtáska, de ezekkel van is tapasztalatod, vagy csak arukereson rákerestél?
Az Oriont néztem már én is, de panaszkodtak rá, hogy hangos, én pedig 2-3 méteres távolságra szeretnék tőle aludni (de mondjuk napközben sem túl vonzó az állandó búgás). : S
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok! Minimum IP44 védett USB-s töltőt (5V legalább 1A) keresek. Kültéri (szállópor-szenzor) elektronikai készlethez adtak egy ilyet
Bár feltételezem hogy képben vannak vele hogy a saját kitjükbe mit tesznek, én nem jó szívvel használnám hosszútávon mínuszokban, jégben fagyban. De nem nagyon találok USB-s végű (vagy bedugós) IP védett tápot... egyelőre nem akarok egy Meanwell-t átforrasztgatni USB-re ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
válasz Inhouse #34919 üzenetére
Hát, ha tudsz egy kisméretű, újonnan kapható és nem 50-60-80 ezres árcédulát viselő darabot, érdekelne a dolog.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Inhouse #34919 üzenetére
Hűtőtáska méretűt csak csinálni lehetne.
Esetleg derága...[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz Synthwave #34920 üzenetére
Mint írtam, ezeréves, de kicsi. Gyanús, hogy 2021-ben nem tudnak már belőle kicsit csinálni. Az, hogy olcsó legyen, az nehezebb...inkább használtan.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #34923 üzenetére
Azért meg kéne tudakolni, hogy ez tényleg csendes-e, a követelményeknek megfelel.
A legtöbb helyen magára a technológiára írják, hogy "Abszorpciós, zajtalan hűtés".[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
-
válasz Inhouse #34926 üzenetére
Marad akkor valami halk hűtőtáska, csak hiteles review-t kéne ilyesmihez találni, mert nem akarok a 14 napos elállással küzdeni...
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Ilyet esélyes itthon beszerezni?
Fujitsu laptop venti. Vagy esetleg belemegy másik fajta.Köszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
coco2
őstag
Fáradt kérdés. Videó pozícionálva (sok cub van egyben yt videóban, a link arra az egyre mutat). Szerintetek is bunkóság?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
JoolsNOS
veterán
válasz Cs1csó #34929 üzenetére
A második képen lévő tök ugyanaz. Akkor megrendelem, remélem kibírja a régi még akkor egy hónapig...
Más: tudja valaki mi lesz most a flash támogatott oldalakkal? Mert van egy oldal ami nekem elég fontos és flash alapon fut. Még működik, de úgy vettem ki, le is lesz tiltva? Vagy lehet használni csak tele lesz biztonsági réssel?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Cs1csó
félisten
válasz JoolsNOS #34931 üzenetére
Több mint 10(!) éve be lett jelentve, hogy lelövik a Flash-t, szerinted mennyit ér egy olyan oldal és az üzemeltetői, hogy erre a váltásra nem készültek fel 10 év alatt?
Telepítesz valami régi portable böngészőt ahhoz az oldalhoz.
Volt erről szó pár hónapja, vagy lehet már egy éve is, hogy egy oldal valami térképes cucc, mi lesz vele ha vége a Flash-nek, egy illető írt nekik, hogy mi lesz erre a válasz nagy nehezen megérkezetett: vége az oldalnak. Ez az a hozzáállás ami miatt nem is baj, ha néha történik pár gyökeres változás és az ilyen "oldalak"? megszűnnek.
-
hodostamas
addikt
Hali
emagtól rendeltem egy TV-t.. viszont mától olcsóbb az MM-be.
Holnap hozza a futár, ha nem veszem át és jelzem ügyfélszolgálaton hogy nem kérem az nem gáz? Simán visszaadják a pénzt?
Alapból MM-be akartam megvenni kedden, erre Hétfőtől Tegnapig nem volt csak akciós Szívesebben venném ott, főleg ha 3 napos csere kellene vmi miatt.
-
Cs1csó
félisten
válasz hodostamas #34939 üzenetére
Persze csináld, a pénz átfutási ideje azért hosszabb, bankszámlára utalják azt meg kell adni.
Amit kellett volna:
1. AZONNAL szólni pl. email-en, ha tudod, hogy nem kell az adott eszköz, lehet még nem is volt a futárnál
2. SOHA ne utalj előre pénzt sok futárnál lehet akár kártyával is fizetni, ha a bolt is engedi[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz hodostamas #34941 üzenetére
Simán lehet, hogy levonják a szállítási díjat és úgy utalják vissza a pénzt. De ha annyival olcsóbb, még így is jobban megérheti neked, főleg ha azt nézzük, hogy az emag és edigital egyesültek, és az edigitalnál tudjuk milyen a garancia ügyintézés...
Buliban hasznos! =]
-
Hupsz, a hűtők után eszembe jutott még valami!
Nemrég egy ismerősöm lomtalanított. Találtam egy csomó zsííír könyvet a pincében, s mivel neki nem kellettek, elhoztam őket, mert nagy kár lett volna őket a szemétbe dobni. A probléma csak az, hogy egértrágya hegyek közül szabadítottam ki őket és hát így nagyon nem szívesen veszi őket kézbe az ember.A kérdés az lenne, hogy létezik-e valami jóféle tisztítószer/hab/akármi, amit bevethetnék a borítók (kemény és puha vegyesen) megtisztításának érdekében anélkül, hogy tönkretenném a könyveket?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Synthwave #34944 üzenetére
Már úgy érted, hogy ténylegesen látszik rajtuk a mocsok, vagy csak valszeg a por miatt lehetnek fertőzőek. Az utóbbira esetleg ózon generátort lehet használni, az kinyírja a mikrobákat és sok esetben a kitartó képleteiket is. A könyvben nem tudom, hogy kárt tesz e, oxidál, annyi biztos. Sajna itt nincs renováló topik. :S Ha találsz valami jót, akkor engem is érdekelne, vannak többszáz éves könyveim, amik már lapokra hullottak szét, megcsináltatnám valakivel őket.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
válasz inf3rno #34945 üzenetére
Hát, van egy pár, amin ténylegesen látszik a mocsok, de a zöménél csak a mikrobáktól tartok; szeretném olyan állapotba hozni őket, hogy nyugodtan kirakhassam őket a könyvespolcra és ne kelljen 4-es szintű hazmat a lapozgatásukhoz.
-
válasz inf3rno #34945 üzenetére
Közben kicsit kiokosodtam a témában. Itt foglalkoznak ilyesmivel, felhívtam a helyet.
A fertőtlenítés 20 000 forint/folyóméter, de ha te kiporszívózod és alaposan áttörlöd mikroszálas törlőkendővel a könyveket, 10 000 pénz/folyóméter lesz az ára, ami már nem tűnik annyira vészes történetnek. Plusz a szállítás, ha nem tudod bevinni a cuccost a telephelyre.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Synthwave #34948 üzenetére
Olvasgatok, de úgy tűnik az ózon nem tesz kárt a régi könyvekben. Legalábbis senki nem írja. Szóval én keresnék egy céget, ami kocsik vagy házak ózonos fertőtlenítésével foglalkozik, aztán megalkudnék velük, hogy ózonozzák le a zsák könyvemet. Nem tudom, hogy mennyit kell állnia, de valahogy biztosan ki lehet logisztikázni. Árban 5-15k közötti összegre számítanék, ha egyáltalán van aki vállal ilyen kicsi munkát. Ha nagyon el vagy eresztve anyagilag, akkor lehet venni saját ózon generátort is. Azért itt érdemes megjegyezni, hogy az ózon mérgező nagyobb mennyiségben.
Olcsó fapados megoldás az lehet esetleg ha ugyanígy egy jól záró műanyag zsákba teszel mellé hipót vagy valami hipó tartalmú tisztítószert, pl domestos, és hagyod pár napot, hogy átjárja. Szaga biztosan lesz, de elvileg így is lehet fertőtleníteni. Fehérítővel is meg lehet próbálni ugyanígy párologtatni, de valszeg kevésbé fog működni, mert az gyorsabban bomlik. Szaga mondjuk annak nincsen.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest