Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    Sziasztok!

    Valószínűségszámításban kellene egy kis segítség :) (meglett ember létemre nem tudom kiszámolni, hogy két normál, vagy egy kombinációs játéknak van nagyobb esélye nyerni az Eurojackpot játékban ;] )

    Tiszta sor, hogy ha 50 számból ki kell választanom pontosan 5-öt, és a számok sorrendje nem számít, az 50 alatt az 5, vagyis 1:2.118.760 az esélye annak, hogy pont az én kombinációmat húzzák ki. Tegyük fel, hogy két szelvényen játszok, különböző kombinációkkal, ilyenkor ha jól gondolom, máris duplázódtak az esélyeim (1:1.059.380).

    Mi történik, ha (kombinált játékban) ugyanígy az 50-ből 5 számot kell eltalálnom, de 6 számot ikszelhetek be a szelvényen? Feltételezem, hogy jóval nagyobb a nyerési esély, mert háromszorosába kerül a kombinált játék két normál játék árához képest, csak kíváncsi lennék a pontos valószínűségekre.

    Most tekintsünk el a második mezőtől, ahol 10-ből 2 számot kell választani, tegyük fel hogy azzal nem szórakozok, és minden esetben ugyanazt a 2 számot ikszelem, kombinált játékban sem változtatok rajta.

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák