- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz philoxenia #19251 üzenetére
Az nem lenne jó. Akkor mivel vágjam ki? Flex? Az mondjuk van is itthon (valahol).
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
trialboj
őstag
Találkoztam ma egy bringással aki videózgatott, és mondta hogy van egy youtube csatornája, a neve valami rettentő fura érthetetlen dolog volt, lebetűzte, és azt hittem megjegyeztem, de egész kalandos utam volt hazafele és elfelejtettem.
Nincs valami mód hogy régió alapján keressek youtubeon? A srác nagyváradi, és én ebben a régióban keresnék valami listát vagy nem tudom, de akárhogy írom be gugliba, csak templomok meg hasonló marhaságok jönnek, ki semmi használható lista az itteni csatornákról.
Nem sokat tudok róla csak azt hogy van benne y talán két u betű, és hogy mindenféle technikai dologgal foglalkozik, magyar nyelvű valószínűleg.
Nem hinném hogy túl sokan videóznak errefelé, szóval nem lenne nehéz megtalálni ha sikerülne bármilyen összesített listát találni."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Ház körüli gallyak komposztálásához keresek valami olcsóbb szecskázót. Van esetleg topik, ahol ebben tudnak segíteni? Esetleg ittenieknek van ötlete/ jó tanácsa hozzá?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Zaji
őstag
-
nagyúr
válasz pocokxx #19258 üzenetére
Van kertész topik, egyébként pedig 40 körül már kapható elektromos szecskázó.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Rivaul #19262 üzenetére
Persze, annyiért nem kapsz profi gépet. Ha egy alkalomra kell, akkor esetleg érdemes lehet bérelni is, 20-30 körül már kihoznak ilyen milla körüli gépet is kezelővel 3-4 órára, annyi idő alatt meg egy profi gép egy fél erdőt is felaprít.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
pikszel
addikt
válasz pocokxx #19264 üzenetére
Szerintem is inkább kézzel aprítás a nyerő, de ez nyilván függvénye a mennyiségnek és időnek, ám ezért vásárolni egy gépet, ami már talán el sem rothad, annyi műanyag van benne, inkább fölösleges.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Astroboy
őstag
válasz Rivaul #19262 üzenetére
Kertrészként néha magam is használok ilyen aprító-gépet, de a sokadik kés csere és motor csere után a következő dolgokra ügyelek:
- Vékony ágakat (05.-2 cm) csak akkor dugok bele, ha minimum egy hetet száradtak. Friss vágást csak ollóval. Nedves, hajlékony ágakat ugyanis szinte képtelenség lenyomni a torkán, hiába a 2500 W, ha elhajlik a kés elől. No ilyenkor jön a kézdugdosás aztán a baleseti
- Tuját/fenyőt/dióágat még VÉLETLENÜL SEM aprítunk a benne található gyanta/olajok miatt. Igaz a tujáknál/diónál ez csak vékony olajként csapódik ki, de a fenyőknél a gyanta szó szerint ráég a késekre. Ezért ha -száradt- tuját/diót/fagyalt/puszpángot kell aprítanom, bekapcsolom a kereplőt, és egy 1/3 flakon WD40-et fújok le a torkán miközben forog...
Ezáltal egy ideig vékony réteg védi a késeket és a garatot a strapától Így nem csak gyorsabb az aprítás, de a darálék is könnyebben távozik. A gép is tisztább marad.Ja majdnem elfelejtettem: ágat SOHA NEM NYOMUNK a gépbe. Az az optimális, ha a masina magától húzza be a darálni valót. Így biztos nem terheljük túl, ráadásul gyárilag így vannak tervezve.
Remélem segítettem.
Ikszdé
-
Rivaul
addikt
válasz Astroboy #19266 üzenetére
Hát köszi Bár én csak válaszoltam és a szomszédnál láttam ilyet de legalább tapasztaltabb lettem ilyen téren is Én nem xarozok, levágom és elégetem a kerti grillbe bár mi is az. Tujától a fenyőn át, egészen a szomszéd pofátlan macskájáig (persze a macska csak vicc)
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Astroboy
őstag
válasz Rivaul #19267 üzenetére
Bocs, Te tényleg csak válaszoltál, nem neked akartam.
Én is ritkán használom, kivéve ha külön zsákolva lesz a ledarált zöld hulladék.
Igazi értelme csak akkor van, ha a darálék komposztálható, egyébként csak 2 napnyi fülcsengés a jutalma az embernek, és egy halom savas/gyantás fűrészpor.Budapesten tilos égetni, hiába az a leggyorsabb. Marad a komposztálás/összekötözés méteres szálakban.
Ui:
Remélem is, hogy vicceltél a macskával!
Tudod milyen büdös a füstje?Ikszdé
-
Rivaul
addikt
válasz Astroboy #19268 üzenetére
Égetni tilos. Kivéve ha nem kerti sütés az alkalom. Ilyenkor dobok csíkzsebbe egy virslit meg egy zsemlét oszt jöhet a rend éber őre Bár ha arra jár a macska akkor meg is van a husi
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
Kutyám van. Szomszéd macska nyáron megette egy aranyhalam a tóból... Jah, nem igazán vagyok értük oda Félreértés ne essék, soha nem tudnék semmilyen állatot bántani akár szeretem, akár nem. Viszont a kárukra simán "humorizálok"
-
Bjørgersson
félisten
válasz Rivaul #19272 üzenetére
Nekunk az egyik kutyunk a szomszednak ette meg negy csirkejet tavaly nyaron. Mentsegere szoljon, azok jottek at maguktol.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #19273 üzenetére
Meg is ette őket? Négyet egyszerre? Lábak maradtak belőlük?
-
Bjørgersson
félisten
válasz philoxenia #19274 üzenetére
Nem egyszerre. Néhány hét eltelt köztük, szépen egész nyárra elosztva jöttek. Tollakat találtunk utánuk csak.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #19275 üzenetére
Akkor lehet csak a szomszéd párnái voltak...
-
Bjørgersson
félisten
válasz #33253120 #19276 üzenetére
Az elsőt láttam ahogy elkapta, úgyhogy legfeljebb a másik három lehetett az.
-
Vakegérke
félisten
válasz Bjørgersson #19277 üzenetére
Láttad, de hagytad, hogy megegye. Így kell ezt, megspóroltad a vacsoráját.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Bjørgersson
félisten
válasz Vakegérke #19278 üzenetére
Még csak jó, hogy nem fogom megfosztani a friss csirkehústól. Ahogy te is írod, így mindketten jól jártunk.
-
Shingen
addikt
-
EmberXY
veterán
válasz #33253120 #19276 üzenetére
És a kutya leette róluk a huzatot, miután maguktól átmentek a szomszédba... Szerintem is párnák lehettek...
Más téma: power bankokhoz (külső akksi) ért itt valaki nagyjából? Nem találtam általános topikot, csak márkaspecifikusat vagy 1-2 tesztet, nekem "általános jellegű" kérdésem lenne, de feleslegesen nem csépelném a szót...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
donmackó
addikt
válasz EmberXY #19282 üzenetére
Ha máshol nem kapsz segítséget, akkor a Hobby elektronika topikban biztos lesz hozzáértő. Mi lenne egyébként a probléma?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
EmberXY
veterán
válasz donmackó #19283 üzenetére
Apám kapott ajándékba egy ilyet a Telekomtól, de még tavaly decemberben, azóta kibontatlanul őrizgette egy fiókban, de nemrég szóba került, így nekem adta, hiszen ő nem használja. Ez egy Muzix márkájú, 2600 mAh-s darab, 2 óra alatt töltődik fel, de a tabletet (2800 mAh- s akksi) és a telefont is (1500 mAh-akksi) is csak ~ félig tölti fel, utána megint tölteni kell, ugyanúgy 2 órát. A használati utasításában nem írnak arról, hogy mennyit és mit tud feltölteni, csak azt, hogy ő kb 3-6 óra alatt töltődik fel. A gond itt kezdődik, hogy tanácstalan vagyok a tekintetben, hogy a hosszú állásidőtől részben tönkrement (olvastam, hogy nem tesz jót az ilyen kütyüknek), vagy csak ennyit tud. Egyáltalán tönkremehet így, hogy csak csökken a teljesítménye, vagy olyankor teljesen kuka, ezért sem tudom, mit gondoljak.
Ezért lennék kíváncsi mások tapasztalatára, mindenhol 10-20 ezer mAh-s power bankokról olvasni, ezért nem is akarom kiröhögtetni magam olyan topikokban ezzel.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz donmackó #19285 üzenetére
Köszônöm, így már nagyjából képben vagyok.
Amit viszont nem értek, hogy kb ugyanúgy félig töltötte fel a 2800-as és az 1500-as akksit is, holott előbbit kb egyszer, utóbbit többször, de gondolom így is legalább egy teljes töltésnél jóval nagyobb mértékben kéne tudnia tölteni, mégis ugyanaz a hatásfok.
Romolhatott ezek szerint valamennyit az akksi, esetleg később még "javulhat"? Most még az életciklusa elején járok, kb 3-szor volt feltöltve, leszámítva a hosszú állást, elképzelhető, hogy néhány töltés után összeszedje magát, vagy ez már ilyen marad?[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
MaxxDamage
félisten
LED izzó segítség kellene.
Van egy 7w -os (570 Lm a fényerő) 180 fokban sugárzott fény (36 db LED) A+ energiaosztály
másik egy 16w -os (1360 Lm a fényerő) 180 fokban sugárzott fény (80 db LED) A+ energiaosztáyEzek milyen hagyományos izzónak felelnek meg? (w - fényerősség ami érdekel)
Fürdőben a plafonon az izzó nagyon gyenge (talán 40w -os ha van és búra is van rajt , ezt szeretném lecserélni) Vajon érdemes?L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
EmberXY
veterán
Értem, akkor használom így, a fél akksi is több mint a semmi. Elvileg ilyenkor a garancia sem segít, igaz? Decemberig még garanciás, de mivel "működik", gondolom nem foglalkoznának vele, a hónapokig fiókban tartás meg akárhogy nézzük, user error...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
pjen
félisten
válasz MaxxDamage #19288 üzenetére
Én a nagyobbat venném az elvileg 100W körüli.
-
Met
nagyúr
Én az erősebbet tenném be.
A 7w-os kb. 60-as hagyományosnak felel meg szerintem. De van ledes topic."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
donmackó
addikt
40 W E27 normál izzó 400 lumen
60 W E27 normál izzó 700 lumen
100 Wattos normál izzó 1300 lumen
Ennyit bírtam gyorsan kiollózni a régi világítástechnikai könyvemből.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
MaxxDamage
félisten
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, segítséget!
4db -ot be is rendeltem a 16w -os példánybólL
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
urbi73
senior tag
Szerintetek egy I5-2500K - procihoz , milyen VGA ajánlott ? Jelenleg egy 7870 -es van ,de erősebbet szeretnék .Mondjuk egy 280x .et , ha egyáltalán kitekeri a proci.,
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz urbi73 #19294 üzenetére
Felbontástól függ leginkább. Tuningolva mehet mellé akár egy 290X is szerintem. Kérdezz rá azért itt is.
-
urbi73
senior tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz EmberXY #19289 üzenetére
Igazából ezek segítségnek, pótlásnak jók csak. Korrekt mérést kikapcsolt állapotú készülék feltöltésével lehetne próbálni, de sok tényező befolyásolja még így is. Ez egy kisebb darab amúgy is, csodát ne várj tőle. A ráírt érték elméleti, mint a gépkocsik átlagfogyasztása. Szerintem kb. korrekt a tudása amit leírsz.
-
-
törölt tag
Sziasztok, segítsen már valaki privátban, aki hozzáértő vagy tényleg szakértő az alábbi témában.
Adott 1 távfelügyelt házriasztó rendszer ugye a ahhoz tartozó kommunikációs csatornával.
Kezdődött azzal, hogy a kizárólag erre a célra készenlétbe lévő vonalhoz a számlarészletező olyan hívószámok mutatta, ami nem jött létre sohasem. Meg is reklamáltam, az ügy folyamatban van.
Azonban: ugye az elmúlt pár napban fordult ilyen őszi, lassan télire az időjárás. A több éves nullás riasztás után hirtelen napi szinten felugrott az értelmetlen, nem visszavezethető események száma. Randon, és éjjel...nappal semmi. (gondolhatnék mondjuk cicára, meg hogy magától bemászik valahogy a zárt helyre és ott vadászik, mert alapból ugye kisállatvédett az egész rendszer. gondolhatnék valamilyen rovarra, pl. légy poloska stb, de ugye az a bizonyos érzékelő se nem meleg, se nem világít addig, amíg rá nem mászik valami)
Erre a két témára létezhet olyan okosság (?) amivel fenti dolgok magyarázhatók ?
Tippeket nem várok...nem bántás szintjén írom.
köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Android szakmai topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest