- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz Bjørgersson #12599 üzenetére
Mert a hideg ráz az egész rendszertől. Már xarni se lehet fb nélkül... Ez jelen esetből is látszik. Pedig most kéne ez a progi
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Fame
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyne járo-e ,de megkérdem itt
4g mobile stick: Huawei3372 vs Alcatel wz800? Melyiket szeressem?
Köszi előre is a válaszokat!
-
MaxxDamage
félisten
Ötleteket, segítséget, véleményt szeretnék a következő problémával kapcsolatban.
Vettem Vaterán 4db 4-es csomag (16db össz.) Gillette Fusion Power borotva penge csomagot (full bontatlan és "Made In Germany") .
Ma felbontottam egy csomagot, hogy megborotválkozzak (van Fusion Power -es nyelem, vagy mi az) és a penge hiába új, de "sérült" nyomott, csavarodott...selejtes darab (mind a 4db ami a csomagba van) felbontani nem merem a többit, hogy megnézzem milyenek is...Ilyen esetben mit tehetek ?
(már felvettem a kapcsolatot az eladóval, remélem válaszol is...)Válaszokat, ötleteket előre köszönöm !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #12605 üzenetére
Anno Tesco parkolóban vettem ilyet olcsón, többet nem veszek csak boltban. Ennyi a tanulság...
-
MaxxDamage
félisten
válasz philoxenia #12606 üzenetére
Most próbáltam hívni telefonon és a következőt mondta a rendszer "ez a szám jelenleg nincs hozzárendelve egyetlen előfizetőhöz sem" pff..
Akkor bukta az a pénz?
/hiába megyek rendőrségre feljelentést tenni...?/L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #12607 üzenetére
Hát elég reménytelen. Magával a Vaterával érdemes kommunikálnod szerintem, hogy problémás a kapott áru. A rendőrségnél az értékatár és a nyomozás költsége mindig összevetésre kerül...
-
b4sxe
aktív tag
válasz MaxxDamage #12605 üzenetére
Nemtudom, hogy mennyit fizettel erte, de biztosan nem annyit, hogy megerje utanna menni, ha pedig bontatlan volt lehet O sem tudta, hogy ilyen... (aztan ki tudja )
Elesni nem szégyen, de a földön maradni gyalázat!
-
MaxxDamage
félisten
válasz philoxenia #12608 üzenetére
7-8 ezer huf volt és nem gondoltam volna, hogy hamisított termék (eredetinek nézem...) összeget nézve ez csak szabálysértés /volt már hasonló ügyem amit rendőrség átadott a járási bíróságnak, illető leutazott saját költségén 300+ km-ről és nem volt más lehetőség mint fizetett.../ /azt az pár ezres szabálysértés volt amit nem is főként a pénz miatt csináltam, hanem emberségből, nehogy mást is megkárosítson és tanuljon az esetből! /Költségembe nem kerül a feljelentés, továbbá a bírósági tárgyalásra is kérhető költségtérítés/
L
-
Bjørgersson
félisten
Föléhúzott karaktert tudok valahogy írni? Mint például ez G, csak felül lenne a kis egyenes.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
szlovibuki
tag
Szerintetek mekkora büntetési összegre számíthatok?
Kerékpárral behajtani tilos jelzésnél hajtottam be (a rendőr azt mondta, hogy ez nem szabálysértés, mert kerékpárral lehet ilyet), de (sajnos) a kereszteződésben jobb oldalról elütött egy autó. Kórházba kerültem, agyrázkódás, lábujjtörés stb... A sofőrnek semmi baja nem lett, de már követelte is az első nap tőlem, hogy fizessem ki a kárát. (trabanttal ütött el, a rendőrség szerint az index lámpaburája törött be és a lökhárító horpadt be). A rendőr szerint szabálysértési eljárás indul ellenem, meg fognak bírságolni. Ennek a mértékét pontosan nem tudta megmondani de legfeljebb 150K Ft lehet, de azt mondta, hogy annyi biztosan nem lesz. Szerintetek úgy sacc per kb mennyi bírságra számítsak? Elvileg a jövőhét körül születik ítélet. A rendőrnek elismertem, hogy én okoztam a balesetet, nem fölényeskedtem, meg semmi olyan, ami esetleg hátrányként érhet engem.
Én ennyit találtam a neten, ami esetleg vonatkozhat rám:
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz szlovibuki #12613 üzenetére
Én szabálysértési károkozásért 10k bírságot kaptam anno. Mindemellett meg ne haragudj de besírtam a történeteden. Biciklivel szabálysértés+trabant törés
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
szlovibuki
tag
válasz Rivaul #12614 üzenetére
Az nem sok. (bár én így zárójelben megjegyezném a személyes véleményem, amit a rendőrnek azért nem így fejtettem ki, nem akartam magam alatt vágni a fát...az autó vezetője éppenséggel-bár semmilyen jelzőtábla nem kötelezte erre- lelassíthatott volna a kereszteződéshez közeledve. Aztán még aznap az esti órákban volt a házunknál pofázni, hogy mégis mikor óhajtom már megfizetni a kárt... Mondom, egy Trabantról van szó, amin betört az indexbúra és a lökhárító sérült.... Aztán még ugyanazon az este bepofátlankodott hozzám a kórházba, másnap pedig a szüleimet próbálta zaklatni (elérni).... Ha nem áll le vergődni, akkor is fel lett volna keresve a napokban, hogy rendezzük az ügyet, de ezek után én nem fizetnék neki egy árva fityinget sem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz szlovibuki #12616 üzenetére
Neked a jobb kezed felől jött a kocsi? Tábla nem volt?
-
szlovibuki
tag
válasz philoxenia #12617 üzenetére
Igen, nekem jobbról jött a kocsi (a rendőr szóvá is tette ezt, hogy ez elég nagy baj). Nekem és neki sem volt elsőbbségadás kötelező tábla.
-
Vakegérke
félisten
válasz szlovibuki #12618 üzenetére
Jobbkéz szabály, feltétlen te vagy a hunyó. Ami pedig azt illeti, a büntetésen kívül a Trabiban esett kárt is ki kell csengetned.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz szlovibuki #12620 üzenetére
Amondó lennék, hogy összesen 20-30 lesz a tétel.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
exchanger
tag
Angliában melyik banknál érdemes fiókot nyitni?
- Csak ha heti / 2 heti jövedelem menne rá
- VISA kártya legyen (netes vásárlás miatt)
- Ne legyen számlavezetési díj
- A lehető legolcsóbb konstrukció -
Bjørgersson
félisten
válasz exchanger #12623 üzenetére
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Rivaul
addikt
válasz szlovibuki #12622 üzenetére
A legjobb ha te beszelsz egy ism szerelovel es oda viszitek a trafot mert ha fizettet akkor tobbe fog fajni es neki lesz igaza. Biciklivel viszont ejszaka nagyon ovatosnak kell lenni mert hiaba vagyok jo sofor de hirtelen ott teremhetsz es baj van. A trabi egy 10-es cirka bunti meg max 20. Sztem vakegerkke is igy ertette a kopmlettet.
-
exchanger
tag
válasz Bjørgersson #12624 üzenetére
-
-
Rivaul
addikt
válasz Vakegérke #12628 üzenetére
Lehet valoban. Anno fiatalon volt egy ittas vezetesem. Hala az egnek elkaptak. Furan hangzik de tanultam belole es kellett ez a pofon. Ott 60k volt a bunti de 5 adagra el lehetett osztani a csekket.
-
szlovibuki
tag
válasz Rivaul #12625 üzenetére
A trabiért 10000%, hogy nem fogok 10.000 Ft-ot fizetni.... Nem vergődni akarok, de az biztos, hogy nem keletkezett akkora kár. 5K Ft-ot fájó szívvel adnék oda neki. Max. 2-3K Ft és legyen vele boldog.
Egyébként köszönöm neked is és Vakegérkének is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz szlovibuki #12630 üzenetére
Az a baj hogy nem csak az alkatresz ara a szamalkoto tenyezo hanem a munkadij ami joval felulmulja az anyag koltsegeket. Ezert irtam hogy te csinaltasd nehogy megfurujaztassanak
-
Vakegérke
félisten
válasz szlovibuki #12630 üzenetére
"A trabiért 10000%, hogy nem fogok 10.000 Ft-ot fizetni.... "
Na, részletezzük.
A búra 488Ft. Ha a törés közben a búra megsértette a foncsort, akkor komplett csere, 1.881Ft. Az árakat innen néztem ki.
Ha az izzó is eltört, 150Ft.A lökhárító már húzósabb tétel. A csere 10.000 fölött van. Jó, ki lehet kalapálni, de nyoma sem maradhat a sérülésnek, így elképzelhető, hogy új fényezést kap. Ha a tartóelem is megsérült, az is kiadás.
Aztán ugye mindezt egy műhelyben cserélik, szerelik, kalapálják, fényezik. Van róla fogalmad, hogy mennyi egy óra költsége?
Mielőtt még berzenkedni kezdenél, gondolj bele abba, hogy ha a te autód sérülne, te is eredeti állapotában szeretnéd látni a javítás után.
Ami pedig azt illeti, nem te fogod megszabni, hogy mennyit vagy hajlandó fizetni. A trabis benyújtja a számlát, te pedig csuklasz egy nagyot, és fizetsz. Jobban jársz, mintha bíróságra kerülne az ügy, mert akkor még perköltség is van, amit tuti rád terhelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz pocokxx #12627 üzenetére
Köszönöm! Worddel már próbáltam, de átmásolva a böngészőbe szétcsúszott.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Bjørgersson #12633 üzenetére
Esetleg mentsd el képként, ha kész, és azt illeszd be. Bár nem tudom pontosan hova kell, úgyhogy lehet ez egy kivitelezhetetlen tanács...
MÁS:
Az autókulcsom nyitógombjai kikoptak, és lecseréltem őket, viszont a forrasztás közben történt egy kis baj: Az a kis lapka is lejött, amihez hozzá kellene forrasztanom a gombot. Pótolható ez valamivel?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Bjørgersson
félisten
válasz pocokxx #12634 üzenetére
Privibe kellett, azóta már megoldottam.
-
MaxxDamage
félisten
Nem igazán találtam a Postai díjszabásban az utánvétes küldemény árát... (1kg alatti, ajánlott, 10ezer ft. érték alatti mennyibe fájna utánvéttel )
L
-
MaxxDamage
félisten
Más:
Phillips QC5002 gépet lehet valahol éleztetni ? (már nem igen vág..) vagy vegyek egy újat ?L
-
Vakegérke
félisten
válasz MaxxDamage #12637 üzenetére
-
Pocee
senior tag
válasz MaxxDamage #12637 üzenetére
Van egy profi élezős csákó,én a kutyanyíró fejeket szoktam éleztetni vele és profira csinálja,késeket is tud élezni és jó áron.itt egy link hozzá
Mr.Brightside
-
MaxxDamage
félisten
válasz Vakegérke #12638 üzenetére
Tökéletes, de annyiért veszek új gépet
(#12639) Pocee: köszönöm, rákérdezek!
L
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok
Szinhazzal kapcsolatos kerdeseim lennenek. Hova es mire erdemes elmenni. A nemzeti szinhazat neztem ki ott is a vitez lelek cimu darabot.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
pjen
félisten
Üdv,Közvélemény kutatás,az idei "télen"mikorra tervezitek felerakni a téli gumit?
-
Rivaul
addikt
Az autós topicunk alapján legtöbbünknek már egy ideje fent van. Bár ez a hirtelen visszajött meleg elgondolkodtatott az újbóli cserén. Még nem is lenne baj mert szerelve vannak a kerekeim csak már elmostam és kavicsoztam a nyáriakat Annyi hogy én éjszaka is sokat használom akkor meg már kell. Ha még nincs neked fent akkor lehet hagynám. Viszont ha szereltetni kell akkor meg most érdemes mikor nincsenek tele a gumisok.
-
pjen
félisten
válasz szlovibuki #12613 üzenetére
Én ha magas a szabály sértés bírság biztos megfellebbezném,a rendőröknek vastagon fog a ceruzájuk,nekem végül a bíróság 2/3 résszel csökkentette.Nem kellett sehová mennem hivatalból végig ment az egész,csak végzést kaptam.Igaz 8 éve volt.
-
MaxxDamage
félisten
Volna egy "Philips HQ 6710 Philishave Cool Skin" borotvám és nem sokat volt használva (teljes gyári csomag megvan) , de most gondoltam újra hozzászoktatom a bőröm a készülékhez... az a problémám, hogy ezt a "Nivea For Men Shaving" zselét (zacsis) nem találok sehol, (eddig neten néztem) - láttam kaphatók ilyen utántöltők is , hol érdemes venni ? (az is tökéletesen megfelelne, ha használható a készülékhez! jelenleg van 1db ilyen "patronom" amibe még van is egy kevés) "Nivea For Men Shaving - Moisturizing Shaving Lotion" (HQ170) - ilyen utántöltő lenne a legjobb, mint pl. [link] /csak ez az és borotvámhoz nem megfelelő/
Segítséget előre köszönöm !
/anno (pár éve már) ha jól emlékszem... egy ilyen csomag zselének (amibe 5db zacsis van - 5.12ml) az ára 5.500HUF volt vagy mennyi... Euronics üzletbe/ most biztos drágább már... ezért lenne jó egy utántöltős megoldás pl.L
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest