- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
-
ShadowReaper
csendes tag
Üdv újra!
Valaki esetleg tudja hogy ha pl a CPU adta meg magát, akkor az milyen jelenségeket produkál? Mert tegnap már elkezdtem végigjárni a gépet, amiben segítettek is hogy miért nem bootol, ezt lejjebb olvashatjátok. De a mai nap ellenőriztem hogy a ram lehet e a ludas, de azzal sencs baj, így most vagy az alaplap, vagy a cpu a ludas. Csak abba nem vagyok biztos hogy ha a cpu a baj, akkor ugyan úgy olyat csinál hogy a ventik forognak, ledek világítanak, csak képet és billentyűzet ledeket nem kapok, vagy esetleg annak más jelensége van.
-
Kukából szedtem egy Asrock 970 extreme3 alaplapot. Van benne egy FX-6300-as proci. Hűtése is megvolt bár kissé megtépázva.
Adok neki egy esélyt. Raktam bele ramot, videókártyát (többfélét mindkét slotban). C5 errort dobott a diag kártya. Aztán raktam bele új elemet és cmos resetet csináltam többször. Pörög a diag és CB errort dob. Ram nélkül el sem jut addig. Látszólag nincs rajta törött SMD, sem égésnyom és nagy karcok sincsenek. Képet nem ad, valami inicializálást csinál mert a videókártyán a venti lelassul szóval valami életjele van neki. Num lock nem világít addig nem jut el.
Esetleg próbáljam másik procival (nincs itthon ebbe való am3 procim) vagy biztosan a lap dölgött?Tudom nem ér semmit már az ilyen de elszórakozgatok ilyenekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz ShadowReaper #86853 üzenetére
Nézd már meg a CPU foglalat lábait nagyon alaposan...
-
Csorbi
addikt
válasz MasterDeeJay #86854 üzenetére
Hát....kukában volt, nem?
Vagy ez nem mond semmit...? -
válasz Csorbi #86856 üzenetére
Háát őő volt egy másik mellette (szintén asrock de inteles és ahhoz volt procim, szerencsére nem volt összefésülve a foglalata) az meg köszöni jól van csak az elem volt rossz és bizony rossz elemmel még a power gombra sem reagált. Talán azért dobták ki.
Kukázott hardvereim nagy része kis hibával szokott lenni, nagyrészük pöcc röff és megy.
Emberek nagy része azért dobja ki mert elavult, vagy látszólag rossz és úgyis vesz másikat. Am3 meg 2-3gen intel senkinek nem kell már. Azaz megy eladásra ha jó nyilván aztán lehet valaki tudja használni de rohadt nehéz eladni.
Háztartási gépeim nagy része is kukából való. A mosógép, a hűtő, a kv daráló... Igazából minimális hibával, bátyám meg tudja őket javítani. Fene se vesz százezrekért újat.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz MasterDeeJay #86857 üzenetére
Láttam ilyenekből házi-szervert, NAS-t építeni.
Vannak "kint" fórumok, ahol házi-versenyeik zajlanak, hogy ki tudja kevesebb fogyasztással megcsinálni.Az elején nem is nehéz, alulfeszelik, leveszik a legmagasabb 5-10%-ot a proci frekiből(amikor ott megy a CPU, az adja a fogyasztása 50(+)%-át ), jönnek Windows-os/Linux-os proci-optimalizáló beállítások, progikal, stb...
Na de: utána szoktak jönni a vad dolgok: 1-2W miatt venti-cserék a 25-65$-os Noctua-kra, és hasonlók...Mondjuk még mindig sokkal szimpatikusabb szenvedély, mint a pia, társai...
[ Szerkesztve ]
-
válasz 5leteseN #86859 üzenetére
Még réges régen volt amd alapú szerverem Sempron 140-es alulfeszelve de unlockolva 2 magra, zalman hűtő venti nélkül. Sokáig futott minecraft szerverként is (PH MC szervere). [link]
Elötte egy Dell D500-as volt 8-12w-al ment de ram mennyiség korlátozott.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz MasterDeeJay #86860 üzenetére
Ezeket az alaplapokat nem ismerem. Arra még emlékszem, hogy az alaplapon is minden feleslegest kikapcsoltak: soros-, párhozamos portok, hangkártya, "ilyenek".
Ez pont az általad említett alalplapi fogyasztást veszi vissza, de már nem emlékszem, hogy az Covid előtt nézett "Energiatakarékos NAS" fórumokban mennyi +W-ot írtak erre.
Használták viszont, és L(ow volt) RAM-okat raktak, és-vagy alulfeszelték azt is. DDR3-nál mintha a RAM Watt-ok meglepően sokak tudnának lenni![ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
válasz makszutov.hu #86862 üzenetére
Pár TB torrent pár száz kapcsolatánál hasra esik még a pi4 is, tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Szép napot, Urak!
Adott Asrock Z590 Extreme alaplap.
Hogyan lehet beállítani a BIOS-ban, hogy az alaplap tudjon fogadni/lásson HGST (jelenleg WD) Ultrastar DC HC510 10TB merevlemezt?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Viperator"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
válasz varmi2 #86866 üzenetére
Esetleg érdemes megemlíteni hogy UEFI módban legyen a bios. Néhol szokott gondot okozni ha legacy / CSM be van kapcsolva.
Valamint némely tápon van még a satán 3.3v ami miatt egyes hdd el sem indul. (narancs kábel a szélén vagy 5db kábel ha fekete mind) Megoldás az hogy moddolod a tápkábelt vagy veszel sata Y kábelt amin nincs ilyen ág. (esetleg a hdd-n ragasztod le a 3.3v részt) [link]
További infó https://www.msi.com/faq/3719[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
válasz MasterDeeJay #86868 üzenetére
Az UEFI rendben van. Lehet kell "Molex to SATA" kábel, van a gyári kábelen Molex csatlakozás (lásd lenti kép), ezek szerint ott 5V áram van, igaz?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
-
senior tag
-
Viperator
őstag
Csak egy NVME csücsül. Így rendben van. Este kipróbálom Molex to SATA kábellel.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
mrzed
senior tag
válasz Fox Mulder #86871 üzenetére
Egész pontosan, ha az M2_2-es foglalatban sata típusú m.2 ssd van, akkor kapcsol ki a sata3_1 port.
-
senior tag
-
Viperator
őstag
válasz MasterDeeJay #86870 üzenetére
Működik!
-
arabus
addikt
válasz TechN7ne #86877 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
Ha igen akkor csökken.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz Curtain #86879 üzenetére
Hát mit értesz sima ssd-nek,ha csak sata akkor nincs befolyás,ha nvme akkor látod már leugrik 8-ra.
Van hatás egy jó 10-15% minusz kb.mert mérhető.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
vialli1973
csendes tag
Sziasztok!
Van egy " asus prime b350m-a " alaplapom.
A benne lévő processzor R5 1600X.
GPU: MSI 2060 6Gb
Ram: 16GB
Szeretnék nagyobb processzort beletenni.
Szerintetek maximum mekkora procit érdemes belerakni?
Részben a Win 11 miatt is szeretnék fejleszteni.
Esetleg R5 3600?
Előre is köszi a válaszokat! -
varmi2
nagyúr
válasz vialli1973 #86883 üzenetére
Az simán menne benne.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
p2pp
őstag
válasz arabus #86880 üzenetére
Nekem most nincsen vidikarim és nem is lesz.
Cserébe mindhárom M.2 kihajtja szépen.
Jáccani meg ott az Xbox.
Viszont lesz majd Lap,Proci,Ram csere.
8700G a terv 6000-es 2x8 vagy 2x16 Ramokkal.
Giga Gaming X v Aorus Lappal.
Vidikari meg úgysem lesz csak a 3 db M.2.
De valszeg 1-2 majd cserélek gyorsabbra.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
arabus
addikt
8700g az szerintem egy jó választás NPU-val a fedélzeten plusz egy jó kis IGP.
Giga lapok jók a ddr5 szériához,kislányomnak raktam össze 7500f-el.
Fél éve megy neki hibátlanul egy 7600 vga-val fhd-n használja.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
MZsoltee
veterán
válasz vialli1973 #86883 üzenetére
R5 5600 mehet bele.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben elég lassan bootol a gépem. Több mp eltelik mire megjelenik az alaplap logója, korábban gyorsabb volt. Akksit nem látok a lapon. ASRock B450M Pro4, 4 éve vettem, gyári beállítás. Esetleg Bios frissítés segítene? Látok 2024-es beta és 2022-es sima verziókat. Melyik ajánlott? Jól látom, hogy R5 5600 a legerősebb proci, ami ebbe a lapba bele mehetne? Vagy ez a lap már kuka? Jelenleg R 5 1600 van, win 11 nem támogatja. -
nagyúr
válasz user112 #86889 üzenetére
Sanszosan az lesz az.
Nézd meg Win alatt is, pl. AIDA64-el, CPU-Z-vel.
Ez a verzió már nincs a support listában, korábban is volt ilyenre példa, más gyártóknál is.
Egyéb megkötést nem láttam, ha tényleg a P3.80 van fent, egyből frissítheted az 5.70-re.
BÉTA BIOS-t nem raknék fel elsőre, csak akkor ha tényleg indokolt (a leírásában szereplő dolgok valamelyik szükséges).CPU-Z kép (saját, erről a gépről írok, 5600G van benne):
Ha sikeres a frissítés, a lapod nem fog elindulni az R5 1600-al, szóval amíg nincs meg az új támogatott procid, addig ne frisítsd le.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
GalaHU
őstag
Vettem egy Asus ROG STRIX B650E-F Gaming lapot egy 7800x3D-vel. Tegnap összeraktam, és az indítás után berakott párszor a BIOS-ba (Tudom UEFI), biztonság kedvéért alapra állítottam mindent (vagy 20 éve az első AMDs konfigom) és jól is működött.
Ma gondoltam picit csavarok rajta, ne 4800-on menjenek már a memóriák, meg ilyenek, és jó lenne a ventiket is behangolni, de nem tudok belépni.
Hiába nyomom indításkor a DEL-t, vagy az F1, F2-őt, semmi, csak indul a Win10...
Mi a trükkje?
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Brekkk
senior tag
A CMOS elem állásban is lemerülhet?
Van egy HP 8300-as gépem. Több évet állt a sarokban.
Most próbáltam elindítan. Tettem bele SSD-t, meg egy ATI 4650-et. Szépen el is indult. A win kezett betölteni felismerni a cuccokat benne, de lefagyott közben.
A ventik felpörögtek. Kikapcsoltam.
Utána már bekapcsolni sem lehetett.
Kivettem az elemet onnantól bekapcsolható a gép. De kép nincs. Elemmel be sem kapcsol. A lap beep kódot ad, ha nincs benne RAM, vagy nincs rajta a tápcsati..
Létezhet, hogy kuka az elem, vagy ez más hiba lesz? -
senior tag
Sziasztok!
Van bármi esély arra, hogy egy MSI B350M lapban gond nélkül menjenek a 3600 MHz-es ddr4-es ramok vagy a teteje a 3200MHz?
-
5leteseN
senior tag
válasz Brekkk #86898 üzenetére
Igen. Egyedi elem hiba is lehet, de nekem is volt öreg alapnál, és itt is olvastam ilynenről, nagyon változatos hibákat produkálva. Egy elem-csere után derült ki, nincs egységes tipus-hibája. Ha nem abszolút zárlatos(0 V-os) akkor én "tölteni" is tudtam, mikor épp nem volt másik elem az adott szerelgetős helyen. Kb 2-3 nap, egy hétig bírta egy pár perces "töltés" után, amíg visszamentem egy új elemmel cserélni.
"Töltés" óvatosan, az elem 3V-os, ha lehet elkerülendő!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest