- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisselandras
senior tag
-
imotrepus
aktív tag
válasz kisselandras #71152 üzenetére
A tápkábel, adat kábel, meghajtó biztos, hogy jó?
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
-
MrDerekas
addikt
válasz kisselandras #71152 üzenetére
Egyik sata porton sem? A biosban engedélyezve vannak a portok?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
sz.istván
tag
válasz --HARDCORE-- #71139 üzenetére
A driver a legfrissebb, a játék jelen esetben a 2013-as Tomb Raider, ahol a systemrequirement-nél a telepítés előtt írja a játékhoz elégtelen, 1gb-os vga memóriát, a GPU-Z- ben és minden máshol is a 4gb érzékelve van!
-
Gróf...
aktív tag
Talán ez a legjobb topic a kérdésemhez.:
X570-es lap (MSI prestige creation) van rajta bluetooth és wifi is. Engem e blú része érdekelne. Mégpedig hogy kell-e hozzá külső antenna, használja a wifijét, vagy egyáltalán, hogyan működik technikailag?Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
MrDerekas
addikt
válasz kisselandras #71160 üzenetére
Ha egyik porton sem látszódik a lemez, akkor ez inkább lemezhibának tűnik. Lenne egy hülye kérdésem is, de vezetett már célra. Tápkábel is rá van csatlakozva a lemezre?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Gróf... #71159 üzenetére
Nem néztem a manualt, de általában a wifi/bluetoth kártya helye van kialakítva. Ha integrált is a wifi, akkor is kell antenna. (Legfeljebb valaki hozzáértőbb megcáfol )
-
nagyúr
válasz Gróf... #71159 üzenetére
Üdv !
Erről a lapról van szó ?
Ha igen, a jel fogásához kellenek a felcsavarható külső antennák, amik egyébként a lap tartozékai, ott kell legyen a dobozában. (a WI-FI/BT modul meg installáva van már a takaró elem alatt, egy spéci M2-es slotban.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni, hogy a Gigabyte Aorus X570 (RGB Fusion 2.0-ás) alaplapomhoz milyen LED szalag jó?
Köszi előre is!GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
sz.istván
tag
válasz --HARDCORE-- #71166 üzenetére
Köszi a segítséget, megnézem..., mondjuk már volt olyan gondom, hogy a driver nem volt kompatibilis valamiért, kiderül!!
-
szazbolha
addikt
ÜDV! ASUS Prime A320m-K és rajta egy Realtek HD AUIDO.
Alaplapi hátsó kimeneten (zöld) van hang. Ház előlapon nincs, de az audio bállításokban kiírja hogy Realtek Audio aktív és az előlap a kimenete, érzékeli, de nincs hang
Ha bedugom hátra átvált, előtte kérdezi, mit dugtam rá.
.
Hogy lehet ezt orvosolni? -
Gróf...
aktív tag
Köszönöm. A sors úgy is hozta, hogy feltettem az antennát.
Továbbá egy jótanács. Amikor párosítjuk a blúcucc eszközt a gépházban. (Xbox One) Akkor ne az Xbox kontroller lehetőséget válasszuk, (Utolsó lehetőség) hanem a sima "beviteli eszköz" lehetőséget (első)
Ennyivel tudtam hozzájárulni a mai bölcsességadaghoz.
Köszönöm a tanácsokat!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
trigorin
aktív tag
Talán jó helyen járok a kérdésemmel. Asus Prime H370 alaplapot használok, egy külső USB-s hangkártya van rádugva (Focusrite).
A számítógép olyat csinál, hogy videónézés vagy játék közben néha egyszer csak a hang váratlanul elkezd szakadozni. A szakadások pillanatában az egér is megáll. Aztán ez a szakadozás folytonos lesz. Volt, hogy a komplett gép le is fagyott. Először csak a játék vagy videó nem volt vezérelhető, a többi program még igen, aztán a tálca sem, aztán már a többi program sem, billentyűzetre sem reagált a gép, hard reset kellett.
A másik jelenség ezzel párhuzamosan az volt, hogy irtózatosan hosszú ideig töltött be a Windows, utána már csak pörgött a boot képernyőn a karika, de nem töltött be. Sőt a BIOS hiába ismerte fel egy USB-s sticket mint boot device (gondoltam, végzek egy újratelepítést vagy hibajavítást), bootolni már nem volt hajlandó róla.Végül kivettem a 4 db memória-modulból kettőt (dual-channel párt). Utána már simán betöltött, a Windows. Viszont azóta megint elkezdte ezt a szakadozást, lefagyást, bár ritkábban.
Mi lehet ez? Hardveres hiba? Driveres probléma (bár akkor miért fagy le szép sorban minden perifériás egység)?
-
sz.istván
tag
válasz --HARDCORE-- #71166 üzenetére
Megoldódott, driver-hiba volt!
Köszi!
-
imotrepus
aktív tag
válasz trigorin #71177 üzenetére
Hogy stabilan meg vannak-e ezek a feszültségek ahogy melegszik a táp, hosszabb, intenzívebb használat (pl. HD videó, game) esetén is!
Ha akadozni kezd, lefagy akár a BIOS-ban Monitorozhatod, vagy, ha van Multimeter-rel
az alaplap tápcsatijában óvatosan!
Bár egy 100e táptól ez nagyon csúnya dolog lenne!![ Szerkesztve ]
-
imotrepus
aktív tag
válasz trigorin #71172 üzenetére
Kényes kérdés, de találkoztam már hasonló hiba jelenségekkel amit hűtési problémák okoztak! Konkrétan vastagon állt a por a gépben! Félre ne értsd, lehet a tied patika,
másból is adódhatnak hűtési gondok!
Lehet az is megoldás, ha mindent kiveszel a lapból, aztán vissza, minden csatlakozót
lehúzol aztán vissza! Egy piti felületi ellenállás is szo...thatja a User-t.
Fura, hogy a pár RAM kiemelése helyrehozta pl. a Bootolást[ Szerkesztve ]
-
imotrepus
aktív tag
válasz trigorin #71182 üzenetére
Évekkel ezelőtt olvastam furcsa dolgokat a tápról, alacsony terhelésnél nem járatja a ventit, viszont túl melegszik??!!
HD Sentinel: ha tele van Bad Sector-ral a merevlemezed vagy csökkent a kondíciója 60%-ra, azt a próba versio is tudni fogja![ Szerkesztve ]
-
pszihó
aktív tag
Sziasztok!
GIGABYTE H310M H 2.0
Rá néznétek?! Ugye ez a deszka kezeli az F es procikat? Táblázatban na van az F esek mellett. Bal felül meg írja is az na nem támogatott.
i3 9100 f kerül bele!
Köszönöm[talán igy]
Az f es prociknál az van na bal felül na nem támogatott
[itt] fel se sorolja
[it meg azt irja támogatja]
Népszerű Core i3-9100F kompatibilis alaplapok:Gigabájtos GA-H310M H 2,0 (535)MSI H310M PRO-VDH PLUS (MS-7C09) (480)Asus PRIME H310M-E R2.0 (470)Gigabájt GA-B365M DS3H (459)Asus PRIME H310M-K R2.0 (432)Gigabájtos GA-H310M S2H 2,0 (406)Asrock H310CM-HDV (390)[itt azt irja jó]
csak a saját website irja hogy nem[ Szerkesztve ]
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
abdulka1
őstag
válasz pszihó #71186 üzenetére
Szia!
Ha megnézed az oszlop fejlécét amiben a N/A szerepel(GPU
Frequency), akkor látni fogod, hogy az integrált VGA hiányára utal a rövidítés.Támogatott az a proci, csak a legfrissebb, az F11-es BIOS kell hozzá.
És ne felejts el egy PCIe VGA-t venni mellé.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Gerpast
újonc
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Asus TUF B450M-Pro Gaming alaplapot. Az lenne a kérdésem hogy alapból ez a lap milyen memóriát támogat, illetve egy Kingston HyperX FURY 16GB DDR4 2400MHz (HX424C15FB3/16)-es ramot (vagy egy Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 3200MHz (HX432C16FB3/16) biosfrissités nélkül kezelne ? -
pszihó
aktív tag
Sziasztok [ezen a deszkán van alaplapi vga?]
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
abdulka1
őstag
válasz pszihó #71191 üzenetére
Az Intel processzorok jelölésénél az "F" jelzi az integrált VGA hiányát.
Már néhány éve nincs a lapokra integrált grafikus vezérlő, csak elő vannak készítve a prociba integrált VGA kezelésére. Ezért vannak a lapokon különféle kimenetek erre a célra(DSub, HDMI, DP, DVI).Szóval vagy külön kártyát veszel, vagy "F" jelzés nélküli processzort.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
pszihó
aktív tag
Köszönöm. a forgalmazó oldalán irja, hogy integrált vga. Egy cikket olvasva, amit # varmi2 is irt pont az ellenkezője.
-
varmi2
nagyúr
válasz pszihó #71194 üzenetére
Félre érthető az a kiírás. Integrált vga csak a cpu-ban van, amelyikben van. Ha olyan cpu-t teszel bele, amiben nincs vga, akkor nem fog indulni a géped vga hiányában. Tehát vagy olyan cpu-t veszel bele, ami tartalmaz igp-t, vagy veszel egy videokártyát külön. Más lehetőséged nincs.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
cibus
aktív tag
sziasztok.
van egy asrock fatal1ty z370 gaming k6 lapom.
most költözés miatt úgy alakul, hogy kellene wifi.
ahogy nézem van rajta 2 db wifi adapter vagy mi, de nem értem, hogy oda mi menne bele, mert szerintem az IO shild mögött nincs semmi (van csak én nem látom)
kérdés:
-mit kellene oda, hogy legyen wifim? (egy link lenne a legjobb)
-ha nem így lenne megoldva a wifi, akkor tudtok ajánlani valami olcsóbb pci-slotos wifit? csak egy falat kellene át lőni, szomszéd szoba, nem is nagy net, valami 100as alatti, így a gyors net sem lényeg, csak legyen valami.
köszike -
varmi2
nagyúr
Ha azt akarod használni, akkor ilyen wifi modult kell venned: M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT module + kell még két antenna is. De olcsóbb venni usb-s wifi vevőt vagy esetleg pcie kártyát.
-
cibus
aktív tag
válasz varmi2 #71197 üzenetére
megéri a felárat az m.2? vagy ilyen kis 4-5méter (1fal) távolságnál és lassabb netnél felesleges?
usb/pcie-k jók? igazából azt nem szeretném, hogy a netet eldobálja. de azért azt a cirka 100megás netet tudja (persze, kevesebb, mint vezetékesen, de azért olyan legyen, mint egy 5-10 megás net ) valami konkrét példát usb és pcie-re tudnál? vagy teljesen mindegy? legolcsóbb találat és kész?
köszönöm -
varmi2
nagyúr
Másik topikban ezt ajánlották usb sticnek
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest