- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stadion2
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus p5g41t-m lx lapom gigabites LAN-nal. A problémám az, hogy a windows Mbit-esnek látja, úgy is kezeli és nagyobb sebességet nem is tudok kiszedni belőle (a hálózatban minden gigabites). Van valami ötletetek, hogyan tudnám megoldani, hogy ténylegesen gigabitesként használhassam?
-
Winner_hun
titán
válasz varmi2 #53269 üzenetére
Hello,
I have recieve from ASRock Support a new bios for the 880G Pro3 1.53
It allow to put AMD Piledriver CPU: FX-8300 - FX-8320 - FX-8350
forrás - ezt megtaláltam amikor bios frissítést kerestem mert az 1.4-esnél az egér össze-vissza működött a bios-ban
Most lett rá egy kis időm: 4x4 GB-ból maradt 2x4 GB, így megy 1866-on, szóval a frissen beszerzett memóriák mennek és lesz helyette 2x8 GB 1866-os ram.Ez hivatalos (de "csak" beta) bios, nem lelkes amatőrök által összerakott valami. Egyelőre stabil a rendszer.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
varmi2
nagyúr
válasz Winner_hun #53502 üzenetére
Mindig a gyártó oldala a mérvadó, nem egy 3ik forrás. A gyártó csak fx 81xx támogatott, de az is csak top flow hűtéssel, toronyhűtéssel nem ajánlják. Innentől csak rajtad múlik, hogy mit teszel bele. De ha elfüstöl a lap, nem az asrock hibája. Semmit nem nyersz a magasabb ramokkal. Ehez az 1600Mhz-s is elég.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
törölt tag
válasz Winner_hun #53502 üzenetére
Amellett a fing VRM mellett viszont nem kell meglepődni ha még alap órajelen is throttlingolni fog.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Sziasztok!
Ez lehet lap probléma?Win 10 Pro oprendszer, és az a gondom hogy a gép nem kapcsol ki.
Asus lap, anti surge protector kavarhat be? Pedig már azt is kikapcsoltam. Ilyet csinált win7 alatt is, driverek rendben, újraindításkor van egy szünet ahol teljesen kikapcsol, de ez leállításkor nincs. Főkapcsolót kell lenyomni, de utána a gép elindul magától ha visszakapcsolom a főkapcsolót.
Segítség! SOS!
Viccet félretéve már teljesen tanácstalan vagyok. Bios a legfrisebb."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
semetka
őstag
Valakinek ismerős az a téma hogy a Killer vezérlőnek a programja összeakad a win10-zel, ezért memory leak lesz? Állítólag csak a drivert szabad feltenni , az egész suite-t nem.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
chester91
senior tag
válasz chester91 #53204 üzenetére
Sziasztok!
Nem mostanában volt egy hiba, amit itt is írtam. Még mielőtt bejött volna az UEFI, ciklikusan újraindult a gép. Sikerült tesztelni végre a gépet, és az első próba a táp csere volt. Lám, elindult, működik. Úgyhogy szerencsére nem alaplap hiba volt, és nem is vágott semmit se tönkre a tápom
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
semetka
őstag
válasz prabhu #53509 üzenetére
Sikerült megoldanom a memória szivárgást, unistallálni kellett a killer programját utána simán eszközkezelővel csak a drivert feltenni. Mostmár a nem lapozható memória is 100MB körül van és nem több GB.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
renegat1
tag
Sziasztok!
Ha valakinek van egy ASUS M5A97 R2.0 lapja az megtudná mondani a BIOS verzióját, ha még nem frissítette.
Köszönöm. Kellemes ünnepeket mindenkinek! -
[CS]Blade2
addikt
Asus P8H67-M PRO és i5-2500 esetén mit tudnék tenni, hogy 4x2GB egyoldalas Kingmax ram menjen? 3x2-vel még elindul.
1,5V a memória feszültség, az emelhető, vagy az a cpu-nál is emeli a memóriavezérlőt
-
Nordekk
tag
Sziasztok!
Egy SATA 3 csatival ellátott alaplaphoz használható SATA 2-es HDD? Alaplapot cserélnék, de a HDD-m teljesen jól működik, nem szívesen válnék még meg tőle, viszont amik nekem jók lennének lapok csak SATA3 van rajtuk. -
MaxxDamage
félisten
válasz Nordekk #53516 üzenetére
Szia!
Természetesen!
Sata 3 , 2 , 1 , (azonos csatlakozás , csak sebességbeli különbség van)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok.
Van egy asrock z77 extreme 3 alaplapom.
Eddig fura felállásba volt benne corsair xms3 4+2 ddr3 ram 1600mhz cl9 1.65v.
Tegnap vettem egy kingston hyper x 1600mhz ddr3l kit-et ami ugye csak 1.35v-os.
Kérdésem az lenne okozhat e problémát ha berakom és a régi epp profillal 1.65v-on cl9-en használom a low voltage ramokat ?
Jelenleg csak a low voltage ramok vannak benne, de gondoltam jobb a 14gb mint a 8.[ Szerkesztve ]
-
Reaper76
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni,hogy hol kéne keresnem a hibát a következő dologba.
Adott 1 alaplap (MSI B-75ma-e33) és a vga PCI-e x16 helyett csak x4-en megy benne.
A bios a legujabb. -
Stylerr
addikt
válasz Stylerr #53494 üzenetére
Fejlemény: Procit alaplapot kicseréltük, és 1 napig ment is a gép, de ismét újraindult. Viszont most be se kapcsolt, csak 3. indításra, addig csak búgott, a speaker se pittyegett semmit. Tehát akkor amit eddig tudunk, hogy a Proci, Alaplap, Ram tuti jó. Kártya vagy Táp lehet a rossz.
-
Wizard!
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával küszködöm már napok óta, hogy hang csak a HDMI-n keresztül jön! HMDI-vel van összekötve a videókártya a TV-re és csak a TV hangszórójából kapok hangot!
Alaplap: ASRock 970 Extreme4
Videókártya: ASUS RX470 STRIX OC 4GBFeltelepítettem a napokban a legújabb videókártya driver-t és azóta jelentkezett ez a probléma, azelőtt semmi ilyesmi nem volt, tökéletesen működött minden!
Azóta szinte már minden lehetőséget kipróbáltam, de semmi nem vált be:
1. Újratelepítettem a rendszert (Windows 10 64bit)
- Már rögtön az újratelepítés után sem volt hang, pedig a Windows 10 idáig illesztőprogramok nélkül is egyből adott hangot.
- Ezen csodálkoztam is, mert úgy gondoltam hogy a VGA driver kavart valamit be, de akkor újratelepítés után jónak kellett volna lennie!2. Ezután feltelepítettem az alaplapi hangkártyához tartozó legfrissebb REALTEK illesztőprogramot, de ez sem hozott várt eredményt sajnos.
3. Feltelepítettem a legfrissebb VGA illesztőprogramot, ekkor már jött is a hang a TV-ből!
4. Frissítettem a BIOS-t majd visszaállítottam az alapértékekre, és bekapcsoltam az alaplapi hangkártyát, de ezek után is csak a HDMI-n keresztül jött a hang a TV-ből!
5. A lejátszóeszközöknél a Hangszórókat beállítottam alapértelmezett eszközökre, és újraindítottam a gépet, de így sem hozott változást, továbbra is a TV-ből jött a hang!
6. Számítógép indításkor kihúztam a HDMI-t, majd miután betöltött a rendszer akkor dugtam be, hátha így a gép az alaplapi hangkártyát veszi előbbre, de nem, ezek után is csak a TV-ből jött a hang!
Próbáltam több hangszóróval, de nem a hangszórókkal van a probléma, sőt ha Fejhallghatót dugok be, azon se jön hang! Próbáltam az előlapi bemeneten is, ott sem jön hang.
A Windows érzékeli, hogyha eszközt csatlakoztatok, és azt is érzékeli hogyha kihúzom, de hangot nem ad.
Lefuttattam a hibaelhárítási varázslót is, ez annyit csinált, hogy több illesztőprogramot tesztelt, hogy hátha valamelyikkel jó lesz, kipróbált vagy 3mat de egyikkel sem lett jó, így visszaállította az alapértelmezettre.
Van esetleg valami amit még nem próbáltam? Valami ötlet esetleg? Én ilyennel még nem találkoztam..
Köszönöm szépen is előre a segítséget, ha rossz topikba írtam akkor elnézést kérek, nem vagyok jártas az itteni fórumozásban!
"A megbízható embert még ellensége is tiszteli, mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél..."
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Skeleton01 #53521 üzenetére
Nekem nem tudsz segíteni, hogy Asus P8H67-M PRO és i5-2500 esetén mit állíthatok, hogy 4db modul menjen? Auto-n van minden. Szerintem 1,5-et kapnak a ramok.
(C2D-nél nekem 1,9V-on megy 4db 2 oldalas 800-as 533-on CL5-ben. 2,1V-on ment régebben 800 körül. 1,8 helyett 1,9 kell, hogy elinduljon 4 modullal).A Sandy-s gépnél is adhatok a ramoknak? (A C2D-nél az NB-nek is kellett adni többet, aztán egyszer elszállt már 2 kondi a lapon, azóta van 1,9-en.)
4db egyoldalas Kingmax, de 2 egyforma van, aztán kapott egy 3.-at, itt már játszani kellett, hogy nem volt mindegy, hogy milyen sorrendben hova van berakta, amíg egyszer el nem indult vele. Most pedig használtan egy 4. fajtát kapna, de korban abból az időkből való.
-
dokee78
félisten
Miért nem működik a hangszóró és gépre kötött fejhallgató egyszerre?
Vagy egyik van bedugva vagy a másik.
Egyszerre sehogy nem megy.Sem anyám gépén Windows 7-el,sem az enyémen Windows 10.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Skeleton01 #53521 üzenetére
Kipróbáltam a low voltage ramnak nincs jedec 1.5v profilja így a 2 együtt be se kapcsol.
Szóval marad a 8gb, a célnak megfelelt a bővítésem a +2gb ram dobott annyit, hogy nfs15 alatt nem tűnik el a map és nincs fps droppom bf1-be. -
Locutus
veterán
Üdv!
Minap le kellett kapcsolnom egy kicsit a gépet (közelgő áramszünet miatt, amúgy nem szoktam), és ezután nem akart újra elindulni. Egyszerűen totál megfagy a boot logo közben, numlockra se reagál, csak reset. Az alaplap szerint 9C hiba, ami "USB Detect"-re hivatkozik. Némi próbálkozás után, az USB-s M$ webkamerát kihúzva simán indult a gép, azóta is megy tökéletesen.
Szerintetek merjem még valamibe bedugni ezt a kamerát? Milyen jellegű USB hiba válthat ki ilyen mértékű "önvédelmi reakciót" az alaplapból?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Skeleton01
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #53523 üzenetére
1.65V fölé ne menj semmiképp Sandy konfigban, és inkább azonos ram típusokat próbálj beszerezni, 3 különböző órajelű / időzítésű modul sok neki. Esetleg ha a lap támogatja az XMP profilt, megpróbálja őket közös nevezőre hozni, de nem garancia a sikerre az sem.
ADAM1337: Akkor sajnos nem fognak menni együtt.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Skeleton01 #53527 üzenetére
Még szórakozhatnék, hogy a nagyobb feszeset belökni, de nem tartom jó megoldásnak.
Hogy azzal indítani belazítani, és úgy be a low voltosokat. -
spidersoft
senior tag
Üdv!
Van egy számomra megfoghatatlannak tűnő hiba. Azért megfoghatatlan, mert csak ritkán jelentkezik, 20-30 indításonként egyszer. A dolog független attól, hogy a gép az indítása előtt áram alatt volt-e, vagy nem (tehát valószínűleg nem pufferkondenzátor hiba), viszont "meleg" újraindítás után (tehát ha előtte már ment legalább pár percet a gép) még egyszer sem jelentkezett, csak ha állt a gép előtte. Három hiba szokott jelentkezni:
- a leggyakoribb, hogy nem jut túl a gép a BIOS-on, kiírja a "system found unauthorized changes" kezdetű üzenetet, ahonnan semmivel nem lehet továbbtuszkolni, csak resettel (erről az üzenetről annyit ír a net, hogy windows update csinálja -- erre a windózra még egyetlen frissítés sem lett feltéve, és nem is állandó hiba, mint ahogy az érintett oldalakon írják, hanem csak néha jelentkezik)
- közepesen gyakori, hogy a windows kezd betölteni, majd széttörik a kép, becsíkozódik és megmered (mintha vram hiba lenne)
- manapság legritkább, de régebben csak ez jelentkezett: betölt minden, de már boot alatt egyes programok crashelnek, böngészőt indítva az is kilép (mintha ram hiba lenne)A három közül bármelyik is van, reset gomb után, vagy ha él a windows, akkor újraindítás után minden tökéletes, a gép (látszólag) nem hibázik, nem fagy semmi le, kitömörítésnél, telepítésnél nincs CRC hiba, másolásnál/visszaellenőrzésnél sincs hiba akár napokon keresztül sem. Ha memtestet futtatok, akkor az sem talál hibát (2-3 passt szoktam hagyni neki).
A #1 gép csinálja.
Aggódjak, vagy ez miez?
-
MrDerekas
addikt
válasz Wizard! #53522 üzenetére
Melyik hangeszköz van engedélyezve? (Tálca - hangszóró ikon - jobb klikk - Lejátszóeszközök.. és itt van opciód: hdmi, spdif, hangszórók, stb..)
(#53524) dokee78 Mert hardveres magszakítású, vagy mert nincs jól beállítva. A másik problémádra: Valószínűleg azon a lapon és porton, összegyűjti a zajokat, vagy szimplán csak zajosodik.
(#53526) Locutus Kétesélyes. Lehet másik konfigban semmi gondot nem okozna. Műszeres vizsgálat nélkül nehéz ezt így kijelenteni, hogy jó/nemjó.
(#53529) spidersoft Ez lehet melegedésre elmúló processzor láb illeszkedési/kontakt hiba is. A vrm hiba is jelen van. Valószínűleg többlépcsős/változós a hiba. Én a helyedben frissítenék bios-t, és felraknám az összes frissítést. (Bár a rendszer frissítések nem nagyon kavarnak be a bios-nál és környékén. Rendszerfelállás utáni hibáknál már lehet szerepük.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
törölt tag
[Asrock n68-s]
sziasztok, gyors segítségre lenne szükségem, adott egy a fenti Asrock n68-s (tudom ősrégi alaplapos) PC. Nos beköttetnénk az 1000 mbits-os nettet mert ez az akciós szóval az PC alaplapja szerint ha jól látom csak 10/100 mbits-es hálókártyás vagy max sebességes? ha vennék bele egy gigabites hálókártyát, akkor ki tudnám használni a net sávszélességét? vagy elfelejthetem az 1000-es netet ezzel a számítógép alaplappal?[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
-
Wizard!
csendes tag
válasz MrDerekas #53530 üzenetére
Hiába engedélyezem a lejátszóeszközöknél akkor sem szólal meg, de ezt le is írtam!
"A megbízható embert még ellensége is tiszteli, mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél..."
-
kavics325i
őstag
Sziasztok
Valaki mondta nekem, hogy egy BIOS frissítéssel ebbe a lapbabele lehetne rakni gond nélkül az FX 8350 - et is. Jelenleg 1100T van benne. Lenne értékelhető különbség ha ide fejlesztenék.
Illetve a ram 1600MHz - en vagy esetleg magasabban is tud futni? Mert ramot kell vennem és nem tudom milyet. 2100 körülieket néztem. Nem gond ha nem futja ki magát[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
varmi2
nagyúr
válasz kavics325i #53541 üzenetére
A lap cpu támogatási listája szerint, amit te is meg tudtál volna nézni, fx 8150 a max, ami belmegy. De már nem éri meg ebbe a platformba pénzt ölni. Vagy intelre váltol, vagy vársz még egy kicsit, és amd am4 píatformba invesztálsz.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kavics325i
őstag
válasz varmi2 #53542 üzenetére
Néztem, csak számomra nem volt egyértelmű, mert nem is látom át a processzor típusokat.
Épp ez volt a kérdésem lényege, hogy olyanoktól kérdezzek akik napi szinten képben vannak. Az 1100T megjelenése óta nem foglalkoztam semmi hardver kérdéssel.
Köszönöm szépen a kielégítő választ" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Irvkhf
aktív tag
GA-945GCM-S2C alaplap támogat Core 2 Quad processzort? Azért kérdezem mert az adatlapján nem írja csak a Core 2 Duo processzor támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz Irvkhf #53546 üzenetére
Érdekes azért, hogy a listában ott van, viszont N/A van mellette, tehát nem támogatott. Ilyet nem sok helyen csinálnak. Lehet tervben volt, de a legfrissebb bios is béta, 2010 óta, szóval már új bios nem lesz hozzá.
Esetleg mókolt bios-sal működhet (a microcode-ot belerakják), de elég kérdéses a dolog.
-
prabhu
senior tag
válasz dokee78 #53548 üzenetére
Az a gond azzal amit akarsz, hogy két eszköz csak mókolással lehet egyszerre lejátszó. Egyrészt ugye van az alapértelmezett, másrészt az alapértelmezett kommunikációs eszköz a hangoknál. Ha sima jack lenne mindkettő, akkor elosztóval mehetne vagy elől-hátul bedugva és előlapi érzékelés letiltva (Realtek). Nálad viszont usb+jack kombó kellene. Esetleg [ezt] próbáld meg (youtube-os tutorial).
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest