-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy HP DC7700 CMT-m. BIOS-t akarok frissíteni rajta a mikrokódok miatt hogy az E7600-at is megegye, mert most egy 2007-es BIOS van rajta ami egy v01.10-es verziószámú.
Leszedtem a HP oldaláról ezt: [link]
Kicsomagoltam és hogyan is kéne tovább?
Egyszer kellett még frissítenem ilyen régebbi gépen BIOS-t (mert a modernebbeken mehet Win alól is persze figyelmesen).
Ha jól vettem ki a dolgot DOS kell hozzá. Hogy tudom a pendrive-ot úgy megcsinálni hogy a DOS rajta legyen és a BIOS is? Mert mint említettem egyszer csináltam azt is pár éve már.
Smoke some weed nigga!
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #54551 üzenetére
Ebben a csomagban nincs BIOS. A flasher valóban DOS-os, lehet floppys vagy CD-s DOS, de lehet pendrive FREEDOS is. Nem tudom a kompatibilitást pontosan, pre 2004 gépeken DOS7-tel dolgoztam (Win95 floppy vagy W98 floppy), 2013-as laposon meg USB-s freedos-szal frissítettem, vagy állítottam a WD fejparkolást.
Arra most nincs időm, hogy kikeressem a BIOS-t, bocs, mert fekszek.
-
soldi3r
veterán
Jo reggelt!
Van nekem egy Dell Optiplex 780-as gepem, aminel szeretnek alaplapot "tuningolni". Ez konkretan egy cserebol allna. Egy ASUS P5B Deluxe lapot szeretnek valamikor majd beletenni. Mennyire lesz plug&play a muvelet?E30 (oo=[][]=oo)
-
Laccoss
addikt
-
zsolt200
tag
Hali. Anno vettem egy Msi B250 PC matet még 19 ezerért, de szar volt és visszaküldtem. Most jutottak el az iponnál addig hogy azt mondják nem tudják se javítani, se cserélni, de vehetek mást az árából. A helyzet hogy ugyan az a lap van 29 ezerért náluk most. Érdemes azt meg vennem, vagy olyan árban van ami jobban megéri? Egy i7 6700k-hoz kéne. Előre is köszi
http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz quailstorm #54552 üzenetére
Akkor ez lenne a friss bios? [link]
A gond az hogy ha nem frissítem fel akkor nem fog benne menni az E7600.
Smoke some weed nigga!
-
renegat1
tag
válasz Wiz Khalifa #54556 üzenetére
Szia!
Ezt nézd meg: [link] -
Wiz Khalifa
veterán
válasz renegat1 #54557 üzenetére
De a DC7700-ba nem így működik. Ott leszedem az exe-t oké. De cseszhetem. Mert nincs se installáló benne semmi. És a BIOS-ba hiába nyomom meg hogy UPDATE BIOS ROM vagy mit, kiírja hogy vigyázat, bla-bla-bla, F10-et nyomok hogy oké és ennyi. Nem csinál semmit. Nem találja meg a penyón se semmi...
Smoke some weed nigga!
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #54556 üzenetére
Még mindig nem nyert, az csak egy mikrokód integrátor.
Leginkább írd ki egy újraírható CD-re és onnan tedd fel a saját upgraderével, a Windowsos nem ajánlott a DOS-os meg macerásabb.
Aztán ha ez nem elég, akkor kell a másik, de az időben korábbi, ennek tartalmaznia kéne.Azóta találtam még ezt meg olvasgattam.
Én ebből kiszállok, ez egy okádék, egy használhatatlan kupac szar. Ha az enyém lenne valahogy megoldanám (vagy kibrickelném ), de ez a nyomonkövethetetlen hányás nem érdekel. Consumer alaplapoknál ez milliószor egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz quailstorm #54559 üzenetére
1.16 is van, de nincs benne új mikrokód.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz quailstorm #54560 üzenetére
Amióta a mikrokódot frissítettem (az utolsó linkem) azóta kikapcsolás helyett mindig újraindul a gép...
Szal csapatom fel akkor a BIOS-t is hátha megjavul.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Feltettem ezt: [link]
Ugyan úgy újraindul kikapcsoláskor... Feltettem az 1.16-ot, akkor is...
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #54562 üzenetére
Csodálatos...
Másik proci megy legalább, vagy még nincs meg? -
Wiz Khalifa
veterán
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #54565 üzenetére
Downgrade meg brickelheti. Fogalmam sincs mit kéne csinálni.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz quailstorm #54566 üzenetére
No. Megpróbáltam a gyárora amivel hozzám került downgradeelni (1.10) arra az egész bios összeomlott. Gyakorlatilag lenullázódott. Így Recovery-ből megpróbáltam feltenni de a 1.16-on kívül semmi sem ment fel. Az felment és így már kikapcsolás után nem indul újra be.
E5400-at belepróbáltam arra azt írja hogy Microcode update error. Vajon akkor az E7500-E7600 menni fog? Nem nagy tétel ha megveszem de jó lenne tudni inkább.
Smoke some weed nigga!
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #54567 üzenetére
Kizárt dolog szinte ezek után hogy normálisan menne. Talán a hibaüzenettel. Erre már nem költenék, amúgy is régi. Mondtam hogy nem szabad downgradelni mert ez lesz.
Olvastam sok helyen a szopást a microcode-dal de megoldást sehol nem láttam. -
z123456789
addikt
válasz MrDerekas #54532 üzenetére
Szia!
Sajna vagy rossz menüt választottam, vagy mégsem jó ez a megoldás. Esetleg még van valami egyéb meghatározó dolog. Ha tudnál a másik topicban segíteni (mivel ez nem alaplapi probléma ezek szerint), megköszönném. Egy másik kollega is már rajta van az ügyön, de akkor egy helyre koncentrálnám a megoldást, illetve nem szemetelnék ide.
Katt![ Szerkesztve ]
-
renegat1
tag
válasz Wiz Khalifa #54567 üzenetére
Szia!
Ezt találtam még:
Maximun CPU (2 cores) Support for HP DC7700: Core2 Duo E7600 (2009)
Maximun CPU (4 cores) Support for HP DC7700: Core2 Quad Q6600 2007)HP COMPAQ DC7700 CONVERTIBLE MINITOWER. THEN YOU HAVE TO USE "RUFUS" TO MAKE A USB BIOS. RESTART THE PC, SELECT BOOTMENU, THEN USE MS DOS COMANDS TO RUN THE BIOS
THE SAME THING DO IT FOR MICROCODE . FIND WITH GOOGLE "SP51243" DON'T RUN IT!!!! OPEN WITH WIN RAR SELEC DOS FOLDER. COPY ON USB ,RESTART PC , BOOTMENU , SELECT BOOT USB , JUST TIPE FLASHBIN.EXE (MICROCODE UPDATE)
Bocs a csupa nagybetűért, copy paste volt. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz quailstorm #54568 üzenetére
Mind1. Marad az E6320-al. Amire kell arra így is megfelel.
És legalább megmenthető volt.
Köszi a tanácsokat, infókat.
(#54570) renegat1:
Jól hangzhat de nem tudom. Lehet megnézem, max kuka a lap így is amennyiért vettem max kiárulom az alkatrészeket és pénzemnél vagyok.[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Oliver2017
újonc
Sziasztok! Szereztem ma egy ősrégi gépet mert régi játékokkal támad kedvem játszani amiket már nem tudok életre kelteni Windows 10-alatt. Egy ASUS A7N266-VM típusú alaplap van a gépbe és szeretném előhozni a Boot menüt de nem tudom hogy melyik billentyűzet kel, esetleg ha valaki tudja az írja meg légyszíves.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Oliver2017 #54572 üzenetére
Delete.
Itt egy manual. -
tknof1871
őstag
Üdv! MSI B150M MORTAR. A DVD-ről a drivereket telepítettem. Az Other Driver kategória elemeit is de elbizonytalanodtam. Érdemes volt telepíteni? 3 driverről van szó: Intel Serial IO Drivers; Intel AMT Drivers; Intel Small Business Advantage (EULA-t még nem fogadtam el).
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
BLINT_PC
csendes tag
Üdv!
Friss budget gépet építettem,
a probléma:
MSI B250M Pro VD alaplap, G4400 proci, 2x4GB Hyperx 2400Mhz (2133on fut proci miatt)
Perpill IGP-vel használom.
A lap 1.0-ás BIOS-sal jött, Win 10 telepítés után win alól felkerült az 1.30-as BIOS.
Az 1.0-val szépen működött a Intel Speed Step (?), a feladatkezelőben is látszott ahogy ugrál a sebességek között (3.28GHZ és durván 1.5 között) , miután megkapta az 1.3-as BIOS, folyamatosan 3.28Ghz-en üzemel.BIOS mindkét esetben be lett állítva, de Speed Step engedélyezve van természetesen, próbáltam Default beállításokon is.
Mi lehet a hiba?
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e nem igazán tudtam hová tenni a kérdésem, a legtöbb mai alaplapon van HDMI csatlakozó. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy 1.4b és egy 2.0-ás HDMI csatlakozó hardveresen is eltér egymástól, vagy ez a foglalatba helyett proci IGP-jének tudásától függ?
Bocsi ha rossz helyre találtam be és/vagy nagyon nagy marhaságot kérdeztem.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
-FLY->
őstag
válasz BLINT_PC #54575 üzenetére
Lehet az is, hogy nem sikerült a flash tökéletesen. Biosból újra próbáld meg, pendrive-ról. Eztán mindent hagyjál alapon, működnie kell a speed step-nek. Ugye xmp véletlenül sincs bekapcsolva? Egy gigával szívtam meg hasonlóan, 8-40 lett volna a szorzó, xmp-vel ez 16-36 lett, óriási bug.
Ha sehogy sem, akkor egyel régebbit kellene vissza rakni, vagy addig lépkedni visszafelé még nem lesz jó, de csak biosból frissíts![ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy MSI B 150M Mortar alaplapom novemberben lett a gépbe téve.
Szépen jól is működött az alaplap csere után semmit nem telepítettem nem cseréltem drivert sem (Giga 1150 alaplap volt előzőleg).
Most a hét elején úgy adódott hogy Win7 helyett (ez volt fent) feltettem a Win10-et és a hozzá szükséges drivert (chipset, WIFI stick, USB 3) viszont azóta szívok a géppel mert ledobálja az internetet (térerő jelben szárga felkiáltójel, korlátozott hozzáféréssel) valamikor van valamikor nincs internet kapcsolat. Ha van akkor nagyon lassan tölti be az oldalakat már ha betölti.
Bios resettel is próbálkoztam, legfrissebb bios van fent. Win7-el és Win10-el is ezt csinálja.
Segítsetek!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
hoffman187
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem a következőkben.
Alaplap asus p8z77-v le
Memória: KINGSTON 8192MB(2x4GB) HyperX Predator DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T2K2/8XCPU hűtőt cseréltem a gépemben és a memóriákat is kivettem a folyamat során. Miután mindent visszaszereltem(pontosan ugyanúgy, ahogy volt) nem bootolt a gép (pittyegésig, biosig sem jut, a memória piros ledje világít az alaplapon. MEM OK gomb megnyomása nem segít.
Ha kiveszem dimm b2 -ből a memóriát akkor működik(tehát csak az a2 -ben marad), Ha csak egy modul van benn az a2 -ben akkor mindkét modullal megy, külön külön(tehát a moduloknak nem lehet baja). Együtt semmilyen kombinációban nem működik.
Nem tervezek alaplapot cserélni ha nem fontos, valami ötlet mi történhetett, vagy amit megpróbálhatok (az a1-b1 kombó nem jöhet szóba mert nem fér a hűtőtől). Lehet hogy a tönkretettem a foglalatot egy ki be tétellel? Olyan mintha a dual memóriával lenne gondja valamiért.
Az ötletekért előre is köszi.Üdv
Hoffman -
IstvánLászló
senior tag
válasz hoffman187 #54580 üzenetére
A proci foaglaltot ellenőrizzed is le, gépedet a konnektorból is kihúzód és a CPU hűtőt nagyon óvatosan vedd is le.
A CPU-foglatnak a lábait nézzed is meg hogy nem görbültek a lábai jó megvilágítás mellet.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
batman.
senior tag
válasz hoffman187 #54580 üzenetére
Hali!
Elképzelhető, hogy a hűtőről egy aprócska darab megszáradt paszta hullott a dim slotba.
Áramtalanítani, és a többi slotban legyen ram.
Kompresszorral, vagy palackos levegővel kellene kifújni (porszívó kizárva). Ha már bele lett passzírozva, akkor esetleg(ésszel) egy sebbenzines fülpucoló még segíthet.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
hoffman187
csendes tag
válasz batman. #54582 üzenetére
Sziasztok!
Megpróbálom a javaslatokat, mondjuk a fórumokat olvasgatva nem én vagyok az első hasonló problémával az adott alaplapnál.
Még egy kérdés arra az esetre ha nem segítenek a fentiek, amennyiben egy 8 GB-os modult használok egy slotban a két 4 GB os helyett, az jelent különbséget?
Üdv
Hoffman -
LordPorcio
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlották, hogy tegyem fel itt is a kérdésmet, lehet tudtok segíteni. Adott az alábbi konfiguráció mely főleg munkára lett vásárolva még tavaly:
Alaplap: GIGABYTE GA-X99-UD3 - F22
CPU: INTEL Core i7-6800K 3.40GHz
CPU Hűtő: COOLERMASTER Hyper 212X
Memória: 2x HyperX 16GB Fury DDR4 2666MHz CL15 KIT
GPU: GIGABYTE GAMING-6GD GTX1060 6GB
SSD: SAMSUNG 500GB 750 EVO
HDD: TOSHIBA Desktop 3TB 7200rpm 64MB
PSU: FSP Hyper M 600
Monitor: LG 27MP58VQ-PA problémám a következő lenne:
Mostanában játszani is szoktam rajta (siege, division) és azt vettem észre, hogy a játékok nem futnak olyan jól mint ahogy azt másoknál láttam hasonló konfigal, nálam olyan 50-60% van meg csak. Utána jártam a témának és találtam egy olyan jelenséget, hogy Thermal Throtling, és be is állítottam a videókártyámon, hogy a power és temperature limit magasabb legyen, illetve emeltem a ventilátoron is. Terhelés alatt nem is meg 56-60 fok fölé. Ezek után a játékok teljesítménye megugrott de úgy kb. 10-15percig, utána visszaesik megint a régi teljesítményre, valamint 3 másodpercenként egy pillanatra alig észrevehetően megakad a kép is. Az nvidia vezérlőpult és a windows is teljesítménycentrikusra van még állítva.Találkoztatok már ilyen problémával?
Psn név: LordPorcio
-
quailstorm
nagyúr
válasz LordPorcio #54584 üzenetére
AIDA64 stress tesztnél mutass nekünk hőmérsékletet meg throttlingot. De ebből lehet hogy CPU delid lesz.
-
LordPorcio
csendes tag
-
IstvánLászló
senior tag
-
quailstorm
nagyúr
válasz LordPorcio #54587 üzenetére
Az biztos, hogy hűtés van, throttling meg nincs. Hirtelen több ötletem nincs. Remélem más majd okosabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
X@b3e
addikt
válasz IstvánLászló #54588 üzenetére
Mivel a chipset mellett van, igy akkor a chipset stabil órajelét generálhatja? Vagy az elhelyezkedésböl még ez nem következik?
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
IstvánLászló
senior tag
A lényeg ez igen,"elhelyezkedésböl még ez nem következik?", mert az alaplapok többrétegű nyáklemezekből állnak és ennek az alkatrészbekötése is gyártófüggő.
Az esetedben lehet hogy,"chipset stabil órajelét generálhatja?", de a belső pontos időt mérő órának is lehetséges hogy annak a szinkronjelét állítja elő.
A lényege ennyi és mást is mondani nem is tudok.
A kérdésem ez miért is érdekel?[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
X@b3e
addikt
válasz IstvánLászló #54591 üzenetére
A kérdésem az, h ennek az alkatrésznek a hibája mit okozhat..
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
IstvánLászló
senior tag
-
-
LordPorcio
csendes tag
válasz quailstorm #54589 üzenetére
Megoldódott a probléma közben, a gtx1060-as topikban javasolták, hogy futtassak mailware, spyware programokat mert az is okozhatja és tényleg az volt, azóta hibátlanul megy a konfig.
Psn név: LordPorcio
-
quailstorm
nagyúr
válasz LordPorcio #54595 üzenetére
Sajnálom akkor hogy nem lőttem el, mert gondoltam rá. Vannak ravaszul megbújó programok, amik botnethálózatban ingyen használják a fertőzött gépek erőforrásait felhős számításokra. Ezek szerint te is benyeltél egy ilyet.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok de nem tudom hová forduljak a problémámmal.
Adott egy MSI B 150M Mortar alaplap ami egy Tp-Link TL-WN821N eszközzel kapcsolódik a Wifis routerhez.
Az alaplapot novemberben vettem egy Giga DDR3-as helyére ment.
Akkor nem telepítettem újra a gépet csak a drivereket cseréltem le. Müködött jól minden. Viszont most megérett a Win újra telepítése és ha már újra teszem akkor a Win7-et lecserélem Win10-re.
Na ekkor jöttek a gondok.
Hiába telepítem a Win7-et vagy Win10-et ledobálja az internetet vagy nem csatlakozik de a térerő jelben is néha megjelenik a sárga felkiáltójel.
Friss telepítés után Wifi driver fel újraindítás és nincs net.
Biosz is alapra állítottam már Wint is sokszor feltettem de nem jó.
Amikor éppen működik akkor nagyon lassú vagy be sem tölt.
Esetleg valakinek ötlete?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
"ASUS Maximus Gene V" alaplapnál ha nem használom az IGP-t akkor is telepíteni kell az "Intel Graphics Accelerator Driver"-t?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Asrock G31M-S R2.0 alaplapom.
Egy C2D E6750 1333MHz FSB-s procit (100% ,hogy jó) akartam belerakni de nem akar működni.
Előtte FSB533-an volt egy Celeron D 347 procival, szóval jumpereket átraktam "others"-re de semmi reakció.
BIOS csutkára felfrissítve ha pedig visszarakom a cerkát és FSB533-at akkor megint működik.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest