- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
taboros
tag
válasz Calogero #8701 üzenetére
A linkelt eszköz arra van, hogy állandó (gyújtáskapcsolás által nem kapcsolt) bekötés esetén ne engedje "leszívni" az akkut. Nekem is ilyen van, erre jó. De arra nem, hogy a gyújtás függvényében az eszközt ki/be kapcsolja.
Ő viszont arra kérdezett, hogy hogyan tudná megoldani, hogy a kamera csak akkor kapjon tápot, amikor a gyújtás rajta van, mivel szivargyújtója gyújtástól függetlenül állandó tápot kap.
Nálad vsz. linkelt eszköz olyan tápra van kötve, ami eleve gyújtásfüggő. A cél (ha ez volt) elérve, de ez szerintem ágyúval verébre eset. Ezt egy sima 150 Ft-os lengő szivargyújtó aljzattal is elérted volna.
Tehát, amit te javasolsz, az nem hatékony (magyarul drága) megoldás.
-
balika21
tag
válasz Winner_hun #8601 üzenetére
Szia.
Függhet a memória kártyától, vagy a kamera firmware-től? Sikerült visszaraknod valami régebbi verziót? -
zolko74
tag
-
GBRDVD
tag
zolko74: Ez az előző videó nagyon jó!
YI-sekhez lenne kérdésem. Sajnos több problémám is van az újonnan vásárolt készülékkel:
#1: Az akkumulátor használhatatlan, kb. 10 mp után lekapcsol a készülék. Full töltöttség esetén ha lehúzom a töltőről, a 3 rovátkás elem töltöttség jelző rögtön lemegy 2-re, majd 1-re, majd kikapcsol. Valaki tapasztalt ilyet? Nektek mennyit bír, illetve mennyit kellene, hogy bírjon az akksi?
#2: Aztán a másik gondom, hogy akadozik a Kingston 32 GB-os microSDHC class 10-es kártyával. Megy-megy, majd néhány nagyobb videó után már akadozik, újraindul, olvashatatlan fájlokat gyárt, stb. A Kingston szerintem egy jó márka, létezik, hogy class 10-en belül is vannak jobbak/kevésbé jobbak?
#3: Nem megy a szivargyújtós töltő. Egy másik, de szintén 5V/1A-es töltővel tudtam csak a készüléket kipróbálni. Mivel az akksi egy nagy nulla, ha nincs ilyen plusz töltő a kocsimban, ki sem tudtam volna próbálni.
Ezek így egyenként is mind garanciális problémák, összességében pedig pláne. Ugye jól gondolom?
-
sambenez
Topikgazda
Az akksinak nem is kell többet bírnia. Az csak arra van, ha levetted a gyújtást még lezárja a fájlt. Nincs is értelme tovább működnie.
Próbáld ki másik kártyával a kingston nem egy világverő márka. Samsung vagy Transcend amit javaslok.
A szivargyújtótöltő lehet hibás, de az is lehet nem éri el az alsó érintkezőt a foglalatban.(#8708) Winner_hun Hol olvastad ezt a 10 percet?
[ Szerkesztve ]
-
GBRDVD
tag
Köszönöm a válaszokat, pedig én mindig is azt hittem, hogy ha DVD, akkor Verbatim, ha kártya, akkor Kingston. Valószínű ez lehet a baj:
A Kingston csomagolásán itt a 45MB/s[R] a max. olvasási sebességet jelentheti?
A 10 perc is röhej, de hogy nálam ez vadi új készüléknél 1 perc sincs... Én hülye arra gondoltam, ha már lítium-ionos, ezért teljes töltöttség esetén menet közben ki tudom húzni, tudok egy kis telefont vagy akármit tölteni helyette a szivargyújtóról, majd visszadugni a kamerát. Vagy GoPro szerűen fényképezgetni, videózni a kocsi körül. De így... Amúgy zolko74 videójában itt a 10 perces válasz:
Szivargyújtótöltő... Szerintem is az lesz, hogy valószínűleg nem éri el az alsó rugós érintkező pöcök a szivargyújtó foglalat alját. De miért nem éri el, könyörgöm?!
Nincs best buy, 2017-ben sem. Közel sem. Úgy érzem, hogy játékkamerát vettem. Lehet, hogy veszek egy Viofo A119S-t...
-
sambenez
Topikgazda
Vedd ki a kocsiból és kikapcsolva töltsd fel. Amikor elaludt a piros led akkor van teljesen feltöltve.
Utána nézd meg mennyit megy. Én most töltöttem fel teljesen, holnap beírom mennyit ment.De azt tudnod kell ez nem egy akció kamera, 240mAh-s akksija van. Ha kocsin kívül is akarsz kamerázni vagy fotózni akkor vegyél egy akció kamerát, és használd azt dashcamnak is.
-
GBRDVD
tag
válasz sambenez #8712 üzenetére
Első használatbavétel előtt kikapcsolva töltöttem a Lenovo telefonom hálózati 5V/700mA USB töltőjével 1 éjszakát. Utána produkálta az 1 percet. Majd kocsiban rátöltve már 1 perc sincs. Igen, értem én, nyilván nem egy akciókamera. Most felteszem töltőre megint éjjelre, hátha.
-
Csápájev
őstag
A118c rögzítő matricáját szeretném eltávolítani és újat rendelni.
Eltávolításhoz ez a legjobb módszer?
Hol tudok hozzá még tartalékot rendelni? -
félisten
válasz Csápájev #8716 üzenetére
Azt, hogy mennyire van jobb módszer, azt nem tudom, de kötve hiszem, hogy ennél sokkal jobbat találnál.
Pót rögzítő talppal meg tele a net, keress rá az A118 replacement mount szavakra, és egységesen 10 dollárért rengeteget találsz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
GBRDVD
tag
válasz sambenez #8714 üzenetére
A másikat már töltöm, ma próbálom ki, eddig még nem bontottam ki, mert ajándékba lenne. Kíváncsi vagyok, az mit produkál.
Csápájev: Kísérletezgetéshez (de végleges felragasztáshoz is) a TESA kétoldalú ragasztó a legjobb:
https://www.conrad.hu/hu/ketoldalas-ragasztoszalag-kuelterre-15m-x-19mm-tesa-541098.html
Tescoban talán még olcsóbb is. Nagyon jó a szakítószilárdsága. A kb. 2 cm átmérőjű tappancsra 2x2cm-es darabot kell ragasztani, majd ollóval közbevágni. Én úgy kísérleteztem ki a YI végleges helyét, hogy a gyári 3M-es pirosat még le sem húztam le a tappancsról, arra tettem rá két csík Tesa-t. Így be tudtam lőni, hogy hol a legoptimálisabb a szélvédőm. Majd az egész le, piros fólia le, és végleges helyére fel.
Nektek ráadásul a Viofo ragasztási felülete négyzet alakú, ott még körbevagdosni sem kell. 10 dollár, 1,5 m, simán megéri.
[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
Yi Dashcam-ról nekem hiányzik egy gomb, amivel egy felvett anyagot írásvédetté lehetne tenni!
Van egy "azonnali felvétel" gomb, de nem biztos, hogy időben meg tudod nyomni, amikor kellene!
S3x, hifi & rock and roll
-
félisten
Pedig de -- végre volt alkamam kipróbálni, és az A118C-n a kikapcsolási időzítés menüpontja arra vonatkozik, hogy ha kézzel megállítom a felvételt, annyi idő múlva kapcsoljon ki az egész készülék.
Egyébként sikerült beleszaladni egy érdekes hibába: miután most jött meg a tápegység, most került be a kamera fixen a kocsiba. Indulás után vibrált az élő képe, és bár a felvételek képe rendben volt, a hang használhatatlan lett, kb 10 Hz-es folyamatos kattogás volt hallható rajta.
Mint csereberéléssel kiderítettem, az USB-kábel volt a ludas. Az érdekesség annyi, hogy tetszőléges, akár csak 500 mA-es hálózati tápegységről tökéletes a működés, ha viszont akármilyen autó akármilyen autós tápjába (akár 2 amperesbe) dugom, azonnal előjön a jelenség... Nem igazán értem.Kimére egyébként maximum 400 mA (+-10%) az áramfelvétele.
MaCS
-
félisten
válasz sony309 #8727 üzenetére
Az azért elég kevéske. Visszamenőleg illene több percet is zárolni. Egy esetleges baleset vagy kisebb esemény után nem valószínű, hogy 5-10 másodpercen belül kapcsol az ember, ráadásul általában az előzmények is fontosak.
MaCS
-
Csápájev
őstag
-
sambenez
Topikgazda
válasz Csápájev #8731 üzenetére
A viofo hány percet megy akksiról?
Egyébként miért olyan fontos egy balesetnél gombra zárolni a fájlt. Ha meg tudom nyomni a gombot akkor kikapcsolom a kamerát és megmarad a felvétel ha meg nem tudom megnyomni akkor tökmindegy.
Ráadásul egy 32GB-os kártyára kb 3,5 óra felvétel fér, így nem olyan hamar íródik felül az a file amit meg kell őrizni.[ Szerkesztve ]
-
válasz sambenez #8732 üzenetére
Pár percnél többet egyik sem megy. Csak azért van bennük aksi, hogy az indítózás idejére se szakadjon meg a felvétel, ill. hogy a gyújtás levételekor rendben kitudjon kapcsolni. Ehez nem szükséges nagy kapacitású akkumulátor. Alapvetően az autó akkumulátora működteti ezeket a kamerákat.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
GBRDVD
tag
válasz sony309 #8730 üzenetére
Ha jól nézem, a YI 1080/60fps-ben 444 MB-os fájlokat gyárt, amelyek 3 percesek. Szerintem a piros REC gomb teszi védetté az adott fájlt, amit ír éppen. Az, hogy visszaszámol 10 mp-et, ne tévesszen meg. Nem 10 mp-es fájlt gyárt olyankor, mert ha nyomkodod, akkor tele kellene lennie a memóriakártyának kisebb méretű fájlokkal, de nekem maradnak a 444 MB-os nagy fájlok.
Azt, hogy melyik védett, csak magának jegyzi be. Asztali gépbe betéve a memóriakártyát nem látsz különbséget a fájlok között. Annyit csinál még, hogy a REC gomb megnyomásakor egy indexképet is készít. Gondolom, hogy az alapján ki tudd tallózni a védett videót. De még tesztelgetem, lehet, hogy Neked van igazad, csak ugye én még a memóriakártyával is szívok.
[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
Amit leírtál, azok csak feltételezések. Gondolom.
Mert ha próbáltad volna, akkor nem írtad volna ezt le.Én kipróbáltam.
3 perces videókat készít és bármit teszel a géppel vagy bármely gombbal, nem lesz hatással ezekre a videókra.
Az írásvédett 20 sec-s videókat más mappába is menti.
Feljebb már leírtam, hogy lesz 20 sec-s a videó.S3x, hifi & rock and roll
-
sambenez
Topikgazda
válasz sony309 #8740 üzenetére
Bele kell rakni egy 64GB-os kártyát. Arra ráfér 7-8 óra videó, így elég esélyes hogy soha nem lesz felülírva az a fájl amire szükséged van. Hazaérsz lemented. Ha meg baleset miatt kell ugyanúgy kicsi az esély hogy még 7 órát menjen a kamera a baleset után.
Én nem látom ennek a lock gombnak akkora értelmét. Vezetés közben egyébként sem kell kamera után kapkodni, még a végén abból lesz a baleset.
-
félisten
válasz sambenez #8741 üzenetére
Mi viszont úgy használjuk, hogy gyakorlatilag sosem vesszük ki a kocsiból a kamerát / kártyát.
Ha történik valami érdekes, akkor nyomunk egy LOCK-ot, és így nem kell keresgélni, ami kell, ott van az RO-könyvtárban, és érkezéskor azonnal fel is másolható a telefonra.
Szükség szerintem még nem volt rá, pár alkalommal valami érdekesség kedvéért nyomtunk rá -- baromi jó, hogy ott van megkülönböztető könyvtárban a mentett fájl.
MaCS
-
alexw801
senior tag
A Yi dashcam piros gomb nyomásra -10 +10 mp videót külön könyvtárba és fájlba elment és csinál egy álló képet is. Ezek védettek a felülírás ellen. A folyó nagy video fájl nem lesz védett.
Ha valami tetszik, akkor nyomom a gombot.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
poolbig
aktív tag
Üdv!
Ha valakinek van tapasztalata, melyiknek jobb a képe 1080p-ben?
http://www.220volt.hu/YI+Dash+Cam+autos+kamera+szurke
https://www.speedshop.hu/termekek/4001802/overmax-camroad-6-1-fullhd-autoskamera.html?ak=0
De ne írja le senki, hogy nézzem meg youtube-on, mert néztem, de hiába állítom be a videó minőségét minimum 720p-re, én az ott látottak alapján nem tudom eldönteni melyik csinál tényleg folyamatos, akadásmentes jobb minőségű full HD felvételt, főleg sötétben. Ezért szeretném olyasvalaki véleményét hallani, aki látta már mindkét kamera felvételeit.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
válasz poolbig #8746 üzenetére
Én csak a Yi-ről tudok nyilatkozni, csak azt használtam.
18.000 Ft-ért vettem a 220V-tól. Ennyit nekem megért, többet nem adnék érte.
A felfogatása vicc. Bár nem remeg, nem mozog, de nem tűnik biztosnak. Viszont oldható a kamera a konzolról.
Nappal a minősége tökéletes, éjszaka (közvilágítás van vagy nincs, teljesen mindegy) már elmosódottak a rendszámok, olvashatatlanok.
Írásvédett videót csak 20 sec-t rögzít (gombnyomástól számított -10 és + 10 sec).Viszont a támogatása példás volt.
Egy délután kb. 10 levelet váltottam velük.Ha van konkrét kérdésed és tudok rá válaszolni, akkor megteszem.
[ Szerkesztve ]
S3x, hifi & rock and roll
-
poolbig
aktív tag
válasz sony309 #8749 üzenetére
Köszi az infókat. Kicsit jobban húz a szívem az Overmax felé, csak szeretnék biztosra menni. Gondolom egyik kamera sem csinál nagyon szuper éjszakai felvételeket. De a 20-40e Ft-os keretből szeretném a legjobb minőségű kamerát megvenni, ami azért éjszaka is értékelhető videókat készít. A védett videó készítése nekem annyira nem szempont. A teljes videó fájl átnézése szerkesztése nem okoz gondot, így megkeresem magamnak azt ami kell. Esetleg a könnyű leszerelhetőség érdekes lehet, mert nem szeretném mindig a kocsiban hagyni, mondjuk Pesten például. A felvétel remegését viszont nagyon nem szeretem, így ez az egyik legfontosabb szempont.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest