- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
porker
tag
válasz Zoli-bácsi #19099 üzenetére
Ha "gyárit" lehetne kapni (sok helyen próbáltam) akkor azt használnám, de a Xiaomitól még nem láttam ilyet (sőt, ők sem tudnak róla )
Ez a 3 kábeles megoldás jó lenne az Aliról is, de amikor rendeltem akkor elkeveredett így a mai napig nincs. Két kábelesnek meg nem látom értelmét. -
ssarosi
tag
Kérdezném Viofo tulajdonosoktól, hogy az A129 Duo-hoz árult hardwire kittet be lehet úgy kötni, hogy a parkoló mód ne működjön? Én úgy gondolom, hogy az ACC és a battery vezetéket összefogva kötném egy olyan pontra, ahol a gyújtás ráadása után kap tápot. Mint egy hagyományos 12/5 V-os átalakító. Vagy vegyek inkább egy noname, 2 vezetékes tápot?
-
bul07
nagyúr
válasz ssarosi #19102 üzenetére
Adnak hozzá szivargyújtós tápot, ha nem akarsz parkolómódot akkor azzal tudod használni
Ha szerelős kedved van akkor széttapintod a szivargyújtót amit hozzá adnak és fixre forrasztod (Érintkezők helyére vezetéket és úgy bekötve mondjuk a biztosíték táblába), tuti jó minőség , és meg is van oldva nem kell venni, perszer ez garanciáztatásnál gond lehet de ugye ezeken úgysincs magyar garancia
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok! Új vagyok a témában. Kaptam egy mivue j85-öt. Minden csodás, 2 dolgot viszont nem nagyon értek.
1, wifi elég lassú. Legnagyobb felbontásban 100 mb körül van 1 perc, ezt kb 5-10 percig szedi le wifin, pedig a kapcsolat sebessége ~70mbit telefon szerint. (samsung note 10) jó minőségű SD kártyával gépen 10-15mb / sec-el tudom letölteni. Van valami trükk, vagy ez ennyit tud?
(most kb. sokkal egyszerűbb ha SD kártyát kiveszem, mintha várnék 10 percet mire lejön egy fájl)
2, esemény rögzítés gombra elindul egy külön fájlba a rögzítés. Viszont ha volt esemény, akkor inkább az éppen aktuális fájlt kellene mentenie, hogy legyen előzmény is. Illetve esemény közben pont azon dolgozik az ember elkerülje, nem azon, hogy gombot nyomjon.
(most kb. jobb ha nem nyomok gombott, hanem megjegyzem az időpontot)Van erre valamilyen megoldás? Vagy más kamera tudhatja ezt? (tervezek venni még 1-et asszony autójába, de ezt a kettő "hibát" jó lenne elkerülni)
-
bul07
nagyúr
válasz ssarosi #19105 üzenetére
Ha úgy érted hogy már van egy 1.5A tudó USB ajzatod akkor az simán elég
Abba beledugod a kamera vezetékét és meg is vagyHa nem erre gondoltál akkor hogy érted a tápot
Talán egy ilyen usb Power Converter [link](Csak egy példa szállítási díj miatt nem éri meg tőle)Én ha nem garanciális a cucc simán szétszedném a hozzá adott szivargyújtótöltőt és beleforrasztanék vezetéket majd a biztosíték táblára kötném egy ilyen kábellel
Volt már itt gondja valakinek gyenge tápellátásból és instabilitást okozott[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
ssarosi
tag
Először rendeltem 2 mini usb-s tápot [link] holott mikro usb-s kellett volna.
Utána rendeltem 2 mikro usb-s tápot [link] az egyiket beépítettem, a másikat sosem használtam, most meg szedem ki, mert a viofo meg mini usb-s, a régi kamerámat meg eladtam.
Csak azt nem tudom mennyit fogyasztanak, a multiméterem tönkrement, várom az újat.
Az A129 valószínűleg többet a 2 kamera miatt.
A gyári 2A-es helyett ez csak 1,5A-t tud. Érdekes módon van rajtuk egy "bunkó", amit biztosítéknak gondolnék. Ha az, akkor nem cserélhető, nem lehet szétszedni, össze van préselve. -
B_Tibi
csendes tag
Sziasztok!
70mai Cam Pro kamerás van kb 3/4 éve idáig minden rendben volt vele de most mentem 800km egyhuzamba és a kamera menetközben kb 10-12 szer kikapcsolt. Jött a kikapcsoló hang és a led kékre színre váltott, megnyomtam a nagy gombot és működött továbbb egy ideid majd újra. Valaki tapasztalt már ilyet?
-
Rebel007
csendes tag
Sziasztok,
Tervezem egy Xiaomi 70mai Dashcam Pro 1944p beszerzését. Visszaolvasva a hozzászólásokat erről többen írtatok pozitívan. Az lenne a kérdésem, hogy a GPS-es tartó beszerzésének van-e értelme ad-e annyi pluszt a felhasználásho? Illetve olvastam, hogy többen próbálták használni power bank-ról, én is ezt tervezném mert nem szeretném kábelezni az autót és a szivargyújtót is másra használom jelenleg. Tehát ezzel a PB-s üzemeltetésről mik a tapasztalatok?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
porker
tag
válasz Rebel007 #19110 üzenetére
Nekem azért kellett a GPS, hogy ha úti videót készítek belőle akkor lássam merre volt az adott felvétel. Egyébként meg tanulságos látni,. hogy mennyivel közlekedik az ember
A PowerBank talán egyenletesebb tápot biztosít - bár ritka, hogy a kocsi rendszerével legyen probléma (remélhetőleg )! Előny, hogy leállás után 20 perccel a kamera vált parkoló módba és nem merül le / nem a kocsi aksiját meríti (bár egy rendes akkunál ez nem lehet gond néhány nap alatt) . Hátrány, hogy csak a leállás után 20 perccel vált parkoló módba. -
bul07
nagyúr
válasz Rebel007 #19113 üzenetére
Inkább nagyobbat mint kisebbet, jobb ha van felesleges tárhely mintha kevésnek bizonyulna és venni kellene nagyobbat
-
tutis
őstag
válasz gipsztigris #19095 üzenetére
Mellélőttél, szívtunk vele eleget, nem lehetett működésre bírni a parkolás funkciót egyik hardwire kábellel se. Ha neked sikerült, oszt meg milyen kábellel ment, eddig valszeg kettőnk közül én próbálkoztam hardwire kábellel, míg te valszeg képen láttál ilyen bekötést 😉
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz ssarosi #19108 üzenetére
Lehet kapni micro USB - mini USB átalakítót, egyik hárombetűs hazai PC boltban 759 Ft. Nekem előző kamerám micro USB csatis volt, a Viofo viszont mini USB-s, új hardwire kitet nem akartam berakni a kocsiba, az adapter megoldotta a problémát.
#19110 Rebel007: powerbanktól függ, tudod-e működtetni róla a kamerát. Egyes PB-ok alacsony terhelés mellett lekapcsolnak, emiatt erre a feladatra használhatatlanok.
Viofo A119 V3 tulajoktól kérdezném: nektek menyire tartja pontosan az órát a kamera? Beállítom a pontos hazai időt (GMT +1-re van állítva). Egy ideig jól rögzíti az időt a kamera, majd utána egy órával kevesebbet mutat. További gondom, ha nincs a HDR funkció aktiválva, akkor a felvétel dinamikatartománya meglepően szűk, a tesztvideók alapján nem ezt vártam. Nagy pozitívum viszont, hogy a legújabb firmwarrel a 2560 x 1440P 60fps módban a járművek rendszámtáblája gyönyörűen leolvasható (az eddig tapasztalt) minden szituációban.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Rebel007
csendes tag
[kép] Köszönöm szépen a válaszokat. Az a jó, hogy az ember minnél jobban beleássa magát a témába annál több kérdése van. Most pl. szembe jött vele a Xiaomi YI dash cam és teljesen elbizonytalanodtam abba, hogy melyik a jobb. Ez olcsóbb és jobbnak is tűnik az alapadatok alapján de akkor miért olcsóbb?
[ Szerkesztve ]
-
Rebel007
csendes tag
válasz sambenez #19119 üzenetére
Kicsit rosszul fogalmaztam, szóval túl nagy különbséget nem láttam a kettő között és árban van 6-7 ezer forint. Nem akarok filléreskedni, mert jó kamerát szeretnék az autóba de ez mondjuk már egy sd kártya ára. Bár leget, hogy az árukereső.hu összehasonlítása nem a legjobb.
-
porker
tag
válasz Rebel007 #19120 üzenetére
Ezek még nem az 40 ezer+ forintos kategóriába tartoznak, viszonylag "kicsi" az árkülönbség. A Xiaomi cuccai közül a Pro tudja a legtöbbet - minőségben - de a szoftverrel is sokat lehetne még fejleszteni. Szumma: ha a legjobb képminőséget akarod akkor a Pro - egyelőre.
-
coolmpi
aktív tag
Erre valaki? https://prohardver.hu/tema/autos_kamerak_car_dvr_car_black_box/hsz_19104-19104.html
Közben annyit sikerült, hogy a gombnyomás előtti 5mp-t még hozzáadja. Viszont jó lenne kicsit több. Sajnos erre vonatkozó beállítást nem találtam.
Más kameráknál hogyan működik ez? (nem baj ha drágább kamera) -
tboldi
nagyúr
Tudtam, hogy egyszer el fog halálozni a memóriakártyám, de nem pont így gondoltam.
Ki akartam venni a kamerából, de a rugó ellőtte valahova a vezetőülés és a középkonzol közé. Előrébb toltam az ülést, hátha úgy jobban látom, aztán reccs... A hang segített ugyan megtalálni, de inkább nem akartam volna hallani - a sínen volt (immár) kissé megfáradva.
De nem akkora tragédia, van egy ugyanilyen fajta 32-esem is, aztán majd alkalomadtán veszek egy új 64-est.
[ Szerkesztve ]
-
sambenez
Topikgazda
válasz coolmpi #19124 üzenetére
A wifije szerintem mindnek lassú.
Az eseménynél ha a g szenzor eseményt észlel akkor automatikusan ment minden kamera egy külön fájlt, ami általában 5-10mp-vel az esemény előtt kezdődik.
Ha olyan eseményre gondolsz, hogy neked valami érdekes és azt akarod elmenteni akkor neked kell gombot nyomni. -
nihill
őstag
válasz B_Tibi #19109 üzenetére
Nekem ugyanez volt, ugyanígy hosszú autópályás úton.
Kikapcsoló hang, kék led, mondjuk nekem utána magától vissza is állt zöldre, nem kellett piszkálni.
Talán a GPS modul miatt mert nem mindig érintkezik, bár ki tudja, azóta nem csinálta de fél óránál többet nem is mentem azóta egyhuzamban. -
nihill
őstag
Ahogy nézem az A800 adatait, ez csak addig 4K amíg be nem dugjuk a hátsó kamerát is, mert duál módban előre kb. a Pro, hátra az 1S/Lite szintjét tudja (felbontásban legalábbis, képre lehet szebb, ez majd kiderül ha lesznek vele tapasztalatok)
Nem mintha ez így rossz lenne, csak azért nem árt tudni. -
taki01
őstag
70mai pro-ról az app-al töltöm le a videokat akkor hogyan lehet belőle kinyerni a gps adatokat?
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok, tegnap kipróbáltam a 70mai 1s-t. Minden frankón működik, viszont a laptopon nézve elég gyenge a minősége a felvételeknek. Még sem közelíti a YouTube-on látható teszt és egyéb videókon látottakat. És nem is láttam hogy lehetne állítani a minőségén. Aki használ ilyen készüléket, mennyire van megelégedve vele?
-
coolmpi
aktív tag
Köszönöm a segítséget srácok! Megnézem ezt a truecam-et.
-
havri1
félisten
-
porker
tag
válasz Zoli-bácsi #19134 üzenetére
Elég erős hozzá a notebookod? Nekem semmi bajom vele...
-
lenoma
aktív tag
Xiaomi 70 Mai Pro kamerával kinek melyik beállítás volt legjobb éjszakai forgalomban kivilágítatlan úton a szemből jövő autók rendszám leolvasására?
Legjobb éjszakai minőséget hogyan érhetem el?
x264 - x265
HDR on - offUgye ez 4 féle minőségi beállítást tesz lehetővé.
-
sambenez
Topikgazda
-
lenoma
aktív tag
válasz sambenez #19146 üzenetére
Oké ezt értem.
Eddig zavart, hogy éjszakai országúti videón nem minden képkockán látható a rendszám szemből. Nem vagyok elégedett az éjszakai felvétel minőségével.
Amúgy direkt beleírtam, hogy a 4 lehetőségnél kinél mi lett a legjobb beállítás.
Nálam most x265 ami csökkenti a méretet és ha jól értem egy kicsit ront a minőségen,
illetve a HDR-t kikapcsoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest