- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nigrin
csendes tag
VIOFO A119S A119 Dashcam Parking Mode Power Bank
-
koanla
aktív tag
Esetleg szinkronban tartja az kamera óráját...
-
nyikszi
őstag
válasz -Bandi- #10658 üzenetére
Azért csak könnyebb rábizonyítani ha valaki sáros. Pl. amikor néptelen úton áthaladsz a zöldön és beléd jönnek oldalról. Az emberke azt mondja, hogy de hát zöldön mentem át. Te is mondod (megtörtént, nem is egyszer) és nem megmutatni, hogy van kamera, hanem rendőrt hívni és neki mutatni a felvételt Higgyétek el, van értelme.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Gabesz87
veterán
Na meg is jött a kedden megrendelt Yi kamera! Már csak az SD kártyát várom az amazonról, de az csak 6-án jön
-
Sokka
aktív tag
Te tudod megmutatni, hogy igenis zöldbe mentél bele. Amennyiben oldalról kapod a meglepetést, holt biztos, hogy az övé nem volt az. Kivéve ha telezöldes, akkor viszont már az nem mindegy, melyik oldalról jön az áldás. Amennyiben jobbról kapod, nem adtál elsőbbséget az egyenesen haladónak.
¤>Xiaomi_Redmi_Note_10_5G<¤><¤>70MAI_Pro_Plus<¤>Mibro-A1<¤
-
-
-
-Bandi-
tag
Nalunk is ilyen van ( Zamardi ), miota atadtak a nyari megnovekedett forgalomban hetente tobb baleset van ( komolyabbak is ).
Ugy programoztak be, hogy a fouton 2-2 sav egyenesen zold mindket iranybol, es mindenki mehet balra is, nincs kulon kanyarodosav, csak egy kis szakasz, ahol jardasziget van a zebranal, ilyenkor mindet oldalrol kozepen beallnak oda, termeszetesen kitakarjak egymas elol a kilatast, aztan tippelgetnek mikor mehetnenek at a 2 savon.
Ja es egy kalap sz.r a technika, van, hogy elmegy egy vonat, es beragad olyan allapotban, nem valt zoldre abba az iranyba a forgalom. Vagy epp elkezd sargan villogni mar mikor lemegy a sorompo, vagy minden iranyba piros marad amig zavarba nem esik, es meg van par fajtaja...
Termeszetesen ezt atadtak, es mar 2 eve ilyen tokeletesen mukodik, hiaba irnak millio panaszt, az onkormanyzat a kivitelezo es a vasut egymas kozott labdaznak.De ettol fuggetlenul a gps meglete tokmind1, amig nincs rola hivatalos papirod, hogy bemeretted stb.
Viszont sanszos a kinai 20on ezresek nem kapnak megMivel az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.
-
-
EG0
aktív tag
Szóval több ismerősömnek is megjött a Xiaomi 70 Minutes kamera. Az első benyomások:
- kínaiul beszél, mikor bekapcsolod, vagy ha a menü gombját nyomogatod
- a letölthető alkalmazás hozzá viszont angol
- nem kell kínai SIM a regisztráláshoz, mert sima e-mail cím megadással is lehet kódot kérni -
taboros
tag
válasz -Bandi- #10658 üzenetére
Szerintem nincs fogalmad arról, hogy mi a bizonyíték. Ne keverd ide a traffit, mint állításod igazolását.
Bizonyíték az, amit a bíróság annak elfogad, és abban a mértékben, amennyiben elfogadja. Itt nem arról van szó, hogy a rendőr megbüntethet vagy nem. Hanem arról, hogy a kamera, ill. annak felvett képe és egyéb kinyerhető infók (sebesség, irány, GPS pozíció, időpont) mennyiben járulnak hozzá egy esetleges baleset tisztázásához. A bíróság - ha kell, igazságügyi szakértő bevonásával - értékeli az összes rendelkezésre álló bizonyítékot, köztük a kamerából kinyerteket is. Aztán eldönti, hogy mi történt.
-
Sokka
aktív tag
válasz sambenez #10674 üzenetére
Ezt írtam: "Kivéve ha telezöldes, akkor viszont már az nem mindegy, melyik oldalról jön az áldás. Amennyiben jobbról kapod, nem adtál elsőbbséget az egyenesen haladónak."
De ha balról, akkor neked nem adtak elsőbbséget.
Az adott feltevés onnan indult, hogy tudod-e bizonyítani, hogy zöld volt a lámpa, amikor behajtottál a kereszteződésbe, abban a szituációban amikor az oldalról beléd ütköző is azt állítja, hogy neki is az volt. Én erre írtam, hogy a szemből balra is lehet zöld, ellenben lehet olyan közlekedő, aki a másik oldalról érkezik pirosból és csak mondja, hogy zöld volt. Jobb esetben ez nem fordulhatna elő, de sajnos láttunk már rá példát.
Tehát a lényeg az, ha te egy telezöldesbe zöldön át beérkezel, és oldalról beléd mennek, abban az esetben, ha jobbról jön, te vagy a hunyó (mivel neki is zöld, és ő egyenesen haladó. Tehát adott esetben övé az elsőbbség) Ha pedig balról, akkor jogosan ütöd az asztalt, mert bizony a partnernek 100%, hogy pirosa volt.
Ezzel pedig szeretném lezárni ezt a vitát, úgy gondolom, hogy szöveg értelmezési hibák miatt felesleges egy topikot teleszemetelni.
És ezt légyszíves ne úgy értelmezd, hogy problémám lenne veled, mert abszolút semmi ilyesmiről szó sincs.Maradok tisztelettel: Sokka!
¤>Xiaomi_Redmi_Note_10_5G<¤><¤>70MAI_Pro_Plus<¤>Mibro-A1<¤
-
Galahed
senior tag
válasz -Bandi- #10517 üzenetére
Én is ezt nézegetem, pedig először egy Garmin-ban gondolkodtam. De amire végül is kell, arra ez tökéletes lenne, nem beszélve arról, hogy nagyon szimpatikus az , hogy nem kell kábellel vacakolni. Mágneses tartó, abban van a táp, felcuppan és kész... másodperc alatt menetkész.
A garmin is mágneses, de ott még illeszteni kell bele egy USB kábelt... (nekem ez már sok a mindennapi használatban )
-
ssarosi
tag
Két hónapja van kamerám, és sajnos kellett is.
Nem sokat olvastam a mini 0826-ról a fórumban, kíváncsiságból vettem.
Tud 1296P-t, a FHD monitoromról grabbelt kép rosszabb minőségű mint a felvétel.
Ha valakinek kell eredeti minőségű kép írjon emailt és elküldöm.
Hosszú távú tapasztalatom nincs az élettartamát illetően, de a rögzítés minősége miatt merem ajánlani.
A balesetem után az ismerősöknek már a 4.-et rendelem a Gerbestről holland postával.
A kamera, a beépíthető táp és az itthon vásárolt 32GB mikro sd kb. 30e Ft, erre 4 óra felvétel fér rá.
E nélkül a buktám 200 körül lenne.
A rendőrök másfél óra alatt sem értek ki, a vétkes ekkor elment.
Köcsög német (tiszta árja, alig tudott magyarul) azt ígérte fizet, majd elfelejtkezett rólam.
Ma jelentkezett, mert megkapta a feljelentésem után a rendőrségtől az idézést.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz ssarosi #10678 üzenetére
Ez eléggé fifty-fifty szagú.
Miért mentél bele oldalról?
Ha te jöttél jobbról, de nem adott neked elsőbbséget, az nem jelenti azt, hogy belemehetsz oldalról.
Vagyis nem bizonyosodtál meg arról, hogy megadja neked az elsőbbséget. A baleset elkerülése neked is felróható.
Azért mert ő szabálytalan, nem jogosít fel, hogy te is az legyél.
Szóval ez erősen 50-50 gyanús.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
ssarosi
tag
A másik autós egy cég telephelyéről hajtott ki, földútról, én közúton mentem.
Azon a kapu kijárón nem mernék megállás nélkül kijönni.
Bementem a cég telephelyére és készítettem egy videót arról is, hogy ő mit láthat amikor kijön.
Semmit, és én sem láthattam őt.
Ha jól megnézed a rácsos kapun már látható hogy jön.
Az egész videót egyben kéne látni.
Feljelentés előtt megmutattam egy "illetékes" emberkének, azt mondta nyugodtan megtehetem.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz ssarosi #10680 üzenetére
"A másik autós egy cég telephelyéről hajtott ki, földútról, én közúton mentem."
A felvételen nem látszik, hogy az földút lenne. És mivel tábla nincs, ezért ez nem oszt, nem szoroz, jobbkéz szabály van."készítettem egy videót arról is, hogy ő mit láthat amikor kijön.
Semmit, és én sem láthattam őt."Szerintem ez pont azt támasztja alá, hogy mindketten hibásak vagytok. De ne legyen igazam! Kíváncsi lennék, hogy a rendőrségi vizsgálat mit hoz ki.
"Feljelentés előtt megmutattam egy "illetékes" emberkének, azt mondta nyugodtan megtehetem."
Miért mondott volna mást? Neki nem kerül semmibe, és se előnye se hátránya nem származik abból, hogy milyen eredménnyel zárul a vizsgálat.
[ Szerkesztve ]
-
-
air
nagyúr
válasz Kornel #10682 üzenetére
Van jogosítványom, persze. Fél disznóért vettem. Nem feltételezések, hanem az apránként adott, meglehetősen hiányos infók alapján próbálok következtetni. De ha nem értesz egyet, az a te dolgod. Nem ítélkezem, csak a véleményemet mondom.
Lényegtelen, hogy jobbkéz szabály, vagy alárendelt út.
Az elsőbbség meg nem adása szempontjából ez nem számít.
Ha nekem nem adták meg az elsőbbséget, akkor sem hajthatok bele a másikba oldalról.
Ő sem tett meg mindent, hogy elkerülje a balesetet. Ezért oszlik meg a felelősség.
Ha a másik ment volna őbelé, az teljesen más tészta. Akkor egyértelműen csak a másik jármű vezetője a hibás.
De itt nem erről van szó. Ő ment bele a szabálytalankodóba.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Kornel #10682 üzenetére
...és mivel nem látszik ha onnan valaki megállás nélkül kirongyol, ezért nem lehet meggyőződni arról sem, hogy megadja-e neked az elsőbbséget.
A lényeg, hogy próbáltad elkerülni az ütközést, amikor észrevetted, menekültél, lefelé az útról és mégis beléd ment! (te mindent megtettél a baleset elkerülésének érdekében) Na ekkor vagy 100% ártatlan.
-
Kornel
veterán
A probléma az, hogy hülyeségeket beszélsz, és utána próbálod hátulról körbemagyarázni.
Nekem már jöttek nekem kapubejáró elől, én szabályosan mentem, mire láttam, hogy belémtolat, addigra vége is volt, csatt.
Szerinted ki volt a hibás?
Elárulom: az, aki belém jött.Nincs semmiféle közös felelősség ilyen esetben, egyértelműen a közúton haladóknak van elsőbbsége.
Ha nem világos miért, abban az esetben vegyél pár KRESZ és vezetési órát.Soma: nem tudom mire célzol, a fenti esetben semmit nem tettem, mert nem is tehettem, mégsem voltam részben sem hibás.
Egyértelmű forgalmi szituáció, akárhogy is magyarázzák körbe.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz Kornel #10685 üzenetére
Úgy látszik te még csak arra sem vetted a fáradtságot, hogy a képeket megnézd, és pár hszt elolvass.
Ő ment bele a szabálytalankodóba.
A baleset igenis elkerülhető lett volna, ha ő megáll és meggyőződik arról, hogy onnan nem jön ki senki, vagy aki ki akar jönni, az megadja neki az elsőbbséget. Ezt hívják defenzív vezetésnek.
Tehát, szerintem nem én beszélek hülyeséget. Ráadásul teljesen rossz példát hoztál.
Személyeskedésbe pedig ne fordulj![ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Megnéztem, egyáltalán nem látszik ez a feltételezésed belőle.
Ami az elmondása alapján tény, hogy közúton ment, és nem adta meg neki a vétkes fél az elsőbbséget.
Innentől nincs 50-50, hanem egyértelmű a szituáció.
Személyeskedni pedig te szoktál, egy egyszerű tanácsot mondtam, miután egy egyértelmű forgalmi szituációt sem tudsz megítéléni, eleve téves, ide nem vágó szabályokra hivatkozva.
Hiába húzod alá, nem ment bele.
Ha kijönnek éled, akkor ő megy neked.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz Kornel #10687 üzenetére
Szerintem tévedsz. Nem kicsit.
Mi itt az én feltételezésem?
Nem ment bele? Akkor a német miért nézegeti az autója oldalát, a fejét fogva? Elég nehéz valakinek az autó oldalával nekimenni.
Melyik szabály nem vág ide?[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
A jobb kéz szabály, ami miatt az elejétől fogva azt állítottad, hogy ő is hibás.
Egyértelműen elmondtam, hogy milyen szabály vonatkozik ide, olvasd vissza.
Amennyiben a közúton maximum 50-el közlekedett, és belement a magánútról a német, egyértelmű a forgalmi szituáció, a német a hibás.
Több hozzászólásodra nem reagálok, mivel semmi értelme.
-
air
nagyúr
válasz Kornel #10689 üzenetére
"Lényegtelen, hogy jobbkéz szabály, vagy alárendelt út." #10683-ban már leírtam.
Nem a német ment bele."Több hozzászólásodra nem reagálok, mivel semmi értelme."
Ahogy gondolod. Eddig sem kértem, hogy próbálj az arrogáns stílusodban kioktatni.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
amargo
addikt
Tehát, ha én nem adom meg valakinek a jobb kezet és oldalba kap, akkor a másik fél lesz a hibás? Szerintem ezt gondolod át mégegyszer, de lehet a kresz könyvet sem ártana újra átlapozni.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
air
nagyúr
válasz amargo #10692 üzenetére
Azt mondtam, hogy mindkét fél hibás. Nem kell átgondolnom. Gyakorlati tapasztalataim vannak.
De úgy látszik itt mindenki csak a KRESZ könyvre tud hivatkozni, a defenzív vezetési technikáról mégsem hallott senki.
Nagy kár. Kevesebb baleset lenne, és nem kellene vitatkozni, hogy ki volt a hibás.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Rosszul tudod, a kresz elég egyértelműen fogalmaz. Hidd el sokan örülnének, ha a jobb kéz szabály csak ajánlás lenne és 50-50- be lehetne osztani.
Szerk, pont ezért találták ki azt a könyvet, hogy segítsen. Érdekes elolvasni.
A defenzív vezetés lényegtelen, ha már bekövetkezett a baj, ezt nem tudod megérteni.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
air
nagyúr
válasz Winner_hun #10697 üzenetére
Bocsánat. Az eddig megnyilvánulók közül nem hallott senki.
Taboros!
Mi volt a trollkodás?
A konkrét eset itt lett felvetve. Nem lehet megbeszélni?
Értelmes érveket még nem olvastam senkitől.[ Szerkesztve ]
-
lazac_
tag
Teszek ide én is egy esetet. Gondolom ha megkoccol, én is hibás lettem volna, hiszen indokolatlanul lassan mentem (megszokásból, mivel régen itt 60-as tábla volt), hozzá képest legalábbis.
Viofo A119, beragasztottam az oldalirányú mozgatási lehetőséget, mert rezonált nagyon.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs