Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • simi811118

    aktív tag

    válasz Reneolus #58966 üzenetére

    Érdekes dolog ez az Alpine kiemel alul meg felül dolog. Meg amit írsz, hogy : Amivel inkább gondom van az a magastartomány, de az az UTE92BT-m miatt van.
    Nekem is az van, ráadásul szélessávú hangszóróval használom, aminek igazából a teteje olyan 15-16kHz körül vége van, de jelenleg így is kellemes hangot produkál, és ritkán van vele hiányérzetem, ///"normális" magassugárzóval nekem a tetejével sem volt gondom./// tehát nem tudom hova tenni ezt az alul felül kiemelős dolgot.
    (A frekiátvitel a legtöbb esetben 20Hz-20kHz +/- 1dB - főleg nevesebb gyártóknál, tehát olyan, hogy alul-felül kiemel, olyan nincs. Eltérő karakter esetleg, de az megint más. Olyan mint a csöves és az IC-s erősítő. Mindkettő átviszi a teljes hallható hangtartományt, csak a hangjuk máshogy színezett)
    Más karakter alatt mit értesz? Kifejtenéd? Pont ezek a részletek érdekelnének. A DLS skandináv, ha jól rémlik, a mikro meg japán. Más karakterek. Nincs rá jobb szó, nekem legalábbis. Más hangú egy audison, és más a gladen. Aki jobban ki tudja magát fejezni, az szóljon hozzá nyugodtan, nekem nincsenek rá szakkifejezéseim. de sem a dls, sem a mikro nem rockra kihegyezett, inkább finomabb zenére használnám őket, de semmiképp sem együtt.
    Egyébként ha megnézed a legtöbb gyári EQ beállítást, a rock az kifejezetten egy "V" karakter,alul és felül kiemelt, tehát ha az Alpine is ilyen, akkor pont ennek kéne a legjobban küldenie a rock-ot...

Új hozzászólás Aktív témák