- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varshi
aktív tag
Volt itt téma nemrég (na jó, rég), hogy hab előtt le kell-e csapatni a port/kosz nagyját.
Tegnap épp egy takarító tanfolyamon jártam, és olyan valaki volt az oktató, aki nagyon ért hozzá állítólag, így feltettem neki a kérdést. Feltétlenül azt javasolja, hogy előbb csapassuk le, és ne a száraz koszra közvetlenül nyomassuk rá a vegyszert.
-
Formaster
addikt
válasz Varshi #43202 üzenetére
Ez attól függ mennyire koszos az autó. Ha vastagon áll a sárban, most jött a tanyáról akkor igen, előtte veresd le. Ha átlagosan/nagyon piszkos és fel tudja inni a habot, akkor én azt javallom, hogy előbb a habozd be. De egyik sem átok vagy rontás, mindenki csinálja úgy, ahogy neki jobban tetszik.
-
d4d
tag
Időnként összefutok a helyi mosó üzemeltetőjével, megfogom kérdezni pontosan milyen előmosót használnak, mert az biztos, hogy hatékony. Ujjamat nem húzgáltam utána a karosszérián, de látható nyomok nem maradnak utána. Az a tipikus, sima vizes mosás után megmaradó szürkés szar, ami miatt úgy néz ki az autó utána mintha le sem mostad volna, eltűnik tőle és ilyen módon szép eredményt lehet elérni. Szép is lenne, ha ezt nem lehetne így megoldani, az összes önkiszolgáló mosó bezárhatna.
-
_pda_
tag
válasz MrSealRD #43197 üzenetére
Mielőtt megvettem, beszéltem telefonon a Nerta Bp-i képviselőjével.
Kikérdeztem a termékekről, azt mondta, hogy a saját céges autóikon is kipróbálják őket rendszeresen.
A totál touchless mosás csak elmélet.
Ami annyira komoly, hogy mindent leszed a bódéról, azt már a mosósok sem kedvelik használni.
Kérdeztem, hogy az előmosó mellé vegyek e egy Super Carpolish Red-et, azt mondta totál felesleges.
Szóval maradt a Sky WE64.
Még csak belenéztem a kannába, jó illata az nincs. -
MrSealRD
veterán
Illatról jut eszembe. Eddig egyetlen szernek a szagától vagyok rosszul. A TRIX-től felfordul a gyomrom. Viszont hatékony emiatt nem fogom mellőzni. De azért nem kellemes.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
Nerta-ból a Blue Diamond van a kocsikra kitalálva, az nem annyira durva mint a többi, illetve amellett eléggé koncentrált is.
iPhone 13 Pro Max
-
Pgabor79
aktív tag
válasz jozsi252 #43207 üzenetére
BOSCH Aquatak 1500Si géphez vettem egy MJJC habosítót - azt hittem hogy jó - Bosch adapterrel... De néhány méret sajnos nem stimmel.Nem találok hozzá való adaptert sehol.... Tudna valaki segíteni? A képen a fekete a gyári lándzsa csatlakozója. A felette lévő réz csatlakozóval rendeltem a habosítót...
[ Szerkesztve ]
-
4z1st3n
csendes tag
válasz Pgabor79 #43208 üzenetére
Érdekes. Amit vettél az az új AQT sorozathoz való, de a régi Bosch csatlakozó sem olyan, mint neked a fekete. Így kép alapján (és az általad mértek szerint) az inkább a Lavor/Parkside/Hitachi gépek csatlakozója. Vannak itt, akik Parkside-ot használnak, kérd meg őket, hogy mérjenek egyet és/vagy egy teszt erejéig hadd próbálhasd ki azt.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz 4z1st3n #43209 üzenetére
Igen! A VAVOR/Parkside csatlakozója áll legközelebb hozzá, de annak meg rövidebb a hátsó része.... Elég ritka ez a BOSCH AQT 1500Si, alig találni valamit róla a neten. Pedig jó kis masszív gép. 20kg, 2700W, 140bar, 500l/h...
Valakit megkérhetek, hogy a képemen látható méreteket adja meg a Parkside csatlakozójáról? -
-
polonic
félisten
Azt vettem észre, hogy a fusso lejött onnan, ahol a legtöbb dzsuva éri az autót. Első kerekek mögötti rész, az első ajtó alja. Sós, trutyis havas útviszonyok után egyszer lett lemosva. Most másodjára, ugyanúgy a mostani sózások, trutyis útviszonyok után.
Azon a részen már nincs vízlepergető hatás. Máshol viszont még teljesen jó. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy szett alufelnit, amit majd szeretnék tavaszra rendbetenni mivel belül meglehetősen koszos, fékporos. Mivel célszerű nekiállni, milyen folyadékkal, tisztítóval, amit könnyű beszerezni is és nem méregdrága.
-
MrSealRD
veterán
válasz SPeti1984 #43215 üzenetére
Mivel célszerű nekiállni, milyen folyadékkal, tisztítóval, amit könnyű beszerezni is és nem méregdrága.
A topikban legtöbbször a [ Shiny Garage Monster Wheel Cleaner Plus felnitisztító 1000ml] -t és/vagy [Carpro Trix- rozsda és kátrány eltávolító] -t ajánljuk.
Mivel nagyon koszos, ezért én mindkettőt alkalmaznám.
Tapasztalatom szerint szemre már ez is látványos eredményt hoz. De ezután egy puha kefés/mikroszálas kesztyűs samponos mosás hozza tényleg patikára a felniket.
---------------------------
Volt említve sósavas oldat is... ami az árakat nézve biztosan olcsóbb is, de én azt az utat annyira nem kockáztatnám. Jobban szeretem a célszerszámokat...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
i-sti
senior tag
válasz MrSealRD #43216 üzenetére
Teljesen egyetértek a leírtakkal.
Kiegészíteném, a BH Auto Wheels-el a listát, bár én is nagy SG rajongó vagyok (karácsonyra vásároltam 3x5L Citrus Pre Wash Oil-t ), ez az Auto Wheels is egy nagyon jó szer. Megvettem az 5L hát annyira kiadós, hogy alig akar fogyni, de nagyon jó eredményt hoz.
Novum Forum Siculorum
-
Drughi
addikt
Na erre kíváncsi leszek.
Ajánlottál neki 2 szert, ami ~ 10e ft + posta(opció)Nálam ez már méregdrága kategória
SPeti1984: Szerintem vegyél egy pumpás sonax felnitisztítót bármelyik tesco / metro áruházba, egy kefe/dörzsi, meg 2 rongy és ess neki.
Biztos átkozni fogod magad, hogy belekezdtél, de legalább 3000ből meglesz.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Drughi #43218 üzenetére
2-szer írtam át azt a hozzászólást, hogy pol.korrekt legyen.... Tipikus olcsón szeretne jót... Oké, tudok azonosulni a szemlélettel, de már annyiszor derült ki, hogy az olcsó verzió többnyire a ráfizetés valamilyen formájában visszaüt, hogy inkább jót keresek. Nem akarom én szopatni magam és mást sem.
Én ajánlottam egy jó megoldást. Ha neki ez nem szimpatikus, én azt teljesen megértem. De! A hozzászólásom végén írtam olcsó verziót is...de annak is megvan a hátránya... És azt is érdemes figyelembe venni, hogy kifejezetten koszos felniről beszélünk, ráadásul az ajánlott szerek sem 1 fújásra elég mennyiségek.Ha már így vagyunk, akkor nézzük te mit ajánlottál. Sonax felnitisztítót nem ismerem, nem is ítélem meg. Lehet, hogy jó. De ha a szer mellé kefe/rongy kell akkor előrevetítem, hogy fossá lesz karcolva a felni. Tavasszal szintereztettem az alu felni szettem. Mikor kibontottam a fóliából majdnem sírtam, olyan szép... Ha ezután szétkarcolom rajta a lakkot az első mosásnál, vagy a téli elrakás előtt, akkor minimum hülye vagyok...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
SPeti1984
senior tag
Köszi. Sósavas módszerrel nem szeretném, de majd lehet először megpróbálom, mert van itthon 2 féle felnitisztítóm meg hozzá való kefe is, hogy azok mit csinálnak vele aztán max utána keresek akkor valami jobbat ha nagyon nem akarná. Egyenlőre a hideg idő miatt nem volt még kedvem nekiállni és vizezni.
-
0021666
tag
Sziasztok!
Bár nem feltétlen autó ápolás, de reménykedek benne hogy sikerrel járok. Van egy motor dugattyúm, amit dísznek szeretnék kifényezni amennyire csak lehet. Ti mivel esnétek neki? Én a P600-800-1200-2000-2500 -vagy esetleg még magasabb számú- vizes smirgli lépcsőn gondolkoztam, mert jelenleg eléggé karcos. Néztem és egész fényes lesz tőle, viszont nagyon apró karcok még mindig maradnak rajta. Ki lehet ezt valamivel polírozni, és ha igen, mivel? Gépi szerszámokból csak egy fúróm van, csak emiatt nem szeretnék venni csiszolót. Bármilyen segítséget elfogadok hogy mivel lehetne a lehető legcsillogóbbá varázsolni, a dugattyú -szerintem- aluminium, vagy valamilyen ötvözet, egy repülőnek a dugattyúja volt.Aviation is proof that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.
-
polonic
félisten
Tudtok helyet, ahol az alvázat igényesen lemossák?
-
d4d
tag
Németeknél már rendelhető a Microfiber Madness új hibrid szárító kendője, most kerülhetett fel a napokban, egyrészt nemrég néztem az oldalt, akkor még nem volt fent, másik, még a hivatalos oldalon sincs fent róla semmi, se a facebook oldalukon. Ezenkívül csak egy svájci webshopnál láttam előrendelhető állapotban, ott van egy harmadik méret is, az XL 80x60 centis lesz.
Valószínű, hogy nálunk is elérhető lesz hamar, mert a fenti oldalról történő rendelést (vödrök stb) nekem CarCareBros Attila intézi a sajátjukkal együtt, így gyanítom már ebből az új kendőből is kapnak, de rá is kérdeztem, hogy mikor várható. Érdemes ráküldeni a google fordítót a leírásra egészen jól érthető vele, hogy miért lett ilyen kialakítású a kendő.
Kíváncsi vagyok mikor kezdik el ebben is másolni őket.szerk. ja a leírásban is ott van hogy más gyártóval együtt volt a premier a SEMA-n, ki más lenne az a másik gyártó mint a The Rag Company, nagyon hasonló kendő, de az övék 900gsm, nem 1000.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Először is a neten rendelhető ColorMatic 2K fényszórólakkot senkinek sem ajánlanám. Nekem fröcskölt minden irányba mint az állat, pedig a leírás szerint használtam (volna).
Másfelől ráfröccsent rendesen a rendszámtáblámra is, ami azóta pöttyös. Ezt mivel tudnám leszedni róla, hogy a fehér rendszámtábla festés ne sérüljön? -
polonic
félisten
válasz Csabroncka #43227 üzenetére
Köszi, ezt ismerem. És én is említettem már itt a topikban.
Ezt mondjuk írhattam volna.Másikat is kipróbálnék, ha esetleg tudtok. Ha nem, akkor marad nekem is a niagara.
-
grizlisandor
veterán
Reggel ráfagyott a szélvédőtakaró fóliámnak a fekete széle[link] én meg siettem és letéptem a francba, pillanatnyilag 3/4 takarófólia van a szélvédőn.
Ez bárdis volt 2 éves, megszolgálta az árát.
Nézek szerintem egy mágnesest, amit decemberben néztetek. -
SPeti1984
senior tag
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Ez mennyire lehet jó otthoni autómosásra: [link] ?
Ha már nagyjából tudja azt, amit egy ermés mosó, az már szerintem elég, habozni nem tudom mennyire tud. Évi pár alkalommal lenne használva, nem csak autót mosni (bár legtöbbször arra). Nyilván a drágább jobb, de kb ennyit szánnék a projektre.Renault Megane IV Limited
-
eastsider
nagyúr
a pap károly ex robotwashnál is ki van írva, hogy érintésmentes... de tele van kefével a mosó
váci útit néztem ki, az közel vanmás: ezer éve nem voltam már a red car spaba. most kipróbáltam 1 év habgenerálisozás után. és sokkal jobb, mint emlékeztem rá. (este mentem, amikor nem volt senki).
kapott a kocsi körbe 1:5 GS-t övvonaltól lefelé. majd mosás + öblítés. 500ft-ból nagyon szép lett érintés nélkül (szerintem): [kép][ Szerkesztve ]
-
paltom
tag
Turbobol olajfolyàs mitől lehet? Kevés olajcsere? Most vettem az autót és azt mondta a szerelő hogy ki kell cserélni.
Ryzen 5 3600, RTX 3070
-
ezsiasi
csendes tag
válasz paltom #43241 üzenetére
Lejárt az ideje. Azen kívül sok minden lehet, sok km, ritka olaj csere, nem elég meleg motorolaj és toljuk is neki, hirtelen ennyi. Ha nem füstöl és nem eszi az olajat nem nagyon foglalkoznék vele, a tömítéseket nézném meg meg van-e húzva a bilincs ha olyan. Látni kellene, pl az én autómnál nem volt jól meghúzva. Kartergáz miatt volt ott olaj.
[ Szerkesztve ]
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
2008-as Ford Focusom xenon lámpájával szeretnék kezdeni valamit, mert elképesztően gyengén világít. A búrát nem látom mattnak, illetve polírozva is volt nemrég. A búrán belül lévő "gömb", ami az izzó körül van, esetleg be tud mattulni? Esetleg az izzók tudnak veszteni a fényerejükből? Nincs ötletem, hogy milyen irányba keressem a megoldást, inkább kérdeznék, mielőtt kicserélem a két búrát feleslegesen.
Köszönöm elére is. -
Dr.Burn
őstag
Sziasztok.
Ti milyen szaraz-nedves porszivot hasznaltok karpit tisztitasra?
En ezt neztem ki: [link] Shop vac azaz muhely, vagy ipari porszivot nem szeretnek most nedves karpit tisztitasra hasznalni. A "permetezo" funkcio egyaltalan nem fontos szamomra.[ Szerkesztve ]
"Later Nerd!"
-
DJ. Ru$y
félisten
Miért ne vegyünk Kínából karceltávolítót tipikus példája.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Erik001
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Koch Chemie Green Star karosszériához való használatra milyen arányba kell bekeverni?illetve valakinek van-e tapasztalata Chemical Guys Jetseal-el kapcsolatban? -
MrSealRD
veterán
válasz Erik001 #43247 üzenetére
Attól függ mit szeretnél. Én arra használom 1:5 arányban a GS-t, hogy szétfújom és leáztatom a koszt. Karosszéria, kültér kizárólag.
-
szabi325
tag
Aki a mikroszálasokat szárítógépben szárítja milyen programot használ? Pamut vagy műszál? (Az enyémen ez a 2 fajta program van [Samsung ] )
-
Drughi
addikt
Nem reklámnak szánom, de ismeri valaki a shop-ot?
[https://detailingstore.hu]Milyennek számítanak ezek az árak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest