- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
Sziasztok! Mobil garázst akarok. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
- -
csillik.s
csendes tag
válasz ptesza #43355 üzenetére
Mobilgarázsból válaszd az Örkényen gyártottat. Én tavaly csináltattam velük és nagyon meg vagyok velük elégedve. Szomszéd valamelyik lengyel céget választotta, hát mit ne mondjak valami pocsék minőséget kapott, már meg is bánta....
Az enyém 6x4-es 3 m széles Hörmann szekcionált kapuval, motoros vezérlés, oldalajtó, ablak, cserepes lemez tető, csatorna, alsó lemezszegés, horganyzott váz, és így volt 1350000.-
Nem volt olcsó de minőségi.
6-an jöttek, reggel fél9-kor kezdtek és délután 6fele mentek el
Én nem bántam meg, hogy Őket választottam
Szomszéd lengyel.... 2-en voltak és 2 1/2 óra alatt összedobták de hulladék az egész papír anyagból!
Ne sajnáld rá a pénzt -
Shodan
addikt
Sziasztok!
Kezdő polírgépemhez 650w amazonos dino veszem az anyagokat. Elsőként beszereztem a gyári 6inches backplate mellé egy 5inches és egy 3 inchest. Nagy különbség van az 5 és a 6 között? Melyiket érdemes?
Én úgy gondoltam inkább az 5öst használnám a géphez és ehhez vennék padokat, két sonaxos piros/sárga padot, esetleg még finishre egy plusz padot pl lila koch chemie.Políranyagnak: menzerna fg400(nem biztos hogy kelleni fog ) / medium 2500 / finish 3500
fg400hoz sonax piros pad / menz 2500höz sonax sárga pad / menz finish 3500höz koch chemie lila.
A géphez kapott 2 gagyibb padot és a 6os tárcsát egyelőre hanyagolnám.
Jó lehet így?www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
RP1980
tag
válasz Shodan #43358 üzenetére
Szia!
Szerintem tökéletes! Ha nem valami extra puha festésű autó és nem lakk fekete, akkor a koch pad akár el is hanyagolható. Sokan alá becsülik az autó karcosságát és túl a paszták erejét. Egy excenterhez és szivacs padhez az esetek 80% kell a vágó paszta (nálad fg400). Szóval nagy eséllyel elég lehet a sonax pad páros az fg400 + menz 3500. 2500 at akkor vennék és zárnám azzal, ha ezüst vagy fehér a verda.
[ Szerkesztve ]
-
Shodan
addikt
válasz Petyal #43361 üzenetére
Onnan tudom hogy puha, hogy tavaly elvittem valakihez (szándékosan nem írok nevet). Sok autót megcsinált már , de ilyennel még nem nagyon találkozott. Hologrammos maradt .Természetesen gariba megcsinálták utána jó lett. Azt mondta nagyon puha.
Akkor még nem néztem utána ennyire a dolgoknak, de talán ő is menzernát használt úgy emlékszek, meg a por ott volt sok helyen. Elhatároztam hogy a következőt már megpróbálom magam.
Lehet hogy 2500-al kezdek akkor majd kitapasztalom...
Van egy másik fekete kocsi azt is kell majd, azt már nagyon nem lehet elrontani vagy azzal kezdek akkor.[ Szerkesztve ]
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
RP1980
tag
válasz Shodan #43362 üzenetére
Ha puha (nagyon), és nemrég csinálták, akkor valóban nem kell a 400. HA sötét szín is, akkor nagyon nem lesz egyszerű menet. Lehet befejezni inkább egy perfect finish, vagy egy essence jobb választás lenne és persze akkor már kell a puha korong. Mivel fekete, akkor még a polír utáni zsírtalanítás során is érhetnek meglepik, ugyanis az IPA is tud csíkozni. Szóval sok szerencsét, mert úgy fest a játékot rögtön a főellenséggel kezdted
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Üdv
Autótakarításhoz tudtok ajánlani porszívót? Nyilván valami olyan lenne jó, aminek van valami hosszabb vékony csöve, hogy mindenhová beférjen. Olyan 20e Ft-ot szánnék rá, de nagyon max 30e-ig elmegyek ha megéri.
Vagy esetleg létezik valami univerzális szívócsonk erre a célra? -
Shodan
addikt
-
RP1980
tag
válasz Shodan #43367 üzenetére
Ennél szerintem azóta akad már a sonax palettán modernebb szer is, de persze működhet ezzel is. Én azért paszták közül a profiline termékékből csemegéznék. A perfect finish szinte minden nagy detailer polcán ott figyel. Ja és ha soka PF ára az ex04-06 majdnem azt tudja kevesebbért.
[ Szerkesztve ]
-
Petyal
tag
válasz Shodan #43369 üzenetére
RP1980 kollégával értek egyet. Megint. A puha lakkos autó nehéz ügy. Ezt és ebben a sorrendben tenném a helyedben:
Nagyon alapos samsponos mosás, kétszer.
Nagyjából leszaritanam.
Utána reprozsda oldás, majd szárazolás után katranyoldas.
Utána megint egy alapos samsponos mosás, majd alapos szárítás.
Utána megneznem, hogy mennyi, milyen karc van rajta. Ha nincs Scangrip lámpád, akkor napon. Ha nincs nagy gáz, akkor egyből a Menzerna 3500-zal inditanek puha koronggal, és egyenletes, a Te géped esetében alacsonyabb fordulaton kezdenék közepes nyomassal. Az eredménytol függően a nyomáson nem valtoztatnek, a fordulatot emelném. Addig poliroznam az adott részt, amíg a pasztabol csak egy enyhe, egybefüggő zsíros szerű réteg marad.
Fontos, hogy a puha lakkot a nem profi mikroszálasok karcoljak, amikor a paszta maradványt letoroljuk. Tehát a jó rongy követelmény.
A Carpro Essence jó tipp a Menzerna 3500 helyett!
Fontos 2: puha lakkot nem gyurmazunk! Össze fogja karcolni.
Ha több lépcsőre van szükség, zsirtalanito anyagot se polírozás előtt, sem pedig a lépcsők között nem használnék. IPA-t pedig egyáltalán nem, mert megmarhatja. Fontos 3: a műanyag elemeken a lakk még puhább szokott lenni. -
Shodan
addikt
Köszi srácok a kimerítő válaszokat! Azt hiszem lehet hogy kicsit nagyobb fába vágtam a fejszémet mint gondoltam.
Egyelőre maradok a menzerna vonalon. A többi kocsin kipróbálom az erősebbeket, erre marad a 3500, majd később amiket javasoltatok. Több puha mikroszálas van. De korábban már betettem kosárba a gyeon puha törlőt és polír törlőt , azok szerintem jók lesznek.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Petyal
tag
válasz Shodan #43373 üzenetére
A Gyeon kendőket szvsz hagyd meg a bevonatokhoz. Abszolút prémium kategória, nagyon rövid szálú, fenyesiteni ideális. Kár teletömni Menzerna pasztaval. Puha lakkra pasztát visszatorolni ár/minőség arányban nekem nagyon bejott a LE allround kendő. Az 5-ös csomag kerül majdnem annyiba, mint a Gyeon-ból egy db.
-
n@p@lm
őstag
válasz csillik.s #43357 üzenetére
Na, erre kíváncsi leszek.
Az a lengyel cég a Konstal garázs.
Náluk kalkuláltam egy 5 m x 6 m méretű erősített profilú garázst (színezett oldallal), kb. 478.000 forint kiszállítva, összerakva. (az ár gondolom változik az euro ingadozása miatt).
Tavasszal lemezbeton elkészítés, utána rendelem meg a garázst.
13500000-et egy kicsit elszállt árnak gondolom. -
Franky2Ster
senior tag
Srácok tudnátok ajánlani normális szélvédő mosó folyadékot?
-
polonic
félisten
válasz Franky2Ster #43380 üzenetére
-
Varshi
aktív tag
válasz Shodan #43367 üzenetére
SONAX POLIR ÉS WAX XTREME3: nekem ilyen elég régóta van, többször próbáltam használni. Gyakorlatilag hajszálnyi karcok eltüntetésére alkalmascsak. Olyanokra, amikre ha megvonod a válad, akár úgy is hagyhatnád, mert csak Te tudod, hogy ott van...
Nekem csalódás volt.Nem egy kategória egy 3M Fast Cuthoz képest mondjuk, amit 3-ból 4 fényezőnél megtalálsz.
-
Varshi
aktív tag
válasz polonic #43381 üzenetére
Én legutóbb (épp akciós volt) 3 literes SONAX Xtreme ablakmosót vettem. Megdöbbentem, milyen jól láttam vele. Ami furcsa, mert én elég háklis vagyok erre, és inkább kritikus vagyok ezekkel a hájpolt csodaszerekkel, mint "elájulós".
Mondjuk durva ára van akcióban is. -
Jaded
őstag
válasz n@p@lm #43379 üzenetére
Én is tőlük rendeltem asszonynak tavaly (igaz csak 3*5-ös, kétszárnyas ajtó, sima lemez), 135ezerért. Fél órát voltak nálam és ebben benne volt az, hogy a kamionról lepakolták, összerakták, felvették a pénzt és elmentek Nem egy nagy minőség (mondjuk ezt az ár is tükrözi) és simán meg tudtam emelni.
Renault Megane IV Limited
-
n@p@lm
őstag
Ha már a kocsi fedett helyen van, védve esőtől, naptól, időjárási tényezőktől ennyiért bőven megéri.
Nem az örökkévalóságnak akarom, ár-érték arányban tökéletes.
Emelni?
Nem rögzítettétek betonhoz? Nekem oda lesz.
Természetesen könnyűszerkezet így elhiszem hogy pille súlya van.
Többféle vázszerkezet közül lehet választani, van ott erősebb is -
Jaded
őstag
válasz n@p@lm #43386 üzenetére
De lerögzítették volna egy 10-esért. De volt otthon nagyon fasza betonba való dübelem, így lefurkáltam én ingyen Alátámaszkodtam az ajtók feletti keresztmerevítőnek és simán felemeltem 2-3centit. Úgyhogy mindenképp fogattasd vagy fogasd le, mert amilyen szelek voltak a napokban, simán arrébb pakolja.
Lecsapódik a pára belül sima esős időben is, nem kell igazán hidegnek lenni hozzá. Hogy neked megéri-e, azt te tudod, én nem kértem rá. Azért csónak nélkül is be lehet menni, nem olyan vészesszerk: a miénk horganyzott szögvas. De ahogy mondod, a feladatát ellátja, relatíve olcsón.
[ Szerkesztve ]
Renault Megane IV Limited
-
Shodan
addikt
válasz Varshi #43383 üzenetére
Nekem a sima Wax van belőle, de őszintén szólva nem használtam még ,csak olcsó volt és megvettem.
Itt csak azért került szóba ez wax+polish 3, mert ha puha a lakk és fekete akkor az utolsó lépcsőben ködös, hologrammos maradhat.Erre írták azt hogy ilyenkor ezt felviszed visszatörlöd és megoldja a gondot. De még csak olvasgattam próba nem volt.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
veterán
válasz Franky2Ster #43380 üzenetére
Én mostanában Prelix-et használok, az jól bevált! Auchan-ba nemrég akciós volt, 1000ft volt 5L, vettem is 15 litert, az már erre a szezonra bőven elég lesz.
(#43336) d4d
Így vagyok vele én is. Csavarhúzóból a Wiha-t tudom ajánlani, fogóból pedig nekem Knipex Cobra vízpumpa fogóm van, nagyon jó bármilyen munkára is. Nem csúszik meg benne semmi, illetve a fogak se kopnak mint egy sima noname-nél.
Illetve én amit azért gyakran használok az a fúró csavarozó. Igaz hogy nem a munkámhoz hanem csak ház körül, de a Milwaukee nagyon jól bevált nekem, jó a gépeivel dolgozni!
Legutóbbi szerzeményem ez volt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz 1stVikman #43391 üzenetére
Nekem pl. a Sheron nem vált be, hagy egy vékony réteget az ablakon, mintha koszos lenne utána. De a Prelix az jó nagyon.
Én a LIDL-be nyári koncentrátumot vettem, aztán ioncserélt vízzel hígítom. Ez a módszer is jól bevált nekem. De lehet hogy most nyáron majd áttérek a Prelix nyárijára is, meglátom az mennyire viszi a bogarakat.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz 1stVikman #43393 üzenetére
Igen nekem is egy vékony réteg maradt utána, amit nem tudtam megállapítani hogy mi az pontosan, de mintha kosz lenne, de valami nagyon vékony hártya maradt vissza. Pedig az ablaktörlő pár hetes "gyári" Toyota volt.
Az a baj nekem a Yaris-nál az első eléggé elbaszott megoldás, a karra van rászerelve egy nagy fúvóka ami okádja magából a folyadékot. És nem csak a kocsit bassza össze teljesen, hanem a kocsi körül lévőket is. Ezt nagyon utálom benne. Nekem egy adag kb. annyi mint a Mondeo-nál 5 adag.(#43394) DJ. Ru$y
Teljesítmény terén veri a Makitát, illetve az utóbbi időben azért a Makita nem remekel annyira mint régen. Nyilván nem elvárás hogy egy Hilti szintjén legyen, de azért olvasni róla bőven negatív véleményt. Nekem ez jól bevált, a fúró pl 135Nm-t tud, akkusból más márka terméke nem tud ennyit.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Franky2Ster
senior tag
Srácok az autó bőr ülései ápolására tudnátok ajánlani valamit? Köszönöm az eddigi segítségeteket is!
-
polonic
félisten
válasz Franky2Ster #43396 üzenetére
Colourlock termékek
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest