- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz runner 125 #41939 üzenetére
A videóban szereplő kesztyű mosós megoldás érdekelne engem is, de nem ennyiért....
i-sti: A kék keféket lehet tudni honnan vetted?
-
MrSealRD
veterán
Tegnap délután a nagy őszi takarító projekt első szakaszát sikerült elvégezni. Ez a kárpitok tisztításáról szólt.
Az összes ülés, a szőnyegek, szőnyegek alatti szövet rész, kalaptartó, csomagtartó, ajtóban lévő szövet dekor sávja.
Első körben ezeket mindet átporszívóztam alaposan. Ezután elmentem egy Fortador-os állomásra ahol gőztisztító automata van. Hát annak ellenére, hogy korábban próbáltam a problémamentes használatnak utánajárni most sem voltam elégedett teljesen. A porszívó+gőz+tisztítószer programot választottam, és nagyon durván eláztatta az üléseket. A végén próbáltam a gőz+porszívóval meg a sima porszívóval hátha ki tudja szívni, de halottnak a csók... A gőz mellett köpködi a vizet nagy adagokban... és nem az elején amikor elindítom. Mert ez mint utóbb kiderült normális. Hanem menet közben is, ami viszont egyáltalán nem az... Tanulópénz volt már nem először az ilyen gőzállomás. Én nem ajánlom és nem is fogom többet használni...
Bekapcsoltam a fűtést 29 fokra, meg a klímát, és elég jól sikerült kiszárítani az üléseket, de maradt még bennük nedvesség...De volt azért pozitív élmény is.
Vettem egy flakon Armorall Carpet and Seat Foaming Cleanert. És mivel a fenti akció után nem akartam unatkozni amíg szárad minden, addig bevetettem ezt a habot. A művelethez direkt vettem egy Geox cipőkefét mert ennek a minőségével már volt tapasztalatom korábbról. Meg 2 mikroszálast fogtam még visszatörlésre.
A művelet úgy nézett ki, hogy ülésenként haladtam. Befújtam vele alaposan a területet, majd a kefével átdörzsöltem. Végül a mikroszálassal amennyire lehetett visszatöröltem.Ma még nem néztem meg de amennyire tegnap a félszáraz állapotot fel tudtam mérni, elégedett voltam. Olyan tipikus friss tisztaság illata volt és szép élénk színei.
Ezen kívül végre sikerült egy éles tesztet is csinálnom az MJJC-vel. Egy kevés BH sampon, meg Green Start meg víz keverékéből fújtam habot. A tetején van egy kis szabályozó amivel a hab sűrűségét(keménységét tudtam állítani. Egészen hígtól, a sűrű keményig kipróbáltam. Elég jó. Illetve a fejnél a szórási szöget is lehet állítani. Erről a mutatványról készített videót itt lehet megnézni.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Johnny1007
csendes tag
Sziasztok! Kérdezhetek?
- Felni utánzatú Műanyag Dízstárcsát mivel tisztítsam? és mivel Védjem? Sonax Netshield védelemre? Nem akarom hogy kárt tegyen benne a Felnitisztitó, Sem a védő.. Gondolom azok túl erősek műanyag dísztárcsához...?
- Gumira SONAX Xtreme Gumiápoló Zselé 0,25L mennyire tartós Gumiápóló? Esetleg hasonló árba valami jobb?
- Sonax Profiline Netshield -re többet írták, hogy használható műanyag elemekre is, műanyag küszöb, stb, sőt valaki üveget is irt..
Biztos ez?? Nem szeretném, ha kárt tenne benne hosszútávon, kifakítani, lemarná a feketét, stb... Ugyhogy ettől tartok, nem szivesen rakom műanyagra, üvegre csak ha 100% hogy nem árt neki...
Illetve az autón van MATT szürke műanyag elem: tükrön és SUV elemek elöl hátul. Azokba se tenne kárt a Netshield?[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
válasz Johnny1007 #41958 üzenetére
A Netshield biztosan nem fog kárt tenni a műanyagban. Azt, hogy dísztárcsára mi a jó felni tisztító az passz. Nekem a polírozott alut a Shiny Garage MWC nem bántotta. Az is elég kényes
-
M0RGI
őstag
Van olyan hely, vagy lehet csatlakozni külföldi rendelésbe ahol együtt rendelhető KC plast star silikonfrei és AF Spritz?
Tudom skótkodás, de nem annyira szeretnék itthon rendelni dupla postaköltséggel, két külön helyről. -
::Trunks::
senior tag
Sziasztok. Akit érdekel van egy eladó Rupes Mark II LHR 15 polírgépem. Carcolornál vásároltam, garija már lejárt. Nem autókozmetikában használt 0-24-ben. Fix 90-et szeretnék érte. Akit érdekel, írjon nyugodtan
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
::Trunks::
senior tag
válasz ::Trunks:: #41961 üzenetére
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Peti78
őstag
válasz Csabroncka #41946 üzenetére
Köszi!
Glicerines cuccot nem erőltetnék, a Sonax-ok általában jók. Viszont jelenleg Perl van, attól mindenképpen jobbat szeretnék. Gumira ez lesz, belül nincs műanyag az autón. Kívülre pedig olyan kellene ami nem szedi fel a port nagyon, nem csillog és lehetőleg igazán mélyfekete legyen ami kibir 2-3 esőt.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
veterán
válasz RP1980 #41948 üzenetére
Nem a pénz miatt tartom feleslegesnek, hanem azért mert egy jó előmosó után nincs szükség ilyenekre. Ha kell akkor a következő mosáskor szívesen csinálok egy fotót hogy mi marad a vödör alján.
Értem hogy pH semleges sampon annyira nem viszi le a retket mint egy 10-es pH fölötti előmosó, de ahogy egyik hozzászólásomban említettem, inkább waxolok évente +1 alkalommal, de így még jobban minimalizálni tudom a karcok számát.iPhone 13 Pro Max
-
RP1980
tag
-
RP1980
tag
Sziasztok!
Felniről a súlyokat tartó szivacs szerű ragasztó maradványokat mivel szoktátok leszedni?
-
nagyúr
válasz RP1980 #41969 üzenetére
Le szokták korongal szedni. De nem drót korongal, hanem finom puha korongal. Vagyis a gumis így szokta.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
bezsoo
csendes tag
Sziasztok!
Karcok eltávolítására tudtok ajánlani jó szakit?
Bp. XVI. Kerület és környéke!
Előre is köszönöm! -
Johnny1007
csendes tag
- Sonax Netshield-re Sonax BSD-t pl 2-3-4 héttel később van értelme rakni?? Vettem mindkettőt, ugyh remélem lesz értelme
De szerintem hasonló összetételük lehet, nem? és a BSD feloldja a Netshield-et és úgymond helyébe lép, rövidebb időre.
Vagy rosszul gondolom?? Nem oldja fel a Netshield-et a BSD?- Összefoglalóban ez áll - lakktisztító gyurma (nem kínai)
Kérdésem hogy mi a baj a Kínai Alis gyurmával???
Rendeltem párat nemrég Aliról, azért kérdem, hogy mi a baj ezekkel?[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
válasz Johnny1007 #41977 üzenetére
Szerintem 4 hetet legalább várhatsz. Az oldásos dolgot szvsz. kérdezd a sonaxtól, de nem hinném, hogy feloldja. A BSD-ben szerintem nincsenek oldószerek. Polimeres anyag mind2 szer, de a BSD-ben ha jól tudom akad szilikon is.
-
RBJ
addikt
Valaki anno azt mondta, hogy a fusso coat 12 milyen tartós lesz egy tégellyel.
Most néztem utána tavaly jul. ba vettem már alig van a szélébe.
Lehet vastagon nyomom?
A Tobbi fusso termék a kivawi a king a fusso 12m new edition milyen?[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RP1980
tag
Egy autón? Ez esetben nem sokat , hanem rengeteget használtál! Úgy kéne, hogy szivaccsal ami jár hozzá éppen csak enyhe nyomással egy 180 fokos fordulatot teszel a dobozban. Így az aplikátor éppen csak (alig láthatóan) lesz fehér a Fussotól. Ez egy elemre bőven elég lesz! Semmikép ne legyen az elem fehér, csak mint ha olajos lenne.
-
RBJ
addikt
Én nyomom a szivacsot rendesen legyen rajta.
Az indokolta, hogy minden hétvégén kocsit mosok és nem tart tovább nálam ahogy elnézem max negyed évet.
Meg lehet egy kicsit túltolom de hát ez megnyugtat.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
MrSealRD
veterán
Nem akarok tolakodó lenni...de szerintem inkább az érdekel mindenkit, hogy mi van belül.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
G@ß!
őstag
Mivel lehet a Soft99 Ultra Glaco-t eltávolítani? Sikerült vízköves üvegfelületre felvinnem. Vak voltam. Köszi.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Milyen belső térbe való matt műanyagápoló ajánlott, ami hasonlóan jó, mint az AF spritz, de rendelhető Polirtech-től?
Vagy milyen új autó külső fekete műanyagaira való ápoló ajánlott, ami olyan jó, mint a KC plast star siliconfrei, de rendelhető AF shopból?
[ Szerkesztve ]
-
Johnny1007
csendes tag
Sonax BSD-t műanyagra - Fekete és MATT szürke műanyag, üvegre, szélvédőre lehet használni ?
Szélvédő lapát nem fog "ugrálni"? -
Formaster
addikt
válasz Drughi #41989 üzenetére
Ez elég kényes téma, tetőkárpitnál törődj bele, hogy bármivel is próbálkozol, valószínűleg le fog esni a kárpit. Ha azt a ragasztót eltávolítod, akkor az alatta levő kárpit ragasztót is. Ha nagyon zavar nézz körbe mennyi lenne egy jó állapotú bontott és ha az belefér a keretbe, akkor előtte neki lehet esni próbálkozni, hátha mégis sikerül megmenteni. Vannak egész jó ragi eltávolítók, legutóbb valakinek egy praktikerest ajánlottam és bevállt, keress vissza a hsz keresőben.
(#41993) G@ß!: Polírral fogod tudni leszedni. Sajnos a makacs vízkövet szélvédőről szintén csak lepolírozással tudod eltávolítani (pengézni nem ajánlom, esetleg vannak trükkök pl acélgyapjú, vízkőoldó, de komoly esetben már nem segít), szóval két legyet ütsz egy csapásra. A célra talán megteszi a kézi erő is, de oda kell tenned magad
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest