-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindfreak
őstag
válasz zsolt1129 #3951 üzenetére
Igen, egy korábbi hozzászólásodban is erről írtál, azért gondoltam, hogy elég lenne a Z-2 is!
A kocsi egy 2009-es (Panther Black - fekete) Ford Fiesta.
Magát a waxot applikátorral szeretném felvinni, mert géppel még sose dolgoztam. Azzal szintén lehet szép eredményt elérni, vagy érdemesebb lenne polírozógéppel?
-
törölt tag
Vettem egy ilyen aranyos "katicabogárkát" használtan.Kicsit kopott a fényezés rajt és matt piros.Gondoltam kap egy metal pirost+3* lakk vagy sárga lesz mint az én járgányom.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ilyen szinü lesz
[ Szerkesztve ]
-
Moric
aktív tag
A Meguiar's termékeket használja innen valaki?
A fórumában nagyon meggyőző képeket tettek fel a használói.
Emellett az ára is teljesen elfogadható. -
nVIPER
senior tag
Dodi egy kérdés. Még a legfinomabb maxolen polír után is marad polírnyom a fényezésen, ezt leginkább az esti közvilágítás fényében lehet látni. Mivel tudom eltüntetni őket?
-
nVIPER
senior tag
válasz #00809728 #3976 üzenetére
Jó cuccai vannak, én nagyon szeretem őket, gyorsan lehet velük dolgozni és nagyon látványosan. Nekem ingyen hozzák ki a cuccot. Már egy ideje veszek náluk mindent. Kipróbálom a Zaino cuccokat, már nagyon kíváncsi vagyok rá. Látom neked nagyon bevált, szépen is dolgozol vele!
-
Moric
aktív tag
Szerintem nem jól políroztátok.
Nézz meg a Meguiar's fórumán (vagy youtube-n) van sok magyarázó videó. Látszik, hogy a jó eredményhez legalább 3 fázisban políroznak, egyre finomabb polírszerrel és políszívaccsal mennek át a felületen. Sok videó pont azt mutatja be, hogy lehet eltüntetni a pici körkörösnek látszó karcokat. -
Moric
aktív tag
Sajnos én csak ugatom a témát, Dodi lesz a Te embered!
Azt mondják, akik csináltak már ilyet, hogy nem kell nagyon nyomni. Inkább csak vezetni a gépet. A gép és a kezed súlya elegendő. A kenésre és a helyes géptartásra kell nagyon figyelni. Különben hologramos lesz.
Megnéztem a Maxolen-nek is van több terméke az utolsó fázisra. A legfinomabbal a 3000-es nyomokat is el lehet tüntetni. Evvel azért csínyán bánnék, mert kerámia-, nano- és akril lakkokhoz fejlesztették ki. Azok meg elég kemények tudnak lenni. Inkább a CP sorozat végéről választanék, ha már mindenképp Maxolen.
-
-
nVIPER
senior tag
Dodi, mi a véleményed a hullámos polírkorongokról? Szerinted szebben és jobban lehet velük dolgozni mint a simával?
-
nVIPER
senior tag
Én könnyebben tudok vele dolgozni, egyrészt amit mondtál, nem fröcsög össze vissza a polír, másrészt meg sztem könnyebb a felületen megtartani a gépet is, jobban siklik a megmunkálandó részen ez a fajta korong. Elvileg a hologrammosodás is jelentősen csökken ezzel a korongal, legalábbis nálam ez volt a tapasztalat.
-
törölt tag
-
nVIPER
senior tag
Na majd jön egy Audi 80-as piros színű, 2 évig bent állt a bozótban, szóval nagyon ronda a fényezése, megmattult és oxidálódott. Most megvettem a poírhoz a finomabb korongokat.
Bírkaszőrrel kezdem majd utána van a Maxolennek egy sárga korongja ( ez: [link] )
Majd utána a legfinomabb fehér korongot kombinálom a 22-es viaszpolírozóval ( [link] ). Remélem így már nem marad utána fátyolos. Ja és a végén a Zaino z-5 ös a kötésgyorsítóval 2x átkenve
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
A hologrammosodás hogy, mitől jön létre?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
törölt tag
válasz Winner_hun #3998 üzenetére
1 nem megfelelő a korong
2 nem megfelelő a polírpaszta
3 nem megfelelő a sebessége a gépnek
4 nem megfelelő szaktudás.[ Szerkesztve ]
-
nVIPER
senior tag
válasz #00809728 #3999 üzenetére
Ahogy mondod, de ha a korong és a szivacs is megfelel, és a gép is jó: Akkor lehet azért is mert túl gyorsan húzod el a gépet az adott munkadarabon az utolsó fázisban. Én mindig úgy polírozok, hogy egy adott munkadarabról nem megyek át a másikra. Először a mély és közepes karokat kiszedem a durva anyaggal, majd ezután még több vizet porlasztva és kevesebb pasztát használva szépen szintről szintre egyre lejebb haladva lassan lehúzom a korongot. Már a durva polírozás sem hagy hologramm nyomot a felületen. Ezután ha még mindig olyan lenne akkor jön a hologramm eltávlítása finom hullámos szivaccsal és 1A vagy ennek megfelelő hologramm elleni 3M termékkel!
Dodi vélemény? Te hogyan polírozol ill. hogyan haladsz a különböző fázisokban?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest