Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Formaster

    Topikgazda

    válasz Kereplő #33619 üzenetére

    Ezzel részben egyetértek, kifejezetten a lítium kérdésben, ezért is gondolom úgy, hogy ez a második legfontosabb. Az első az energia termelésének forradalmasítása, zöld módon. Musk szerint a jelenlegi felhasználást fedezné egy Las Vegas méretű napelem park, vagy igaz vagy sem, szerintem ezen és az energiatárolon kellene dolgozni.

    Amiben nem értek egyet, az az, hogy a hidrogén előállításához is borzasztó energia kell és a teljes élettartam költség. Először is mit értünk ezalatt, hány évre vetítjük az élettartamot. Merthogy ma már 15 évnél vagy 300.000km-nél többre 1 autógyártó sem tervez autót. Ahogy jelenleg kinéz a diagnosztikákból ezt hellyel közzel hozzák a tesla intelligens akkumulátor kezelő szoftverei. A rekord jelenleg egy taxi vállalatnál van, ahol teslánként kb fél mio km húztak bele, ezalatt nagyjából 6-8.000 dolláros szervizköltséggel számolva, a korábbi ottó motoros kb 5x szervizköltségével szemben.

    Ha az áram felhasználását nézzük, akkor a villanyautó nagyságrendekkel jobban hasznosítja, nincs égés, nincs kesze kusza hajtáslánc, áttétel. Noha a szénerőmű káros, ezt lehetne váltani, illetve az olajat is ki kell bányászni, szállítani, finomítani és ezért a "fél világot" háborúkkal romba dönteni. Ha már kinárol beszélünk ne feledjük, hogy mégha rabszolga munkát is, de nekik munkát ad a termelés, míg iraq, szíria, afrika gyakorlatilag porrá lett tiporva az olaj miatt.

Új hozzászólás Aktív témák