Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • z123456789

    addikt

    válasz ducati113 #23012 üzenetére

    (#23012) ducati113
    (#23013) ducati113
    Első felindulásnál annyi volt, hogy kerámiát teszek az autóra. Azóta meg azért kiderült, hogy az nem így működik, hogy "én most ráteszem a kerámiát az autóra".
    Nem egy egyszerű dolog, el lehet cseszni, először csinálom. Sőt, soha nem csináltam klasszikus autómosáson kívül más dolgot, ami autóápolást takar. Ezekkel én idén ismerkedtem meg, egyelőre monitoron keresztül. Viaszról sem hallottam előtte, és igen, azóta villant be. Ha jobban megszámolom, akkor még mindig biztosabb azzal dolgozni, mint egy kerámiával, amit ha elcseszel, nem marad ott a fél tubus, hogy újra kezd, és ráadásul leszedni sem egyszerű. Ezért gondoltam, hogy bepróbálok egy viaszt, meglátom hogyan működik a dolog, és ha bevállalom, akkor mehet a kerámia, a maradék viaszt meg elnyomom a családon belül, addig is gyakorlom.

    (#23014) Laca1212
    Nem hinném. Megvettem egy autót, és elterveztem, hogy miket szeretnék rajta megcsináltatni, és megcsinálni. A folyamat jó lassan halad, mert hol én nem tudtam letenni az autót, hol a szaki nem tudott korábbi időpontot adni. Ne menjünk abba bele, hogy miért nem új autót vettem, vagy miért olyat vettem, ami már volt törve stb... Megvan az okom rá, hogy ezt választottam, ettől még az esztétikai ízlésem más, mint az előző tulajé, ráadásul ő épp kezdett beleunni ebbe az autóba, ezért volt kevésbé törődve azzal, hogy mennyi karc van rajta stb... Engem zavart. Hosszú távra tervezek vele, tip-topra szeretném varázsolni. Elég sok minden kész van már rajta. Egy polír, és egy felületi bevonat kell még nekem. Ez ne már hogy belehülyülést jelent? Persze hogy változik az érdeklődésem, mert folyamatosan olvasom a topicot, és látom, hogy van más jó cucc is, ami hasonló, mint a kerámia. Az, hogy fogalmam sincs, hogy egy friss fényezés, majd egy polír által felmelegített lakkréteg kémiai folyamatai hogyan működnek, szerintem nem gáz kérdés. Igazából finish line-ban vagyok, szeretnék pontosítani. Fossuk itt a szót, meg le vagyok hurrogva, hogy nem figyelek, meg ugyan azt kérdezem, de ha visszaolvasunk, szerintem nem ismétlem magamat olyan sokszor. Finomítások vannak a kérdéseim hátterében, nem figyelmetlenségek.
    Egy 13 éves Honda Accord. Semmi különös. Munkás autó. Nem értem ez miért számít?

    (#23015) animoo
    Really?
    "szaradasi ido kivar-->polir-->keramia..." Milyen száradási idő? A lakk száradási ideje? Száradva hoztam el, nem folyt rajta. Vagy milyen száradási időre gondoltál? Vagy mennyi is ez a száradási idő? :U

    (#23016) ducati113
    A collinite-re jár a pont? Vagy mire?

    (#23017) ducati113
    Az, ez jó télre, meg nyárra is.

    (#23018) euzsolt
    Pont ezért vetettem fel a waxot. Amiket leírsz. Kösz a válaszokat.
    Dehogy várom, fogalmam sincs mit várhatok el tőle, nem ismerem. Wax+Sealant=kerámia hatás, rövidebb intervallumra. Kerámia+Sealant=kerámia hatás, hosszabb időre. Lényegében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák