Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #7756 üzenetére

    "Ha kirepül a marókés a patronból így, és nem is szemen, hanem csak lábujjon talál?"

    Na, nem akarok én túl sok szót pazarolni erre a témára, egyrészt mert off, másrészt mert szabálytalan használat, amit meg nem nagyon kellene reklámoznom, mert ha valakiben csak annyi marad meg emlékként, hogy faipari felsőmaróval vasat is lehet marni, aztán tényleg hülyeséget csinál... szóval nem venném lelkemre.

    Tehát még egyszer: szürkeöntvényt (ebből készülnek a gépipari berendezések általában) kis fordulatszámon, tizedmiliméteres lépésben, max. milliméteres mélységben, kis "előtolással", 6-8mm szélességben, védőszemüvegben. A SZÜRKEVAS SOKKAL KÖNNYEBBEN FORGÁCSOLHATÓ MINT A KÜLÖNFÉLE ACÉLÖTVÖZETEK!!
    Ha valaki belegondol, a tizedmiliméteres lépés olyan kicsi, hogy fában szinte megismételhetetlen. Már nem emlékszem, de kizártnak tartom, hogy ez a pirinyó fogás mondjuk 50cm hosszan olyan hőt termelne, amitől elenged a lapka forraszanyaga. Ez a fogás max. annyira elég, hogy kicsorbuljon a maró. Rossz érzésem támadt, amikor valaki rögtön 10mm-es mélységet vizionált magának.

    A marókés meg nem repül ki csak úgy a meghúzott patronból. A marószár kb.20mm mélyen van a patronban, az, hogy a munkadarab "kihúzza" azt jelenti, hogy kb. 3-5mm-t változik a pozíciója, akkora már hallani a gépen is, hogy jóval erősebben dolgozik a maró és jobban kell nyomni a gépet vagy a munkadarabot. Nem tartom valószínűnek, hogy egy egyébként meghúzott patronból úgy tud kiesni a marószár, hogy nem veszi észre az ember a hibát. Nem kúpos az a marószár, hogy kiessen, ha kicsit kijjebb jött.

Új hozzászólás Aktív témák