Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    válasz thyeby #6777 üzenetére

    "miért is nem lehet fát vágni azzal a keményfémlapkással, amit a forgácslaphoz használsz?"

    Hosszvágáshoz tényleg jobb a ritka fogú illetve tisztítófoggal (vágóél nélküli)vel vegyes lap a jó hogy a forgácsot el tudja vinni könnyen ami keletkezik .
    de lamiforg hoz a trapéz/egyenes fog való, ez fába hosszvágáskor szépen beleég utána tisztítás nélkül már a lamit se viszi szépen (erősebben töri).És mivel egy 300-as lapnak sok foga van elmegy vele egy óra amíg fogat mosol neki kétoldalról is kell tisztítani a fogakat.
    Kereszt vágáshoz még elmuzsikálgat fában lamihoz ezután is pucolni kell használat előtt.

    Fához hossz és keresztvágáshoz váltófogas fűrészt használunk (természetesen vídiást) evvel még lehet lamináltat is vágni , ez esetben nyilván hamarébb kopnak el a jobbra -balra hegyes fogak - mint a letört sarkú trapéz illetve szögletes egyenes fogak egy lamivágó fűrészen.

    Váltófogas fűrész van a gérvágókon (jobbra balra hegyezett)is (kivéve ha fémvágó lap) csak hátra van döntve az élszöge hogy ne tudja az anyagot könnyen felkapni a tárgyasztalról, inkább rányomja ne emelje fel mert akkor kivágja a kezedből ha kissé lazábban fogod ez esetben eredmény:ujjtörés kézlevágás opcióba választhatsz melyiket akarod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák