Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Atomgeszi #61475 üzenetére

    Én egyszer csináltam eddig életemben lebegő polcot, ha a képek segítenek, akkor íme:

    https://drive.google.com/drive/folders/1-Sk_lZMHiAGnNOY6ASv89l4yjR5iTvQ7?usp=sharing

    Kis magyarázat: a polc az tömör "félszélezetlen" borovi fenyő, ~30mm vastag. A polctartó vasalat az kb ez, csak én a Homoki-Zár -ban vettem, kb ilyesmi áron.

    A furatsablont csináltam meg először, azon keresztül jelöltem át a polc hátuljára a furatok helyét. Hogy minél merőlegesebb legyen a polcban a furat, készítettem hozzá egy akác kockából vezetősablont, ami mindenhonnan derékszög, és abba a megvezető furatot oszlopos fúróval csináltam. Emlékeim szerint 10-es (?) fúró kellett a polcba fúráshoz, az elég hosszú volt ehhez a vasalathoz. És elég passzosan ment rá a polc.

    Ugyanazt a furatsablont használtam aztán ahhoz, hogy a falra is feljelöljem a furatok helyét.

    Ez így egész jól működött, a polc szépen, szorosan-passzosan ment rá a fali vasalatokra, épp annyit kellett erőszakolni hogy (a mázsás) testsúllyommal rá lehett tolni, de lecsúszni nemigen fog soha, tán max földrengés esetén.

    Ez volt 2018-ban, legutóbb épp szilveszterkor jártam náluk, még mindig áll a polc, nem konyul, pedig van rajta cucc rendesen. Ami még érdekes infó lehet: sima 10-es válaszfalon (tömör tégla) van.

    Szerk: még annyi, hogy ennek a vasalatnak tán az az előnye, hogy "állítható" a dőlése, ha nem sikerült volna úgy a furat a polcba, ahogy szeretted volna, vagy a fal síkjával vanna gondok, stb. A kis csavarokkal is, meg nyilván kis feszegetéssel is. De nekem jól sikerült, szerencsére nem kellett semmit állítani.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák