Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • T J

    tag

    válasz pweisz #54151 üzenetére

    Ha pácolva lesz, akkor a színe is le tud kopni. Ezért az összes olyan puha anyagot messziről elkerülném, amivel néhány évente újra kell kenni. Mert ez elmaradhat, és a legutolsó dolog, amit látni szeretnék egy lépcsőn/ padlón, az az elkoszolódott felület, és az átkopott pácolás.

    Valami kemény bevonatot vinnék fel rá, minél vastagabban, ami néhány évtizedig, gondozás-mentesen nem kopik át. Pl van elég jófajta 2k PU parkettalakkja a milesinek, aminek az alapozója vastag és több rétegben is felhordható. A fedője viszont olyan kemény és rideg, hogy nem hordható fel több rétegben egymásra, csak "nedves a nedvesre" módon. Azaz amikor már elég száraz ahhoz, ne folyjon meg az élén, de még elég nedves ahhoz, hogy a következő réteggel eggyé váljon. Ez olyan 10 perc körüli időköz, ami után a rétegeket meg lehet ismételni, és vastag, egybefüggő fedőréteget kapsz.
    Ha kikeményedett fedőrétegre vinnél fel ugyanebből még egyet, akkor ütésre elválhat a két fedő egymástól. Ennek veszélye a fenti módon, vagy egy puhább, rugalmasabb, azonos fényességű köztes réteggel küszöbölhető ki (vsz).

Új hozzászólás Aktív témák