Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Soká #54041 üzenetére

    Köszönöm, ez nagyon hasznos tanács volt, betenném összefoglalóba "amit a fáról tudni kell" részbe. :)

    A linkelt kép google találat, nem a sajátom, nálam egyetlen középsugárzó lesz a dobozkában (méretre ugyanekkora az egész amúgy kb).

    Fenyővel dolgoztam, a szálirányra nem ügyeltem, olyan, amilyen (csak méretre vágtam őket dekopírral), de majd meglesem. Itt amúgy nincs nagy hangszóró által kifejtett erő, nem gond, ha esetleg a fa elkezd "játszani".. kísérlet, a korábbi dobozaim (vagy 20 éve) mdf-ek voltak, ki is bírták mind a 20 évet, baltával alig tudtam szétütni. Ez most egy olcsóbb projekt, azért kötöttem kompromisszumot a puha fenyővel + jó "tanuló fa" szerintem, hangolásra pedig nem érzékenyek, ebben mélysugárzó nem lesz.

    A fenyőt elmondásaid alapján akkor szerintem jobb, ha abban a helyiségben tartjuk, ahol most is vannak (állandó pára, hőmérséklet), feleségem tervezi alapozózni és lakkozni egy héten belül őket.. neki az a kezdő projektje :) Gondolom egy felületkezelés, pláne teljes körbelakk után kevesebbet mozog, hiszen az anyag nem "lát" semmit a párából onnantól. (És akkor belül is ki kellene kenni 1-2 réteggel, ha el akarjuk zárni a környezettől, ha jól értelmezem a dolgot).

    A mélyek lesznek a nagyobb dobozok, oda nyír rétegelt lemezzel terveztem és a végén az is kezelve, festve-lakkozva.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák