- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomgrande
tag
válasz Szalmakutya #46250 üzenetére
A felhasználó realitása és a profil ára nem találkozik sosem.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
yooccoo
aktív tag
válasz thomgrande #46245 üzenetére
mennyi lehet ennek az összsúlya?
-
generatoros
tag
válasz thomgrande #46253 üzenetére
Ezek szerint nem sokkal olcsóbb mint, ha újat vennék? mennyi lehet az új ára?
-
thomgrande
tag
válasz generatoros #46254 üzenetére
Tényleg nem sokkal olcsóbb. Messze van a felhasználói reális ártól. És ez csak 2,7 kg/m
[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Szalmakutya
tag
válasz thomgrande #46255 üzenetére
25 ropi a méterár? Valahogy azt nem hiszem. Ha viszont 6m-es darab kerül ennyibe, az egész jó ár.
-
thomgrande
tag
válasz Szalmakutya #46256 üzenetére
Álmodjál csak!
-
Szalmakutya
tag
válasz thomgrande #46257 üzenetére
Úgy érted, tényleg 25 ropi méterenként? Ez nevetséges. Mindegy, nekem nem kell ilyen, úgyhogy nem fogok most nekiállni jobb árakat turkálni. De szerintem 12e / m körül találnék 60x60-ast, ha akarnék.
[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz Szalmakutya #46258 üzenetére
Nem véletlen kerülnek a gyári gépek amik aluprofilt tartalmaznak (nem is ilyen egyszerűeket) olyan drágába.
-
pali923
aktív tag
válasz thomgrande #46259 üzenetére
Az a vacak 19mm széles C-sín - amit itt is meg mindenhol máshol havonta keres valaki olcsón, szóval az se olcsó darab, még az unimaxnál sem. Meg Kínában és az USA-ban sem. Pedig abban alig van anyag ezekhez a profilokhoz képest.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Szalmakutya
tag
válasz thomgrande #46259 üzenetére
Amennyit én használnék egy ilyet, ahhoz jó lenne a vas vagy akár a rétegelt lemez is, valami borítással, mondjuk egy alu lemezzel a tetején. De mostanában nem tervezek gépet építeni, úgyhogy ez csak fantáziálás.
Az azért érdekelne, hogy a kolléga házi felfüggesztésű elektromos kézigyaluja milyen jól működik.
-
thomgrande
tag
válasz Szalmakutya #46261 üzenetére
-
thyeby
őstag
válasz Szalmakutya #46262 üzenetére
Ezt ne így nézd!
Egy 40x40 és egy másik 40x40-es közt is ég és föld különbség lehet.Ha megfigyelted, thomgrande úgy indított, hogy kg/m. És ez még nem minden, mert ötvözet és ötvözet között is nagy különbségek vannak.
Az alumínium előállítása már magában is nagyon költséges. Jó recept alapján készült profil meglepően sokat tud. Ezért aztán meglepően drága is.Nagyon otthon kell lenni az anyag és a méret választásban is, meg persze a forrást is tudni kell jól megválasztani. Mert igen nagyon mellé is lehet lőni.
A gépépítés nagyon izgalmas dolog. Sokan művelik is t'án épp ennek okán. De a legtöbben mellé lőnek. Persze lehet jól is csinálni. De az még beugrónak is édeskevés, hogy hú, ez nagyon drága.
Több fa van, mint asztalos!
-
Szalmakutya
tag
válasz yooccoo #46265 üzenetére
Én ezt mind nem kétlem. De kb annyira érint, mint az atomreaktor belső felépítése. Érdekes, szívesen fantáziálok róla, de belátható időn belül nem fogom hasznát venni.
Még ha gépeket akarnék épp építeni, akkor is az első 2-3-at rétegelt lemezből kéne, minimál szerkezettel, hogy tanuljak belőle.
-
generatoros
tag
válasz Szalmakutya #46266 üzenetére
Azt gondolom nem vagy egyedül.. Rohadt drága dolgok ezek a profilok. Az is bassza meg az anyját aki kitalálta az áraikat.
-
Szalmakutya
tag
válasz generatoros #46267 üzenetére
Ezzel akkor értenék egyet, ha tényleg nem az lenne, hogy mindenhol rohadt drágák. Ha a kínaiak le tudnák nyomni az árát rendesen, hogy tönkretegyék vele az amcsi alumíniumipart, akkor dalolva megtennék. Ergo lehet hogy tényleg objektíven drága ennek a cuccnak az előállítása. (Amúgy azért olcsóbb náluk, de nem annyival, most néztem).
Ha jól tudom, mert ehhez tényleg nem értek, akkor ezeket többek között CNC-kbe építi be boldog-boldogtalan. Van rá komoly kereslet, minden szinten.
Szóval én nem vagyok igazán frusztrált, csak limitált a lelkesedésem az ügyben, mert nem igazán látom magam, ahogy 23e / m anyagból szerelek majd. Előbb jön az ipari gép, és ha elkap a gépszíj, akkor is először kemény fához meg rétegelthez fogok nyúlni.
Például a felsőmarós géphez majdnem olyan jó a rétegelt lemezes megoldás. Ígyis-úgyis egy órán át kell nyakig porban baszakodni, nem lendít sokat az aluprofil rajta.
De azért eszembe jutott erről két dolog:
1) hogy tkp lehetne egy nagyon pontos és nem is gyenge modul-rendszer, ami egy profi sínes felső megvezetés, és rá lehet tenni többféle célszerszámot. Körfűrészt (alul ki van neki vágva a hely az asztalon), marót, gyalut. Az asztalában ki vannak vágva lukak, hogy bárhol le tudjam fogni egy mozdulattal az anyagot olyan izével, aminek biztos van szép magyar neve (angolul bench dog). Ez lényegében egy kis műhely lenne, majdnem mindent meg lehetne oldani ezzel az egy sínrendszerrel, de hatékonyabb és sokkal pontosabb, mint az eddigi garázsmegoldások. És biztonságos is, pl a körfűrész ami lefele áll, de a maró is. Ha nem kell, szétkapja az ember ketté, és fal mellé teszi.
2) hogy ha a rétegelt lemezre vékony alu lemezt ragasztok, azt nem tudnám e szegény ember aluprofiljaként használni. Még sínt is tudnék beletenni, mondjuk ha három rétegeltet egymáshoz fogok, de a középsőt süllyesztem. Nyilván ötször nehezebb stb és mivel a rétegeltnek nem állandó a vastagsága, valamit munkálni kell rajta. De ezt meg lehet oldani, pl áttolom a körfűrészen hosszába..
-
pacman_123
tag
válasz Szalmakutya #46266 üzenetére
"Még ha gépeket akarnék épp építeni, akkor is az első 2-3-at rétegelt lemezből kéne, minimál szerkezettel, hogy tanuljak belőle."
Ugyanígy gondolkodtam és gondolkozok én is (nyilván annál a gépfajtánál, aminél lehet). A gépépítés - az elhatározás után - leginkább időt és türelmet igényel. 3 csiszológépen vagyok túl, mindnek rétegelt lemezből készült a váza. Engem Bellevue gépépítős videói inspiráltak. Iszonyú precíz faszi, épített már nem egy dolgot. Ha véletlenül, egyszer ... ajánlom figyelmedbe És ha adhatok tippet: egy jó korongcsiszoló mindig "kell". Egy tárcsával, direkt meghajtással egyáltalán nem bonyolult. Ha mocit olcsón tudsz szermányolni, minimális anyag kell hozzá.
A dupla korongcsiszoló és az oszcilláló szalagcsiszoló is az ő videói alapján készült (1 2). Utóbbit nem túlozta el részletességgel, de lehetett látni így is a lényeget. Szeretek a csatornáján bóklászni.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Szalmakutya
tag
válasz pacman_123 #46269 üzenetére
Hú, ezek nem gyengék..
-
pacman_123
tag
válasz Szalmakutya #46270 üzenetére
Összedobott pl. egy kis maróasztalt is magának:
https://www.youtube.com/watch?v=ae1HW9LRZ6I
Eléggé fejet vágtam mikor megnéztem Túl tudja azért ő is tolni néha.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
thyeby
őstag
válasz pacman_123 #46269 üzenetére
-
pacman_123
tag
válasz thyeby #46272 üzenetére
Igen. Épp pihenőidejét tölti mert ... a rugófeszítést azt nagyon sufnituning módon oldottam meg. Eddig bírta az akácból készült. Valami combosabbat kell oda kitalálni, de oldható módon. Nemtom itt a mester miféle fémgyűrűvel feszítette meg a rugót, de akkor azt gondoltam hogy jó lesz nekem a fából készült is. Hát .. egy ideig jó is volt.
"erről később kifaggatlak."
Egész nyugodtan.
-
thyeby
őstag
válasz pacman_123 #46273 üzenetére
Hö.
Teljesen jó ez fából, teljesen ugyanígy, ahogy van. Csak fordítanod kell az új bizbaszon. Ninety degrees, és nem bütü felől kapja a feszítést. Meglátod, úgy jó lesz.
Vagymeeg: reétegeltlemeezTöbb fa van, mint asztalos!
-
MrThompsoN
csendes tag
válasz pacman_123 #46273 üzenetére
Ránézésre valami ilyesmi lehet. Ilyen eszközt egyszerűen lehet házilag is csinálni, ha van megfelelő átmérőjű fúród. Én vágtam két darabot 16x16-os négyzetacélból, a két csavarnak megcsináltam a helyét és utána úgy fúrtam át az egészet, hogy két csavarhoz 1-1 alátétet betettem a két darab közé. Alátét nélkül gyönyörűen rászorul a tengelyre. Csak valami nagy szakítószilárdságú csavart kell használni hozzá. A képen csak ideiglenes csavarok vannak valami régi szivattyúból kibontva...
Ha nagyon biztosra akarsz menni, hogy nem csúszik el, akkor még meg lehet ezt toldani azzal, hogy a tengelyhez is hozzácsavarozod az egyik felét, ahogy a lenti képen tettem.
Nem teszem offba az írásom, mert fához készülő gépekről van szó. Ezek a készülő asztali körfűrészem döntés illetve magasság állításához kellő alkatrészek egyébként. Alkalomadtán majd beteszek róla képet, ha van rá igény.
-
thyeby
őstag
válasz MrThompsoN #46275 üzenetére
Woow!
Vanigény, vanigény! Tegyed csak a fotográfijákat!
és nemoff
-
MrThompsoN
csendes tag
Asztali körfűrész projektemről akkor írok pár szót: belülről kifelé kezdtem el építeni még februárban, miután januárban bevásároltam. A motortartó egységet még régen mutattam egy korábbi hozzászólásomban. Akkor még nem volt benn a menetes szár, amivel lehet emelni, valamelyik képen látszódni fog.
A motortartó egység után elkezdtem a döntéssel foglalkozni. Mivel nagyon nehéz a szerkezet, így azt elvettem, hogy csúszós megoldást választok, mint Hector Acevedo vagy Cosmas Bauer (az első videója a körfűrészéről jóval korábban jelent meg). Helyette inkább csapágyakon akartam gurítani. Első próbálkozásra Y profilú kapukerekeket vettem és fából alkottam hozzá megfelelő ívű profilt.
Az utolsó képen már látszik a külső keret is, melyet 5 réteg 12mm-es nyír rétegelt lemez csík átlapolt összeragasztásával építettem meg, így egy 60x120 mm keresztmetszetű tömör vázat kaptam. Külön-külön csak a keresztösszekötőket fotóztam le.
Itt már látszik a fölső csapágysor is, ami megakadályozza, hogy kiforduljon a szerkezet a kerekekből.
Közben alkottam lábakat is, Marius Hornberger ötlete nyomán. A kép nem adja vissza a méretét, azok M20 csavarok és a talp 80 mm átmérőjű. A fa aljára ragasztottam műanyag korongot, hogy a betonon ne szívja tele magát nedvességgel.
A döntés összeszerelése után kb két hét után világos lett, hogy a gurulás jó megoldás, de az nem, hogy fából van a futófelület. Nagyon csúnyán benyomódott. Nagyjából 65 kg tömeget kellett volna a fa futófelületnek elbírnia... Úgyhogy más megoldásra váltottam: acélból vágattam lézerrel 12 mm vastag íveket és a kapukerék helyett sima golyóscsapágy az alsó sor is, az ívek belsejénél pedig van egy másik, 3 mm-es acéllemez, ami kicsit nagyobb rádiusszal van vágva, így egy vonatkerékhez hasonló módon bent marad a helyén. Közben új, masszívabb és állítható tartókat alkottam a csapágyaknak.
A döntést szintén egy menetes szár végzi (TR20x4) lánckerekek és kúpfogaskerekek segítségével. (Csak hogy jó egyszerű legyen a szerkezet. )
A reggel mutatott fogaskerék a magasság állításhoz kell majd, jelenleg azon dolgozgatok. Még sok meló van vele, a tolóasztalnak például neki sem álltam. Ahogy a párhuzamvezetőnek se. Jeremy Schmidt megoldásában gondolkodok, metrikus kivitelben. Asztallapnak 5 mm acélból akarok szintén lézeren vágatni, amit majd alátámasztok húzott acéllal, hogy ne hajoljon. A tolóasztalt egyébként olyan szélesre tervezem, mint a fix asztalt: 75 cm-re.
Az a pár szó végül elég sok lett, de nem baj.
[ Szerkesztve ]
-
kapu2006
tag
válasz MrThompsoN #46277 üzenetére
A fűrésztengelyt Te csináltad, vagy készen vetted?
-
kavalkád
aktív tag
vadállat!
-
kapu2006
tag
válasz MrThompsoN #46279 üzenetére
Vállalnak kifele is, vagy ismeretség kell?
Gépet építek. Valaki ígért tengelyt, de jó ideje nem jelentkezik. -
MrThompsoN
csendes tag
válasz kapu2006 #46281 üzenetére
Teljesen ismeretlenül mentem mentem oda, de még a gyártást is megnézhettem. Kis családi cégről van szó, ha érdekel, akkor privátban elküldöm a linket hozzájuk. Elég sokáig tartott, mire be tudta vállalni a tulajdonos. A nagy cégek nem foglalkoznak egyedi gyártással, ott nem is érdemes próbálkozni.
-
thyeby
őstag
Már most, így félkész állapotában behumt szemmel odaadnám a zipari Makita emeltészászamat érte.
Lesz ebből valami!
És várom a beszámolót, amikor kész, hogy miként firészel.
Én nem lemezt tennék a tetejére. Ha már eddig ennyire kúl, hát öntenék rá vasat.
-
pacman_123
tag
Hű, ez így elsőre nagyon baba! Várom én is, hogy hogyan hányja majd a fűrészport, kitartást és jó sok szabadidőt kívánok hozzá!
Szerk: írtad hogy Cosmas videóit is láttad. Azt is amelyikben olyan döntést mutat, aminél gyak. asztal szintjén van a fűrészlap forgáspontja? Az egy darab "zero clearance" betét 90 és 45 fokhoz csak az egyik előnye. A másik a pár mm plusz vágásmagasság. A képekből nem tudom megítélni, a tied hol forog. Vagy hogy ezt nálad a nagy súly miatt lehetne-e alkalmazni.
És nagyon köszönöm a szorítós tippeket, sajna ilyen nagyot fémbe nem tudok fúrni. Így marad a megvétel, de nagyon jó az a a link - azt sem tudtam milyen néven keressem őket. 20mm-es lineáris tengelyre kell majd.
Tibi: milyen igazad van! Tudod mi a vicc? Hogy ilyen szorítót csináltam hogyasszondja .... megnéztem, 8-at összesen. Ebből csak ide csináltam bütü felőli szorítással ezt a kettőt (a másik még nem repedt el), de ha megvernek sem tudom megmagyarázni miért ... na ennyit a profi gépépítésről
[ Szerkesztve ]
-
kapu2006
tag
válasz MrThompsoN #46284 üzenetére
Köszi. Meghagyom végszükség esetére. Most hirtelen 3 ajánlatom is van.
-
Grizzlu
tag
...mondom én, hogy minden tiszteletem a gépépítőké!
Én még a család egyik boltjába készült boros szekrénnyel is megszenvedtem itt-ott. Nemhogy egy ilyet csináljak. Anyám
[ Szerkesztve ]
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
MrThompsoN
csendes tag
Mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat.
thyeby: a vas öntéssel elgondolkodtattál most. Körülnézek ilyen irányban is. Beszámoló mindenképp lesz, már "csak" be kell fejezni a gépet.
pacman_123: itt is úgy dől, a két acél íven megy a döntés, így az asztal síkjában dől pontosan a tárcsa. Csak a nagy súly miatt nem csúszik a mozgó rész, hanem gurul a csapágyak között.
-
Szalmakutya
tag
Tökjó. Remélem, be tudod fejezni valamikor és láthatjuk ahogy hasít.
-
Szalmakutya
tag
Tegnap felgattereltek nekem egy dió rönköt, ami 40cm átmérőjű.
Elég szép lett szerintem. Lett belőle három kétcolos palló, meg 4 db colos és még pár 1.5 centis vékony deszka, abból dobozt fogok csinálni.
Ahogy vágta fel a mester, a szalagfűrész talált benne egy belenőtt puskagolyót. A gép kettévágta, kirepült a skuló egyik fele valahova, kitört a fűrészlap egy foga, három másik meg elgörbült. Szépen visszahajlította őket, aztán végigvágta. Ez az első fém, amit saját rönkben találtam.
Mindenféle volt ott a telepen, most invesztáltak termomodifikáló gépbe, és megmutatták. A kőris nagyon szép lesz tőle, bükk dettó. Teraszdeszkának tök jó pl. Engem azért érdekelt, mert a szobrászkodáshoz jó lenne, ha teljes rönköt lehetne egyben stabilizálni. De sajnos úgy tűnik nem lehet, megszakad belülről a nedves fa tőle, ami kb a legidegesítőbb, mész bele a formába azt ott egy rejtett szakadás bent. Ez elvileg kikerülhetetlen, ugye összemegy a fa, és másképp a bele, mint a gesztje, mint a szíjácsa, ergó szakadnia kell. De gondolkodom hogy ha félbevágná az ember és kiszedné a belét, akkor lehet hogy megszakadás nélül lehetne szárítani..
[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz Szalmakutya #46291 üzenetére
finom cucc
a félbevágás jó ötlet, viszont akkor egyszerű józan paraszti ésszel először a talpát kellene megcsinálni, hogy mikor össze fogod rakni, akkor legyen egy bázisfelületed, amihez képest minden az eredeti helyére kerül vissza -
yooccoo
aktív tag
válasz Szalmakutya #46293 üzenetére
hjaaa .. .úgy értettem, hogy egyben akarod újra felhasználni
-
pacman_123
tag
válasz Szalmakutya #46291 üzenetére
Ó de gyönyörű anyag Kicsi irigység most van
Ugye leszeded a kérgét a szárításhoz? Nagyon sokszor olvastam már más fórumon, hogy minél hamarabb érdemes ezt megtenni. Farontó bogárék kevésbé szeretnek majd belemászni. Persze ha a kéreg mint "díszítő elem" is felhasználásra kerül, az más tészta.
Ezt a szétszakadást nem teljesen értem. Úgy érted mikor száradáskor elkezd a bütü felől berepedni? Ha én is jól értettem, akkor egy tipp (ha nem ismernéd): az a mondás hogy kend be légzáró anyaggal a bütüt. Olajfestékkel, de van aki picit felhígított faragasztóval keni be, többször. Nagyban lehet csökkenteni a hosszanti repedés esélyét.
Plusz szoktak még fatelepeken beleütni olyan "S" alakú vasat is a pallók/deszkák bütüjének a közepébe, ugyanilyen céllal. Én a Jaf-Holznál vett 32-es tölgyfa deszkáim végében meg egy más alakú, de ugyanilyen céllel bevert igen erős műanyag "izét" találtam. Plusz, be is voltak festve kékre. Mind a berepedést voltak hivatottak meggátolni.
[ Szerkesztve ]
-
pacman_123
tag
válasz pacman_123 #46295 üzenetére
Na meg is találatam a másik fórumon az idevaló posztot, "farontó" kollégától, ott egy link is az ilyen "izékhez":
"Ezeket a műanyag bigyókat még a rönkbe verik be, nagy előnye hogy nem bántja a fűrészlapot, így a rönk felvágása előtt nem kell eltávolítani. A régi S kapcsokat meg hullámos lemezeket ki kellett feszegetni a rönkből, aztán ha egy egy darab felett valahogy elsiklott a dolgozó tekintete akkor a fűrészlap fogai meg lettek egyengetve.
Itt találtam http://www.atlalo.hu/?mid=2&fcat=AUevCWgurMChMPtlF
Házilag a legegyszerűbb a festékkel való bekenés vagy a deszka palló vastagságával egyező vékony lécet felütni a bütüre, a százas szöges verzió nekem nem vált be.
Minden bütüvédelemnek akkor van értelme ha frissen vágott fán alkalmazzák."
Meg a képet is az én "izémről":
És ezen látszik, hogy befestve pont nem volt. De arra tisztán emlékszem hogy vettem Jaf-Holzéknál olyat is, aminek kék festékes volt a vége. Gondolom nem a szín az érdekes, hanem hogy légzáró legyen,
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Tapasztalataim alapján a dió még a fenyőnél is kevésbé hajlamos a repedésre. És a vetemedésre is.
És igen, ahogy pacman mester írja, lezárjuk a bütüt, oszt' jónapot.
Amikor már fel van gatterolva, természetszerűen jól megnő a repedés veszélye, hiszen sokkal gyorsabban húz az anyag.
A bél másképp működik, mint a geszt, másképp a szíjács is. Más-más a szerkezetük.
A bélt okos kivenni, s nem felhasználni, kivált kényes alkotásokhoz.A visszaragasztás nem nehéz, nem is lehetetlen. Nem köll attól félni. Lehet úgy csinálni, hogy laikus nagyítóval sem veszi észre. Hozzáértő is csak nagyítóval, és csettint, hogy ejha!
Minden fafajt külön-külön tanulni kell. Mi több, tapasztalni. Sokat tapasztalni. A fa csak akkor enged minket közel magához, ha elég alázattal vagyunk iránta. Ha erősködünk, hát úgyis ő lesz az erősebb. Ha szeretjük, ő is szeretni fog minket.
[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz pacman_123 #46295 üzenetére
amire Te gondolsz, az lehet hogy deszkánál beválik, viszont a rönkszárításnál az nem működik, hiszen a központhoz képest nézve csak egy oldalról kapja a szárítást, ezáltal ugyebár nem egyenletesen oszlik el a feszültség
-
pacman_123
tag
válasz yooccoo #46298 üzenetére
Igen, félre is vezethettem volna Szalmakutyát, de hálistennek kopipészttel idéztem farontót. De akkor kiemelem a lényeges részt:
"Ezeket a műanyag bigyókat még a rönkbe verik be, ... "
Meg a kapoc sleírása is erre utal:
"Különleges összetételû mûanyagból készül, megóvja az értékes rönköt a hasadástól."A gatterosoknak szóló örömhírrel együtt, szóval tényleg rönkbe kell:
"Az S-kapoccsal ellentétben számtalan elõnnyel rendelkezik: elfûrészelhetõ, ..."Neki marad a befestés :-) Meg sztem a lekérgezés a bogarak miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest